A tavaszi telihold ünneplése

Csoport ceremónia

A tavasz végre megérkezett, a levegőben egészen más érzés terjed. A tél hidegét felváltja az új élet, a növekedés ígérete, a tavaszi telihold ideje varázslatos idő. A termékenység és a növekedés, újjászületés időszaka. Ünnepelheted a márciusi Vihar Holdnál, vagy az áprilisi Szél Holdnál, de akár a Májusi Virág Holdnál is, a központban a tavaszi hold ciklus legyen és az eleme a víz.

Itt van hogyan:

1. A nappal együtt, a víz segít életet hozni a földre. A létezésünk egyik forrása, segít megtisztulni. Elpusztítani és gyógyítani is képes. Az ősi időkben gyakran a kutakat vagy a forrásokat szent helynek tartották, egy helynek ahol tényleg megfürödhetünk az isteni érintésben. Hogy megünnepeljük a közelgő tavaszi teliholdakat, ismernünk és tisztelnünk kell a víz számos formáját.

2. A rítusra díszítsd fel a megfelelő szezonális dolgokkal, tavaszi virágokkal frissen a kertből, kis zsáknyi magokkal. Szükséged lesz egy kis tál vízre és egy nagy üres tálra. Kérj meg minden résztvevőt, hogy hozzon egy kupa vagy egy korsó vizet otthonról, jelölve a helyet mely fontos a számukra. Végül szükséged lesz egy frissen vágott virágra (ha nem találsz egyet, vagy a virágaid még nem virágoztak, egy kis csomó fű vagy a friss bokorról származó ág kiváló összetevő).

3. Ha a szokásaid megkívánják vesd ki a kört. Noha ez a rítus egy kis csoportra specializálódott, adaptálhatod nagyobbra is vagy csupán egymagadra is.

A főpapnő emelje fel a kis tál vizet az ég felé, arccal a hold felé és mondja:

A hold felettünk áll, fényt ad a sötétségben.

Megvilágítja világunkat, lelkünket, szellemünket.

Mint az örökmozgó áradások, még mindig változik.

Ő mozgatja a vizeket ciklusaival és megtisztít minket,

életet hoz.

Eme szent elem isteni erejével,

megalkotjuk e megszentelt helyet.

4. Mártsa bele a virágot a vízbe, a főpapnő járja körül a kört és permetezze szét a virágszirmaival a vizet. Mikor megalkotta a kört, térjen vissza az oltárhoz és mondja.

A tavasz itt van, és a földön megindult az élet.

A reggelek újra fényesek és naposak, és délutánok utat nyitnak

a szél és az eső elemének.

Üdvözöljük a vizet ha eljő,

mert megtermékenyíti azt, mely még csak most indult.

Üdvözöljük magunk körül a vizet

a távoli és közeli helyeken.

5. A főpapnők fogják meg a nagyobb üres tálat, és járják körül a kört. Ahogy egyes emberekhez érnek, azok öntsék bele a vizeiket. Ahogy öntik osszák meg másokkal, hogy miért fontos az a víz, az a hely ahonnan hozták.

Pl.:

Ez víz az óceánból való, az utolsó utamról a parton.

   vagy

Ez a víz a nagymamám kertjéből való.

6. Mikor mindenki beleöntötte a vizet a tálba, a főpapnő a levágott virágot még egyszer használja, összekeveri vele a vizeket. Ahogy keveri, mondja:

Hallgasd a vizet, eljő,

ez Hold hangja.

Hallgasd a hangot, növekszik az erővel,

érezd az energiát, a fényt és a szerelmet.*

*Ez kántálásként is működik, ha az egész csoport részt akar venni.

A verset háromszor ismételjétek el ahogy a főpapnő a vízzel dolgozik.

7. A főpapnő fogja az összekevert vizet és minden résztvevőt meghív, hogy lépjen előre egyet. Ahogy megteszik, a főpapnő(k) felkenik a személyek homlokára a hagyományuk szimbólumát - egy pentagram, ankh-ot, s a többit. Ha a hagyományodnak nincs egy kiválasztott szimbóluma, használhatod a hármas hold képet is vagy más holdképet. Ahogy minden egyes embert felken a vízzel, a főpapnő azt mondja:

A Hold fénye és bölcsessége vezessen az elkövetkezendő ciklusban.

Mikor egy embert felkentek, a főpapnő(k) meghívják az illetőt hogy újra töltsék meg kupájukat vagy üvegüket (amiben hozták a vizet), töltsék meg a kevert vízből.

8. Néhány pillanatig meditálj a víz mágikus erején. Gondolj arra, hogy hogyan árad és apad, változtatja útját. A víz pusztíthat, és életet is adhat. Képzeld el, ahogy a testünk és szellemünk apad az hullámokkal, és hogyan kapcsolódunk a víz és a hold ciklusaihoz. Emlékeztess mindenkit, hogy hogyan utazunk át az élet folyóján, míg mindegyikünk más háttérrel, hittel, célokkal és álmokkal rendelkezik, mindegyikünk keresi az istenit magunkban és köröttünk.

9. Mikor mindenki kész van, fejezzétek be a rituáléval. Ekkor elvégezheted a Torta és bor, vagy a Hold erejének megidézésének ceremóniáját.

Tippek:

1. Ha CD-t akarsz játszani, esetleg a víz hangjai tökéletesen megfelelőek.

Amire szükséged van: