Totemállatok általában

A totemállatok ábrázolják a nagy szellemeket vagy azt, amelyekre nekik szükségük van a túlélésre. Mindenkinek van erőállata, akik elérhetőek meditáció által. Alább az állatok listája és jelentéseik.

Antilop: cselekvés, agilitás és áldozat

Armadilló vagy tatu: biztonság, kötöttségek, gyógyító páncél

Bagoly: csalás, tisztánlátás, ösztönös megérzés

A baglyok minden méretben léteznek, a miniatűrtől aki a kaktuszban él a sivatagban, a nagy fülesbagolyig. A teljesen kifejlett fülesbagoly igen inspiráló teremtmény. Karmai szőrösek és hasonlóak egy hegyi oroszlán kölyök kis mancsaihoz. Ragadozók, mely azt jelenti képzett harcosok, ha kihívással találják magukat szembe, vagy fenyegetve érzik magukat. Gyakran azonosítják mint éjjeli sast. A bagoly otthon van éjszaka. Minden helyzetben és pillanatban nagyon figyel. Ragadozó látása van, ami azt jelenti, hogy tökéletesen látja azt amit néz. Kiváló megérző képessége van: médiumok és tisztánlátók toteme. Van bátorsága, hogy hallgasson ösztöneire. A bagoly totem magába foglalja a maszkok mögé látást, gyors és csendes mozgást, éleslátást, a titkok és előjelek küldönce, alakváltó, kapcsolat a sötéttel, a láthatatlan világ és a fény világa, együttélés az árnyékos énünkkel, holdenergia, szabadság.

Bálna: bölcsesség, gondoskodó

Béka: víz energia

Borz: reputáció, megjelenés, erő

Bölény: szentség, élet, jólét

A bölény számos törzsnek a bőség szimbóluma: húsa táplálja az embereket, bőre ruházkodásra használható, csontja és az ín túlélő eszközök lehetnek, patáit enyvvé alakíthatják. A Lakota tradíció szerint, Fehér Bölény Borjú Nő adta a Szent Pipát, ígéretet téve, hogy a bőség oly soká tart, ahogy ők imádkoznak a Nagy Szellemhez és tisztelik rokonaikat, mindent, a természet összes teremtményét. A bölény totem jelképez egy fajta tiszteletet, hódolatot vagy sajátos szeretet minden iránt amit a Földanya megadott gyermekeinek. Ismert még úgyis, hogy ez a bőség ajándék, mikor minden kapcsolat szentként tisztelt, és mikor hála a teremtés összes élőlényére kiterjedt. A bölény jel egy pillanat hogy újra rátalálj az élet értelmére és a béke értékére, hogy becsüld meg azokat az ajándékokat amiket már megkaptál, felismerd és tiszteld a szentséget minden ösvényen, még ha azok különböznek a tiedtől.

Cápa: vadász, túlélés, alkalmazkodóképesség

Csikóhal: önbizalom és kellem

Dámszarvas: erő és agilitás

Daru: önállóság és függetlenség.

Delfin: jóság és játékos energia

A gyönyörű, pompás és ügyes delfin számos üzenetet hordoz a kétlábúnak. Noha emlős, otthona a tenger és mestere a légzésirányítás művészetének. Mióta a víz minden élet jelképe - a teremtésé, szenvedélyé és a szexualitásé is - a delfinek elhozzák a tanításokat az élet vizeiből. Játékos teremtmények, a delfinek régóta szórakoztatják az embert vidám bohóckodásukkal. A delfinek kommunikációjának tanulmányozása nagyszerű feladat az ember számára. Mint az állatoknál, a delfinek fejlett, letisztult hangjelekkel figyelmeztetik egymást a közelgő veszélyre. Néhányan úgy hiszik, ez az állat figyelmezteti az embert a veszélyre, ha megbontotta a természetes világ egyensúlyát. A delfinekkel úszás erőteljes tapasztalat számos ember számára és ahogy kapcsolatba lépnek ezekkel a játékos lényekkel, nem tudnak segíteni, de érzik amit mond. A delfin emlékeztet minket, hogy a játék ideje döntő elem az egyensúly útján. A vízben gyorsan és büszkeséggel mozog. Elmeséli, hogy hogyan mozogjunk az élet apályaival és dagályaival, és ne keressünk falakat, hogy áttörjük, ne harcoljunk olyan dolgokért ami nem vezet semmire. A delfin totem változás, bölcsesség, egyensúly, harmónia, társalgási képességek, szabadság, bizalom, a ritmus erejének megértése az életedben, a lélegzet használata, hogy elengedd az intenzív érzelmeket, a víz ereje.

