Segítség Ukrajnának

Részben az átlátszó.hu segítségével összeállított lista a humanitárius szervezetekkel. A szervezetek (nem ezen oldal) megosztása is sokat segít.

Magyar adományok

A Magyar Vöröskeresztnél az 1359-es vonalat lehet hívni, vagy utalni a 10405004-00026548-00000009-es számlaszámra (fontos, hogy a közleményben szerepeljen, hogy humanitárius válság). 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is bejelentette, hogy gyűjtést indít humanitárius akcióinak támogatására. Segíteni a 11784009-20200776 számú számlára indított átutalással vagy az adomanyozz.hu oldalon indított online befizetéssel, esetleg a 1350-es adományvonal hívásával lehet.

A Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek ezen a linken lehet utalni, a Baptista Szeretetszolgálat pénzgyűjtő akciójához a 1355-ös adományvonal hívásával (300 forint) vagy a 10918001-55555555-55555555-ös számlaszámra utalva (Ukrajna közleménnyel) tudunk csatlakozni, de egy külön weboldalon is lehet adományozni. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat várja az adományokat a 1358-as vonalra, a honlapon vagy a 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámra (közlemény: Nemzeti Összefogás).


Nemzetközi szervezetek 

People in Need humanitárius szervezetnél lehet Ukrajnának adományozni, kiválasztva a megfelelő opciókat. ANGOL NYELVEN.

Róluk: "A People in Need szervezetet 1992-ben hozta létre a cseh haditudósítók egy csoportja, akik már nem elégedtek meg azzal, hogy pusztán információkat közvetítsenek a folyamatban lévő konfliktusokról, és segélyszállítmányokat kezdtek küldeni. Fokozatosan professzionális humanitárius szervezetté alakult, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a problémás régiókban, és támogassa az emberi jogok tiszteletben tartását világszerte.

A People in Need 25 éves fennállása alatt Közép-Európa egyik legnagyobb non-profit szervezetévé vált. 

Részei vagyunk az Alliance2015-nek, amely hét európai civil szervezetből álló stratégiai hálózat, amely humanitárius segítségnyújtásban és fejlesztési projektekben vesz részt. Ez az együttműködés növeli a hatékonyságot mind a célországokban végzett munkában, mind az európai politikusok és a lakosság attitűdjének befolyásolását célzó kampányokban."

Az Unicef 5 irodát működtet az országban, 200 munkatársával és 27 partnerszervezettel dolgozik folyamatosan az Ukrajnában lévő gyermekek védelméért. Itt többet olvashatsz róla és adományozhatsz is. MAGYAR NYELVEN.

Az ENSZ humanitárius alapja is fogad adományokat, melyeket egyszeri, heti vagy havi rendszerességgel is küldhetünk. ANGOL NYELVEN.

Save the Children humanitárius szervezet is fogadja az adományokat az oldalukon. ANGOL NYELVEN.Orvosok határok nélkül szervezetnél itt adományozhatsz. Választhatsz havi és egyszeri adományok között is.

Ezt az oldalt Zelenszkij elnök indította el, mint az Ukrajna támogatására irányuló jótékonysági adományok gyűjtésének fő színterét. Az összegeket az Ukrajna előtt álló legsürgetőbb szükségletek fedezésére fordítják. Angol és ukrán nyelven.

Ez egy jótékonysági kezdeményezés, amely az ukrajnai idősek problémáival foglalkozik. Élelmiszerekkel és higiéniai termékekkel segítik a magányos időseket. Angol nyelven.

Ukrajna legnagyobb kóbor állatok számára fenntartott menhelye, amelyet 2000-ben alapítottak. A befogadóképessége több mint 3000 állat. Az intézmény közösségi finanszírozással támogatja az állatok takarmányozását, az állatorvosi gyógyszereket, a ketrecek építését és javítását, valamint egyéb szükségleteket. Angol és ukrán nyelven.

Ez a szervezet Odesszában székel, és sürgősségi orvosi segítséget nyújt a régióban élő embereknek. Emellett segítik a COVID kórházakat, gyógyszereket és felszereléseket szereznek be. Ukrán nyelven.