Az újhold ünneplése

A korai társadalmakban, mikor újra megjelent a hold, gyakran ok volt az ünneplésre, elvégre azt jelentette hogy a sötétség eltűnt és a telihold újra úton van. A Carmina Gadelica néhány gyönyörű imádságot nyújt az Újhold éjszakájára. Ezek keresztények az eredeti szövegben, de könnyen adoptálhatóak a pogány vagy wicca hagyományokba, ez kellemes szórakozást nyújthat. Van egy egyszerű rituálé is amit egy magányos gyakorló is elvégezhet.

Itt van hogyan:

1. Először, ha a hagyományod szerint szükséged van ár, vess fel egy kört. Ha nem veted fel a kört, először rituálisan tisztítsd meg a területet füstöléssel, vagy sepréssel. Ez megalapozza a szent helyet. Végezd el a ceremóniát kint ha ez lehetséges, ez a legjobb rálátást biztosítja az újhold fátyolára. Szükséged lesz egy hold gyertyára, amit egy fekete anyagba tekersz, majd helyezd az oltárodra. Ez egy hagyományosan fehér henger gyertya. Szükséged lesz egy kézi tükörre is. Köss hozzá ezüst és fehér szalagokat, ha akarod. Végül egy kis tálba szentelő olajat tégy.

2. Tartsd ezt a ceremóniát alkonyatkor, ha tudod. Fordulj nyugat felé és nézd ahogy a Nap lemegy (ne nézz bele természetesen). Mikor a Nap teljesen lebukik a látóhatáron, láthatod, ahogy az újhold felkel (némileg látszik). Ha a Nap azelőtt lenyugszik mielőtt elkezded, kicsit magasabbra kell nézned az égen, de megtalálod ha tiszta az éjszaka.

3. Mikor újra látod az égen a holdat, tekerd ki a gyertyát. Emeld fel a magasba és mondd:

Üdvözlégy újra Hold!

Örülök hogy újra látlak.

egy újabb ciklus múlt el,

egy újabb hónap tűnt tova

és életünk előrelépett.

Helyezd a gyertyát az oltárra és gyújtsd meg, még mindig a hold felé fordulj. Mondd

Ma egy új nap van,

és egy új hónap kezdődik.

Ahogy víz árad, és a hold újra felkel,

hálásak vagyunk hogy Ő visszatért.

Örökké lenéz ránk,

s mindig változik,

és hálásak vagyunk fényéért.

4. Következőleg nézz keletre, ahol a nap felkel reggel. Vedd kézbe a tükröt és tartsd úgy hogy lásd a holdat mögötted. Mondd:

Hozd el bölcsességed, vezess minket,

óvj a következő hónapban,

mögöttem vagy minden lépésnél,

figyelsz és vezetsz.

Hálás vagyok.

5. Tedd vissza a tükröt az oltárra, a holdgyertya mellé. Egy pillanatig gondolkozz el céljaidon. Elvégre ez az új kezdetek ideje és jó idő az új elhatározásokra. Melegítsd fel a szentelő/áldó olajat a gyertyán egy pillanatig és kend fel a homlokodra, közben mondd: A hold áldása legyen velem. Ha több emberrel dolgozol, természetesen többes számban kell mondanod.

6. Ha kész vagy, zárd le a kört és fejezd be a rituálét. Ha akarod még gyógyító rítusokat vagy mágikus munkákat is elvégezhetsz utána.

Tippek:

1. Ha ezt családdal végzed, a legidősebb női résztvevő gyújtsa meg a gyertyát.

2. Dekoráld az oltárt ezüsttel és fehérrel.

Szükséged lesz: