Segítség a Földnek

Eszközök, hogy passzívan is aktív segítség legyél a jótékonysági szervezetek felé. Mindezt mindig ingyenesen.

Ecosia.org

Weboldal

Keresőmotor, azaz mint a Google, de minden 45 keresés után egy fát ültetsz. A keresés már-már annyira jó mint maga a Google, magyar keresésekkel persze még nem olyan pontos. Ám mindent félretéve, használatával fákat ültetsz!

Minél több magyar használja, annál pontosabb és hasznosabb lesz a találatok száma is.

Mobil böngészőkre is telepíthető!

Ecosiát már 15 millióan használják, s az átláthatóság kedvéért folyamatosan adnak ki adatokat és videókat is az eddigi eredményekről. 

Az oldal és a keresőmotor is önmagában angol nyelvű, de nagyon egyszerű és magától értetődő a használata, ha már használtál Google-t a kereséseidhez.

Tab for a Cause

Weboldal

Minden új tab, azaz új lap megnyitásával - ha lassan is, de - az általad kiválasztott jótékonysági szervezetet támogathatod.

Maga az oldal angol nyelvű és kicsit komplikáltabb lehet egyeseknek, de pár gombnyomás hozzáadni a böngésződhöz a kiegészítőt. 

Meghívhatsz több embert is miután regisztrálsz, minden egyes regisztráció után a te általad kiválasztott szervezeted is kap támogatást. (Ahogy az "én" linkemet is itt megosztottam. Az én szervezetem fákat ültet és a klímaváltozás ellen küzd. - Csak az átlátszóság kedvéért.)