George Pickingill

(1816-1909)

Írta és összeállította: George Knowles

Fordította: Salem

George Pickingill legenda volt saját korában, egy igen keresett boszorkány és varázsló az okkult körökben. George 1816-ban született. Ő volt a legidősebb Charles és Susannah Pickingill kilenc gyermeke közt. A kis Essex-i faluban élt, Hockley-ban, Kelet-Angliában. Később elköltözött a szomszéd faluba, Canewdonba és itt is halt meg 1909-ben.

"Old George", miután tudomására jutott, hogy öröklött boszorkány és állítása szerint képes őseire századokig visszakeresni, "Julia - Brandon Boszorkányáig" , aki Thetford északi részén élt egy faluban. Julia, mint legenda létezett, amiben varázslatokat bocsátott a normannokra. A normannok bosszúból a faluját felégették és őt 1071-ben máglyára küldték. Ettől az időtől kezdve Pickingill família generációi egy-egy papot szenteltek fel az Ősi vallásnak.

George, mint apja szerény farmmunkás volt, akik ismerték tisztelték. Sok helyi lakos félt tőle és misztikus mágikus képességeitől. Ezt a talán az egyszerű tudatlanságnak tudhatjuk be, a félelem és a babonák átjárták a boszorkányságot ezekben az időkben. Az okkult körökben nagyon tisztelték őt, sok emberrel konzultált szerte az országokban, Európában és az Egyesült Államokban.

Élete alatt, George megalapította a Kilenc örökletes Koven mindegyikét. Ezek Norfolk-ban, Essex-ben, Hertfordshire-ben Sussex-ben és Hampshirben helyezkedtek el. George számtalan módon volt buzgó, új kovent alapított, eltökélt volt, hogy a vezetői mindig öröklött boszorkányok legyenek. Minden kovenje a Szarvas Istent tisztelte és alaprituálékat használtak, noha George folyamatosan változtatott, szépítette és új koncepciókat mutatott be. Minden rituálét nő vezényelt le és meztelenséget, szexualitást kevertek bele.

Aleister Crowley beszámolók szerint tagja volt az egyik kovenjének 1899 körül. Megszerezte a második fokozatot mielőtt elutasították őt a nők felé irányuló gőgös hozzáállása és szánalmas magatartása miatt. Más megjegyzésre méltó tanítvány a két mester szabadkőműves volt, Hargreve Jennings és W.J. Hughan. Mindketten megalapítói voltak a "Societas Rosicruciana" nevű társaságnak Angliában, ahonnan a Golden Dawn Rendje végül felemelkedett. Doreen Valiente könyvében ("Boszorkányság manapság") azt mondja, hogy Jennings konzultált Old George-dzsal és vele kiagyalt egy titkos kéziratot (Cipher MS), amely elővezette a Golden Dawn megalapítását. Habár a saját kutatásaim szerint ez nem igaz.

Eltekintve a híres "Kilenc Kovenjétől", több vészjósló oldala volt Old George-nak, amiért hírhedté vált. George nagyfokú ellenszenvvel volt a kereszténység felé és a helyi kirendeltsége felé. Kampányt indított hogy bukásra kényszerítse a keresztény vallást és egyházait. Összeesküdött Sátáni Kultuszokkal, hogy segítse törekvését. Ez konfliktust okozott a mesterség idősebb művelőivel.

Megszokott dolog, hogy ezt akkoriban eltúlozták és hibás cikkeket adtak ki róla, növelve a boszorkányság rossz hírét A boszorkányok nem ördögimádók és nem idézik meg a Sátánt, hogy elősegítse gonosz terveiket. A Sátán, a Gonosz mind keresztény találmányok és az ősi vallás nem foglalkozik velük. Az ősi vallás sokkal korábban létezett, mint a kereszténység. Ezt figyelembe véve más Tekintélyeknek jó okuk volt arra, hogy ellenezzék Old George munkáját, előnyben részesítve a titoktartás és a diszkréciót a nemkívánatos figyelem miatt, amit felkeltett.

Old George halála után (1909), kb. 30 évvel később, Gerald B. Gardner beavatott lett egyik kovenjébe, Hampshire-ben. Ő és mások megindították a nyílt publikálást a Wiccáról és a Boszorkányságról. Gardner találkozott Aleister Crowley-val röviddel halála előtt és Crowley "állítólag" átadta a tudást amit Pickingill megtanított neki és Gardner "állítólag" bejegyezte ezeket a saját Árnyak Könyvébe. 1951-ben amikor az öreg, antik boszorkányság ellenes törvényt eltörölték, az érdeklődés megnőtt az Ősi vallás iránt. Néhány Vén aggasztó félelemmel viseltetett, hogy Old George sátáni aktivitása (a szövetség a kultuszokkal), megzavarja, torzítja és lerombolja az új képet a wiccáról és boszorkányságról.

Ez ellen, az Öröklött hagyomány Vénjei Kelet-Angliában összefogtak, hogy minden rossz hírt és téves állítást amit Gardner és mások váltottak ki, kijavítsanak, hogy az öröklött boszorkányok fennmaradjanak. Ez a rész elért Old George minden nyomainak és kovenjeinek eltitkolásáig. Old George fontossága mára már nyilvánvalóvá vált, segített a boszorkányság újraébredésének és fennmaradásának létrejöttében.

Források

The Encyclopedia of Witches & Witchcraft - Rosemary Ellen Guiley.

Encyclopedia of Wicca & Witchcraft - Raven Grimassi.

Witchcraft for Tomorrow - Doreen Valiente.