Hold erejének megidézése

A wiccák, boszorkányok és pogányok egyaránt gyakorolhatják ezt a rituálét. Aki kicsit másképpen gondol az istenekre, s nem mint az Isten és az Istennő aspektusaira, az is véghez viheti, noha egyértelmű hogy a Holdistennőd hívd ilyenkor. Mivel én nem tartozom a wiccák közé, az én istenhitem kiterjed arra, hogy elfogadok minden istent egyedinek. Remélem oly örömötöket lelitek ti is ebben a rítusban, mint én. Ez az a híres Draw down the Moon rítus, ami tényleg nagyon elterjedt, ámbár magyarul még sohasem láttam (- bár ezután a cikk után megjelentek változatok-).

Ebben a szép és erős rítusban a gyakorló megidézi az Istennőt egyenesen magába. Néhány változatban a főpapnő transzszerű állapotba esik és az Istennő szavait mondja el, vagy egy formális monológgal hívja az Istennőt az ő számos formájában. Arra való tekintet nélkül, hogy hogyan gyakorlod, a Hold erejének megidézését legjobb a telihold éjszakáján elvégezni, vagy olyan éjszakán, mely rögtön előtte van. Ámbár a legjobb kint végezni, ha az időjárás zord vagy a szomszédaid elég riadtak, az otthonodban is tarthatod. Nem túl nehéz és félórától akár 1 órán át is tarthat.

Itt van hogyan:

1. Állj az oltárod elé, tedd keresztbe a kezeid a mellkasod előtt a lábaiddal együtt. Nézz a teliholdra és mondd:

Holdistennő, más földeken, más időkben más neveken ismertek. Egyetemes és állandó vagy. Az éjszaka sötétjében te világítsz ránk és te fürdetsz meg fényedben és szeretetedben. Kérlek téged, ó Isteni Egy, tisztelj meg, hogy csatlakozol hozzám, megengeded hogy érezzem jelenlétedet a szívemben.

2. Vállszélességre nyisd a lábad és emeld fel a karjaid és fogadd az Istennőt magadba. A következő részt memorizálhatod vagy beszélhetsz egyenesen a szívedből. Elkezded érezni az energia hullámát, egy tapintható bizsergést - ne aggódj, ez az ahogy az Istennő megismer téged. Nyugodtan megváltoztathatod ez alábbi szavakat. Érte beszélsz, az ő hangján, tehát enged őt beszélni ahogy kívánja. Mondd:

Én vagyok minden élet anyja, az Egy ki mindent figyel. Én vagyok a szél az égen, a szikra a tűzben, a mag a földben, a víz a folyóban.

3. Folytasd:

Én vagyok az edény, melyből minden dolog ered.

Tisztelj engem szívedből! Emlékezz arra, hogy a szeretet és a vágy cselekedetei az én rituáléim, és hogy minden dologban szépség rejlik.

Tisztelj engem a telihold ezen éjszakáján! Veled vagyok attól a pillanattól kezdve, hogy megteremtődtél, és veled maradok örökké.

Legyen szépség és erő, bölcsesség és tisztelet, alázatosság és bátorság benned. Ha szükséged van rám, hívj engem s eljövök hozzád, mert mindenhol ott vagyok, örökké.

Tisztelj engem azzal, hogy a tudást keresed! Én vagyok a Szűz, az Anya és a Banya, és benned élek.

4. Érezd az isteni erőt magadban. Mikor kész vagy, zárd le ezzel:

Lenézek a sivatag homokjára, megtöröm a hullámokat a parton, fénylek az erdők hatalmas fáin és örömmel figyelem ahogy az Élet örökkön forog.

Légy igaz hozzám, tiszteld azt amit teremtettem és így én is igaz leszek hozzád.

Senkit, s semmit ne bánts, legyen így.

5. Néhány pillanatra állj meg és sütkérezz fényében, s gondolkodj el azon amit megtapasztaltál. Mikor az energiahullám alábbhagyott, engedd le a kezeid, és zárd le úgy a ceremóniát ahogy normál esetben lezársz egy rituálét.

Tippek:

1. A Hold erejének megidézése a tudatosság egy állapotának megváltoztatott formája, egy rituálé melyet az Isteni száll meg. Nem ritka, hogy érezni lehet az Istennő energiáját a rítus után, így ne légy riadt ha a tisztánlátásod kicsit magasabb szintekre emelkedik a következő néhány napban. Szélsőségesen érzelmesnek érezheted magad - szintén nem ritka hogy sírsz vagy nevetsz csakúgy spontán a rítus alatt.