Totemállatok típusai

Számtalan levelet kaptam a totemállatok kapcsán. Voltak páran, akik jelezték, hogy szerintük két vagy több totemállatuk van.

Mindegyiküknél megfontoltam a kérdést, hogy vajon a "plusz" totemállat vajon valóban az alábbiakhoz tartozik-e, vagy éppen az istenek hírvivői, esetleg familiárisok. Ha te is találkozol ilyennel, először jól gondold át, hogy mi is lehet a helyzet. Az említett esetek körülményei miatt, legalábbis amennyit megtudtam mindig másra jutottam. Volt, akinek az alábbiak jöttek ki, de volt, akinek nem gondoltam, hogy totemállatot jelent a plusz állat.

Ám mégis, nem ismerhetem a teljes helyzetet, így azoknak is, akiknek tanácsot adtam, azt ajánlom, olvassák át. Hátha találnak valamit, ami mégis totemállatot jelent. De fontoljátok meg, hogy néhányuk inkább akkor jön elő, mikor már elindulunk az életben, s kiröppenünk az iskolákból, tehát idősebb korban.

Életen át tartó totemállat

Ez a totemállat, ahogy a neve is mutatja, az életeden át kísér, illetve addig, míg nem nincs szükséged már rá. Ezek hosszabb távok. Mindig emlékeztet az erődre és kapcsolatodra. Az üzenetek, amelyet hordoznak erős jelentőséggel bírnak. Az életen át tartó totemállat a belső spirituális természetedet tükrözi. Sokan ezt a totemállat típust Szellem totemnek, vagy Lélek totemnek hívják (Spirit totem).

Utazás totemállat

Ez a totemállat egy időszakot kísér és tükröz. Nem csak egy napot, de heteket, hónapokat, vagy éveket. A totemállat emlékeztet és vezet téged. Az utazás alatt a totemállat mindig feltűnik az életedben. Az is meglehet, hogy több utazás totemállattal találkozol egyszerre, de ezeknek a totemállatoknak meg kell találni a közös pontját, közös bázisát, s akkor megtalálod, hogy utadon mely alapra kell hagyatkoznod. Az utazás és az életen át tartó totemállat közti különbség az időszak, amit átfog.

Üzenethordozó totemállat

Általában spirituális üzenetet hordoz, vagy éppen figyelmeztetést. Gyakran egy ébresztőhang vagy egy szép nagy pofon. Általában szokatlan tapasztalat a velük való találkozás, s pont ezért erőteljes. Az üzenethordozó totemállat egy nagyon rövid időszakot fog át, egy napot, egy hetet, s nagy ritkán néhány hónapot, de lehet akár pár órát is. Van, mikor az üzenethordozó totemállat nem hordoz üzenetet, csak késést okoz az életedben. Ez a késleltetés akkor lehet, mikor valamerre el akarsz menni, de pl. a hely veszélyes, vagy éppen pont otthon lesz egy telefonhívás vagy találkozol valakivel. A különbség az istenek üzenethordozóival szemben, hogy ez a totemállat inkább a spirituális üzenetekre koncentrálva jön elő.

Árnyék totemállat

Ők azok a totemállatok, akik teszt miatt jönnek elő. Hatalmas erejük van számunkra, de csak akkor érthetjük meg, ha átmegyünk a próbán. A természetben mindig ott van a vadász és az áldozata. A spirituális világban is így van. Az árnyék totemállat az az állat, melytől már természetellenesen félsz. Az árnyéktotem jelképezi a belső félelmeket, melyeken túl kell lépned. Amíg nem szembesülsz az árnyék totem félelmeivel, addig ereje ellened munkálkodik, s nem sikerül magasabbra törnöd. Ha túllépsz a félelmeden, az árnyék totem kivisz a fényre, s egyike lehet a legerősebb totemállatodnak. A cél, hogy megtanuld a leckét és bevond az életedbe az állatot. Ha megijedsz valamitől állandóan, akkor valószínűleg nem fogadtad el a leckét, amelyet a totemállat felajánlott.