Denevér: újjászületés, titkok és beavatás

Egér: alapos vizsgálat, rend, rendszerezés

Farkas: hűség, állhatatosság, siker

A farkasokat az indiánok már régóta tanítóként és úttörőként tisztelik. A farkasok a végsőkig kitartanak társaik mellett és családszeretők, miközben megőrzik függetlenségüket. A csillagokban a farkast a Kutya, a Sirius képviseli, számos bennszülött törzs az Ősök otthonának gondolja. A farkasok talán a legfélreértettebbek a vadállatok közül. A történetek a hidegvérű gyilkosokban bővelkednek, ennek ellenére barátságosak, társas lények és intelligensek. Igazi szabad szellemek, még ha csapatuk elég rendszerezett. Általában kerülik a harcot. Hagyományosan, ha valaki a farkas totemmel él, biztos magában és jól kommunikál szóban és mozgással egyaránt. Gyakran találnak új megoldásokat egyes problémára, miközben megőrzik a stabilitást. A farkas gyógyszer képessé tesz méltósággal és bátorsággal szembenézni valakinek a ciklusának lejártával, halál és újjászületés, Szellem tanításai, vezetés az álmokban és a meditációkban, kapcsolatban áll az intelligenciával, társasági és családi értékek, túljárni az ellenség eszén, képesség hogy láthatatlanul járjunk, cselekvőkészség, képesség hogy megvédjük önmagunkat és a családot.

Gyík: megőrzés

Hangya: csoport elme, türelem, cselekvés

Hattyú: kellem, egyensúly és ártatlanság

Hegyi oroszlán: bátorság, vezetés és előrelátás

Hiúz: titkok tudója, vezető és őrző totemállat.

Hód: építő, védelmező

Holló: önvizsgálat, bátorság, önismeret

Jávorszarvas: makacsság, hosszú élet, cselekvőkészség

Kígyó: éleselméjűség, újjászületés

Kolibri: hírvivő, időtlenség

A kolibri - a legkisebb a madarak közt - különleges üzeneteket hoz. Az egyetlen lény, aki meg tudja állítani a halált, ha teljes sebességgel utazik. Bármerre tud repülni. Nektáron él és az élet édességét keresi. Hosszú nyelve a rejtett kincsekig tud nyúlni. A kolibrit szeretik a virágok és a növények, ahogy a nektárt eszi és vándorol virágról virágra segít reprodukálni a növényt. Számos tradícióban a kolibri tolla számos mágikus tulajdonsággal rendelkezett. Azt mondják a kolibri szerelmet hoz, és jelenléte örömet okoz a megfigyelőnek. Ha a kolibri a totemed, könnyen adaptálódsz bármely helyzetbe is kerülsz. Nem pazarlod az időt a visszatekintésre vagy a "mi történt volna, ha" kérdésre, arra koncentrálsz hogy "mi van". Sosem leszel mesterséges stimulánsok függője, az örömet a saját szívedben találod. Nagy boldogságot lelsz abban hogy másoknak szépséget és derűt adj. Kiváló tehetséged van arra, hogy megtaláld a jót az emberekben., tudod hogy a gorombaság, a barátságtalanság csak kívül van, a jóság és szépség mind rejtőzik belül. Tehetséged van a kertészkedéshez, vagy a virágesszenciák kihasználásához a gyógyításban. Az aromaterápia talán a te hívásod. Nagy energiád van és olyan szellemed, aminek szabadnak kellett lennie. A kolibrinek szabadon kell szárnyalnia, hogy megkeresse a szépséget, a boldogságot és a szeretetet.

