Beszélgetés egy fával

Tégy egy sétát a helyi parkba vagy erdőbe és tanuld meg, hogy hogyan hangolódj rá ezekre a csodálatos lényekre és hallgass a bölcsességre, melynek részesei lehetnek. Sétálj különböző facsoportok közt, csendesíts le az elméd és gyakorold hogyan tudsz ráhangolódni az energiájukra. 

Az erdő egyes részeiben a fák talán "éberebbnek" tűnnek, mint máshol. Néhányan árasztják magukból a bölcsességet és a barátságot, míg mások tartózkodóak maradnak. 

Figyeld meg, hogy a különböző fajták különböző energiát árasztanak. Válassz ki egy fát és menj közelebb hozzá. Figyeld meg minden részét, a gyökerektől a lombig. Minden fának van egy energia mezeje, aurája. Nézd meg, ha tudod, hogy mettől kezdődik a mező. Sétálj hátrébb és a tenyereddel érzékeld az energiát.Küldj meleg energiát a fa felé egészen a szívedből és kérdezd meg, hogy megengedi-e, hogy közelebb lépj, és vele tölts egy kis időt. 

Ha érzed, hogy megengedi, sétálj közel és járd körbe a napjárásának irányába (keletről nyugatra). Ezután tedd mindkét kezed és tested a törzsnek és hangolódj rá a tudatára. Figyeld meg a fát közelről, milyen az illata és milyen érzés megfogni. Dörzsölj meg egy friss levelet (ne bántóan) vagy egy tüskét, s szagold meg az illatát.Most ülj le a fával szemben és nyisd meg magad a fa erejére, és engedd, hogy elvigyen egy mély meditációs állapotba. 

Nem kell semmit csinálnod, csak maradj nyugodt és engedd, hogy a fa lenyugtassa a gondolataid, gyengéden megtisztítsa az elméd minden izgalomtól. Élvezd ezt a béke állapotot addig, amíg szeretnéd.Kezdj beszélgetni a fával. Kérdezhetsz róla, magadról és kérhetsz segítséget is a problémák esetén. Ülj csendben és várj a válaszra, mely általában belső hangként jön meg.

Ha kész vagy, állj fel, és tedd a kezed a törzsére megint, s küldj köszönetet a szívedből. Búcsúzz el tőle.