Beszélgetés az istenekkel

A beszélgetés, a párbeszéd maga szokatlannak tűnhet a mai világban, hisz hozzá vagyunk szokva, hogy csak az ima létezik, monológ, s ne is várjunk mást. Természetesen különbséget kell tennünk a mentális betegségek és a valódi párbeszéd közt. Ha hangokat hallasz, különösképpen, ha agresszív sugallatokat, akkor orvoshoz fordulj. Az istenek nem kérnek olyat, hogy ölj, bántsd a másikat. Ebből se te, se ők nem profitálnak, nem fejlődsz sehova. A legnagyobb továbblépés ilyen esetén, hogy bezárnak valahova hosszú időre. És ott hallgathatod a hangokat tovább.

Nehéz erről a témáról írni, hisz nagyon szerteágazó. Nem lehet teljesen lefedni minden vonalát és eszközét, de megpróbálok egy útmutatást adni. 

Kezdetek

Az istenek megismeréséről már írtam. A legendák olvasása, történetük megismerése központi magja a kommunikációnak. Az istenek jó néven veszik, s tapasztalatok szerint szeretik, ha a másik fél igyekszik megismerni őket. Ám a legendák csak támpontokat adhatnak, indulj tiszta lappal, ne legyenek előítéleteid, a személyes tapasztalat számít a legtöbbet.

A kommunikáció eszközei

Álmok: Az istenek gyakorta kommunikálnak álmok útján, lehet ez egy az egyben beszélgetős álom, vagy képek, az istenekkel azonosítható szimbólumokkal keverve. A legegyszerűbb így elérni minket, hisz ekkor levetkőzzük azt a blokkot, azt a fajta tudatosságot, mely gátol (és véd) a mindennapokban. Mi is beszélhetünk velük, ha tudatosítjuk magunkban, hogy álmunkban hová szeretnénk eljutni, mit szeretnénk csinálni. Persze ez egy nehezebb dolog, hisz nehéz a tudatos álom.

Ha gondviselő istenünket keressük, vagy sejtésünk van, hogy ő próbált meg elérni minket az álom útján, akkor nem marad más, mint részletesen elemezni az álmot. Almafák jelentek meg az álmodban, egy kertben voltál? Az almafák, kert utalhat a Túlvilágra. Tenger jelent meg vagy éppen bika? Poszeidón akarhat mondani valamit. Minden apró részletet figyelembe kell vennünk, hogy pontos legyen az eredmény. A tudás, az ismeret nagyon fontos és elengedhetetlen dolog a pogányságban, hisz itt nem elég, ha csak felszínes tudásunk van arról, hogy ezt és ezt kell csinálni. Ismerni kell mivel és kivel dolgozunk.

Ha álmodban beszél hozzád egy isten, valószínű, hogy te nem leszel teljesen magadnál, így álom közben nem is fogod felismerni ki ő. Utólag pedig érezd megtiszteltetésnek a kapcsolatot, hisz a személyes kapcsolat az istenek és közted szent.

Ima: Az ima az egyik legegyszerűbb dolog. Mindenki tudja, hogy hogyan is kell csinálni, azt hiszem le se kell írni. Nem kell minden nap leülni és imádkozni, ez nem egy erőltetett dolog. Ám ne csak akkor fordulj hozzájuk, ha baj van. Imádkozás közben kötetlenül beszélhetsz velük, megteheted ezt ünnepélyesebb módon, vagy hétköznapian, ám tisztelettudóan. Szabadban, vagy otthonodban végezheted, s tulajdonképpen bármikor. S bár istentől függ, nem fognak fintorogni, ha a fürdőkádban ülve, meztelenül kezdesz neki imádkozni. Ha ott vagy a legnyugodtabb, s csak ott lehetsz igazán egyedül, akkor imádkozz ott.

Meditáció és Asztrálutazás: A mikéntjét azt hiszem, nem kell leírnom, de a legmegfelelőbb, ha olyan helyen próbálod felvenni vele a kapcsolatot, ahol úgy érzed ez az ő környezete. Ha bizonytalan vagy akkor egy erdő, vagy a saját kicsiny házad a mezőn megteszi. Ha ő próbál meg elérni, miközben meditálsz, fel fogod ismerni, s nagyon jókat beszélgethettek. Asztrálutazásnál is ugyanez a helyzet.