Kutya: nemesség, hűség, tanítás

A kutya volt a szolga/katona, aki őrizte a törzsek lakhelyét és megóvta őket a meglepetés támadásoktól. A kutya segített a vadászatokon és meleget adott a teleken. Szimbóluma a hűségnek, a feltétel nélküli szeretetnek, védelemnek és szolgálatnak. Toteme magában foglalja a legjobb barátok szerető jóságát és az őrzők védelmező energiáját. Ha az erőállatod a kutya, odaadásod a családod és barátaid iránt végtelen. Nagy megelégedéssel tölte el mások szolgálata, kezed nyújtod barátaidnak a szükségben. Egy kedves szó, egy kis törődés, a jóság cselekedete többet jelent neked az anyagi dolgoknál. Ámbár feláll a veszélye, hogy átess a másik oldalra: az emberek kihasználhatják jó természetedet. A kutya emlékeztet, hogy hűséged magad iránt legyen, a te igazságodért. Eszedbe vési, hogy tiszteld és értékeld magad, és az emberek megadják a tiszteletet segítségedért.

Lepke: metamorfózis és átalakulás

A tudományos kutatások alapján tudjuk, hogy a pille az egyetlen élőlény aki képes teljes genetikus struktúráját megváltoztatnia a transzformáció alatt: a hernyó DNS-e teljesen különbözik a pillangó DNS-étől. Ennél fogva, a teljes átalakulás szimbóluma. A lepke jelképezi a változás és a nagyobb szabadság szükségét, és egyszerre jelent bátorságot: szükség van bátorságra, hogy véghez vigyük a változást a növekedés folyamata érdekében. A totem kapcsolatban áll a levegővel és a mentális erőkkel. Megtanít minket, hogy hogyan találjuk meg a világosságot a szellemi folyamatokban, hogy rendbe tegyük terveinket vagy kitaláljuk következő lépésünket a belső növekedésünkben. Ha a pillangó az erőállatod vagy bármilyen módon vonz téged, azt jelenti, készen állsz, hogy keresztülmenj valamiféle átalakuláson. Vizsgáld meg, hogy melyik állomás kelti fel érdeklődésedet leginkább: a tojás a kezdet, valami terv vagy ötlet születése. A lárva az elhatározás, hogy megjelenjen valami a fizikai világban. A báb a "befelé fordulás", legbelül megy végbe vagy egy terv, ötlet előkészítése. A báb kitörése jelenti, hogy oszd meg a világgal mindazt a pompát amit létrehoztál. Egyszer, ha megérted azt a fejezetet amiben vagy, felfedezheted, melyik a következő lépés.

: életerő, mobilitás

A ló majdnem minden mitológiai írásban, folklórban és valóságban feltűnik. Ő az erős szárnyas Pegazus, Odin nyolclábú lova Szleipnír, a hindu napisten ménjei, Apolló lovai, és a többi. Számos legenda beszél a lóról, mint tisztánlátó lényről, aki képes feltölteni az embereket mágikus energiával. Nincs olyan egyedülálló állat, amely oly fizikai mozgás szabadságot adna, mint a ló. Ha hozzáérsz egy lóhoz érzed az erejét a szellemedben, néha nehéz irányítani. A ló jelképe a hűségnek, az odaadásnak, a megkérdőjelezhetetlen szeretetnek és hitnek a mestere iránt. Azt mondja, szeretsz utazni, és megérinti a lelked. A ló harcos szellem is - a bátor harcos, aki elhozza a biztonságot az útjaidon, mind fizikailag, mind metafizikailag. A ló totem birtokolja az életerőt, kitartást, hitet, szabadságot a szabadon futásban, a környezet irányítása, a fajok közötti kommunikáció, kiterjeszteni valakinek a potenciális képességeit, barátság és együttműködés, utazás, asztrálutazás, utazók őre, a lehetséges veszélyek figyelmeztetése, útmutató az eljövendő akadályokhoz.

Macska: Függetlenség

Egyiptomban a macskák különleges előjogokkal rendelkeztek és úgy kezelték őket, mint a nemeseket. Skandináviában a termékenységért állt, és Indiában a születés szimbóluma volt. Az ősi időkben úgy hitték a boszorkányok képesek felvenni macskájuk formáját éjszaka. A macskák szenvedélyesen függetlenek. Sosem tudsz tulajdonul bírni egyet: megengedi hogy gondját viseld és szeresd, de csak kikötéseivel. Úgy jönnek és mennek ahogyan akarják, amikor akarják. A macska totem függetlenség, kíváncsiság, több élet, leleményesség, kiszámíthatatlanság, gyógyítás, a küzdés képessége, ha sarokba van szorítva, látni a láthatatlant és védelem. A macska jelenti még a szerelmet és segíthet a meditációkban. Ha a macska az erőállatod, akkor a varázslatot és a misztériumot kapod az életedbe. Független vagy és szabad gondolkodó. Talán még éjszaka teljesen feltöltve érzed magad. Addig maradsz egy helyzetben vagy egy emberrel, míg nem el kezd untatni, ezután elmész. Nagy tehetséged van rendezni a dolgokat.

