Találkozás a totemállattal

Leírok egy meditációt, melyet kiválóan lehet használni, hogy megismerd a totemállatodat. A legjobb, ha ezt valaki segítségével végzed, de felveheted akár, s le is játszhatod, bár tapasztalataim szerint más segítségével könnyebb ellazulni. A totemállatod hamar fel fog tűnni, nem érdeke a bujkálás. Segít téged, vezet és megtanítja azt, amit életutadra kiírtak. Az oldalon megtalálod az egyes totemállatok jelentését, hogy miért ő jött el hozzád, hogy mit kell megtanítania. Ha megtalálod a totemállatod, ismerd meg. Nézz utána, hogy hogyan viselkedik a természetben. Ha még nem is egy nagyszerű állattal találkozol is, ne nézd le, önmagában is hatalmas lehet. Add meg neki a tiszteletet.

A legfontosabb az alábbi meditációban, hogy mindig teljes nyugalomban végezzük. Ne zavarjon semmi.

Egy parkban vagy. Körülötted csak a halk szél és a madarak hangját hallani. Fekszel a földön, s bámulod a feletted susogó fák lombját. Lassan felkelsz és körbenézel, jól jegyezd meg mit látsz. Elindulsz a parkban, sétálsz, mikor meglátsz egy fát, rajta egy réssel, egy ajtóval. Bemész rajta, lehet hogy sötét van, de ne félj. Figyeld meg, hogy egyenesen mész vagy lépcső vezet le? Az út egy lassú leejtő? 

Menj végig a kijáratnál egy erdőt találsz. Kövesd a fából az erdő felé kivezető utat. Nézz lassan végig az úton, milyen, hogy néz ki. Az útnál hármas elágazáshoz érsz. Válaszd ki valamelyiket és indulj el rajta. Az út végén elérsz valamihez. Lehet ez egy rét, egy barlang, egy vízesés, vagy akár az óceán maga, bármi. Nézd meg a helyet ahová értél, s keress egy kellemes helyet. Várj. Ülj csendben míg megjelenik. Már hallod is a hangját. Ő az, megjelent a totemállatod. Tölts vele egy kis időt. Figyeld meg hogyan beszél veled. Nem szavakkal, de te érted. Ha megfigyelted, s elég időt töltöttél itt, menj vissza azon az úton ahol jöttél. Ide mindig visszatérhetsz.