Eszközök: Használhatsz a beszélgetéshez eszközöket is. Ingát, rúnákat, kártyát, gyertyát, tűz egyéb formáját, akár más jós eszközöket, módszereket. Azt hiszem nem is kell leírnom, hogy hogyan kell használni.

Visszajelzések

Lehet ez azonnali, egy lehulló falevél, ami a fejedre pottyan, egy röpke gondolat, ami annyira különös, mintha nem is te tőled jönne, egy érzés, ami választ adhat a kérdésedre. Később is elérhet hozzád a jelzés, lehet ez egy esemény az életedben, a természet erőinek különös mozgása. Vadlibák parkoltak le a kerti tónál? Vihar jött, mikor indulni akartál? Kirúgtak az állásodból?

Az eszközök használatánál az inga mozgása, kártyalapok sorrendje teljesen tiszta visszajelzés. Az álmoknál részletekbe menően kell kutatni az értelmezésért.

Az istenek megtalálják az utat, hogy válaszoljanak. Ez általában azonnali, de nagyobb horderejű dolgoknál akár idő kérdése. Ha nem válaszolnak, nyilván magadnak kell megtalálnod a megoldás, hisz a folyamat a lényeg az egészben.

Viselkedés

Az istenekhez mindenképpen tiszteletteljesen kell fordulnod. A személyes kapcsolat folyamán ki fog derülni, hogy ők hogyan állnak hozzád, kapcsolatotok hogyan alakul. A tegezés a legegyszerűbb módja a beszélgetésnek, de ha ők másképpen érzik, akkor úgyis jelzik. Barátságosan fordulj hozzájuk és teljesen nyíltan. Ők általában közvetlenek, sőt akár tőlük meglepő dolgokat is tehetnek, mikor találkoztok.

Az imánál nem várható, hogy megjelennek (ha igen, akkor először gyanakodj orvosi problémára, sokkal valószínűbb), így csak a fent leírtak formájában kapod a választ. Nem kell feszengeni, hisz nem az orvosnál vagy. Persze az istenek viselkedése egyénenként változik, egy hadisten például kevésbé ölelgetős, mint egy anyaisten. Érezni fogod az isten attribútumait, tulajdonságait, a természetisteneinél magad is kicsit mintha a szabadban lennél, szélisteneknél könnyed érzés, de hangulattól függően hideg-meleg. Demeter például kifejezetten anyai istennő. Melegszívű, védelmező, de haragja is hasonlóan anyai jegyekkel bír. Egyes istenek csendesebbek, türelmesebbek, míg mások aktívabbak, terjengősek.  Az imánál is érezheted jelenlétüket, mintha valaki még lenne ott, de területüknek megfelelő jelenségek, érzések is előjöhetnek.

Az első kapcsolatfelvétel

Ha még nem keresed gondviselő istenedet (nem kell feltétlenül erőltetni), s csak imádkozni szeretnél, megteheted ezt az egész panteonhoz szólva. Megköszönheted munkájukat, hogy védenek téged, hogy munkálkodnak a nagyvilágban. Elmesélheted hétköznapjaidat, örömödet, bánatodat, kérheted, hogy mutassanak utat.

A gondviselő istennel való kommunikációról már írtam, s nem is beszélnék arról, mikor te ajánlasz fel valamit valamiért cserébe. Ott elolvashatod.

De ha a gondviselő istenedet keresed, s már elegendő információ áll rendelkezésedre, akkor meditáció közben elindulhatsz egy erdőben, vagy a saját kunyhódba, hogy megjelenjen számodra.

Az istenekkel való beszélgetés, a kapcsolat szent dolog. Személyes élmény. A módszert te választod, akár úgy is találkozhatsz velük, mint ahogy a szellemi vezetőnél leírtam, de ők is felkereshetnek. A mindennapos kommunikációt pedig mindenki ismeri. Egyetlen változás, hogy nálunk sokkal könnyedebbek a beszélgetések, közvetlenebbek az istenek.