Medve: Erő, gyógyítás

A medvék telente hibernálják magukat, ami magyarázza kapcsolatukat a "Nagy Szellem álmával" vagy visszatekintéssel. A medvék barlangjának szimbolizmusa tükrözi a visszatérést a Földanya méhébe. [A barlang egy archetípus az elmének - alvás - visszatérés a magasabb tudatállapotba.] Ez erős feminin aspektust is jelez, táplál és véd. A medvebocsok kora tavasszal születnek, akár hét évet is együtt töltenek az anyjukkal mielőtt felnőtté válnak. Az emberek a medve totemmel általában magabiztosak és jobban szeretnek a saját lábaikon állni, mint másokra hagyatkozni. Gyakran nevezik őket álmodozóknak. Könnyen elképzelnek új dolgokat, de az eredmény többnyire álom marad, nem tesznek sokat azért, hogy valósággá váljon. A medve totem magában foglalja az önvizsgálatot, gyógyítást, önállóságot, bölcsességet, változást, beszélgetést a Szellemmel, halált és újjászületést, átalakulást, asztrálutazást, álomteremtést, sámánokat és a misztikusokat.

Menyét: erő, energia, leleményesség és rejtőzködés

Mókus: tervező, gyűjtögető

Nyúl: félelem, félénkség, idegesség, alázatosság

A nyúl totemmel jár a félelemből való futás, élet saját eszünkkel, az elrejtett tanítások és intuitív üzenetek megszerzése, gyors gondolkodás, erősítő intuíció, és a paradox. A nyúl jelképezi az alázatosságot, mert ő csendes, lágy és nem önző. A nyúl emlékeztet arra, hogy ne legyünk félénkek. A félelmes gondolatok szaporodnak (mint a nyulak) és elhozzák az amitől félünk. A nyúl emberek félnek a tragédiáktól, betegségektől és katasztrófáktól. Ha látsz egy nyulat, vagy bármilyen úton-módon érzed, hogy vonz, elmondja, hogy várj az univerzum erőire hogy újra mozgásba lendülj, hogy ne aggódj és hogy tüntesd el a félelmeidet. Előidézi a szükségét az újraértékelésnek, hogy eltüntesd a negatív érzéseidet és a gátakat, és légy egy kicsit szerényebb.

Oposszum: elterelés, stratéga, csaló

Oroszlán: A feminin energia ereje

A nőstény vadászik és öli meg a prédát, eteti a csapatot és gondját viseli a fiatalabbaknak. Minden tekintetben ő a tápláló erő. A hím ordít hogy megijessze a prédát és elzavarja a nőstény felé, aki a megfelelő pillanatra vár, hogy támadjon. Noha a hím a csoport védelmezője, nem keresi a konfrontációt, ha nem muszáj. Akkor cselekszik, ha kihívják és halálig harcol, ha a védelem a cél, de jobban kedveli a könnyű, békés életet. Az oroszlán totem megtanít a csoport kölcsönhatás, csoport energia varázslatára. Megtanít a csend és a türelem titkára is. Az oroszlán emlékeztet, hogy vizsgáljuk meg önmagunkat, hogy megértsük erőnket és gyengeségünket és hogy várjunk a megfelelő pillanatra. Az oroszlán tanítása a megfelelő út hogy használjuk az erőnket és energiánkat. Maradj nyugodt és csendes, bízz az erődben. De ha szükséges, ne hezitálj hogy harcolj azért amiben érdekelt vagy.

Pók: Teremtő, hálófonó

Prérifarkas: a trükköző, gonoszkodás

Pulyka: bőkezűség, életadó, megosztó

Róka: ravaszság, agilitás, gyors észjárás

Sárkány: hosszú élet, végtelenség, bölcsesség, terek közti mozgás

Sas: isteni Szellem és kapcsolat a teremtőkkel

A sastollak a világon számos helyen ceremoniális szerszámok és úgy tartják a legszentebb gyógyító eszközök. Az erő, gyógyítás és bölcsesség szimbóluma. A sas jelképezi a kellem egy állomását, melyet elérsz a belső munkáddal, megértést és túllépést a beavató teszteken az eredményt a személyes erőnk visszaszerzéséből. A sas totem a Nagy Szellem ereje. A kitartás szelleme. A tisztalátás ajándéka, mellyel tényleg láthatod a dolgokat, melyet mások látnak. Türelem a megfelelő pillanat kivárására. Segít egyensúlyban élni a Földdel és az Éggel. A sas emlékeztet a kapcsolatra a Nagy Szellemmel. Elmeséli, hogy az univerzum megadja az alkalmas időt a repülésre az életed földi szintjei felett, vagy a múlt valóságának árnyéka felett. Megtanít, hogy nézz fel, hogy megérintsd a Nap Nagyapát a szíveddel, hogy szeresd az Árnyékot úgy mint a Fényt. A sas megkér, hogy engedélyt adj magadnak, hogy szabad legyél azért, hogy elérd a boldogságot, ahogy a szíved kívánja.

Sólyom: hírvivő, intuíció, tisztánlátás

Sün: ártatlanság, együttműködés, bizalom

Szarvas: finomság, gondoskodás és jóság

A szarvasok jól elrejtőznek környezetükben, de nagyon érzékenyek minden hangra vagy mozdulatra. Gyakran ikrek, néha hármas ikrek, tavasszal születnek. Az őzek és bikák különélnek a párzási szezonig. A fehér farkú szarvas mérsékelten társas és a családtagok együtt gyűjtik más családokkal az ételt, egy nagyobb nyájként tűnnek fel. Az ember a szarvas totemmel gyakran gyorsak és óvatosak. Intuitívak, gyakran fejlettnek tűnnek, különösen az érzékelésen túli érzékelésben. Néha gondolataik versenyt járnak és nem tűnik úgy mintha nagyon figyelnének. A szarvas totem finomság a szavakban, a gondolatokban, az érintésben, képesség a hallgatásra, büszkeség és a szépség egyensúlyának méltánylása, a túlélés szükségleteinek megértése, a hála és odaadás ereje, képesség az áldozatra a magasabb jóért, kapcsolat az erdőszellemekkel, alternatív ösvények a célhoz. A szarvas finomsága a Nagy Szellem szív-tere, mely megtestesülése szeretetének mindannyiunk felé. A szarvas megtanít minket a szellem jóságának megtalálására, mely minden sebet begyógyít, segít megállítani, hogy mindenkit megváltoztassunk, segít hogy elfogadjuk őket úgy ahogy vannak. Az egyetlen igaz egyensúly az erőhöz a szeretet és a részvét.

Szitakötő: Illúzió - transzcendencia

Teknős: tápláló, védelmező, anyai energiák

Számos bennszülött azonosítja Észak-Amerikát, mint a Teknős Szigetet, mert legendáik úgy mondják, mikor a föld vízzel volt borítva, a teknős lebukott az óceán aljára, hogy földet cipeljen a hátán, hogy az emberek biztonságos és száraz otthont kapjanak. A teknős mindig otthon van, hisz otthona a hátán van. Nem kapcsolódik helyekhez, szabadon választhat megfelelő helyet. Ha érzi a veszélyt , vagy kényelmetlen, bizonytalan helyzetben van, behúzódik páncéljába. Ha a teknős a totemállatod, gyógyszere magában foglalja a föld erejét, a föld vizeit és a misztikus mágiát. A teknős energiát használva megtalálhatod az igazi egyensúlyt az életedben és szellemedben és nem ragadsz le. A teknős gyógyszer kapcsolat a centrummal, navigációs képességek, türelem, saját határok, kapcsolatban áll a femininnel, erő, hogy gyógyítsd a feminin betegségeket, tisztelet mások határai iránt, új tervek szövögetése, szellemileg megvédeni magunkat, önbizalom, kitartás, erőszakmentes védelem.

Vaddisznó: az egyik legfontosabb totem állata a keltáknak, a dél és a tűz eleme, a nap életadó ereje.

Varjú: törvény, formaváltás, változás

Vidra: játékos, előjel, jóslat, női totem