Planetáris órák

A planetáris órák nem ugyanazok, mint a hatvan perces óráink, amit mi használunk. A nap két periódusra oszlik, nappalra és éjszakára. Napfelkeltétől naplementéig van a nappal, a naplementétől napfelkeltéig pedig az éjszaka. Így ez a két periódus megoszlik 12 egyenlő órára, amelyek a planetáris órák. A planetáris órái a napnak és planetáris órái az éjszakának különböző hosszúságúak, kivéve a nap-éj egyenlőségeken, amikor a fény és a sötétség egyensúlyban van. Minden egyes planetáris óra kapcsolatban áll egy bolygóval. Finom összhangban kell használni a mágikus munkával. Figyelembe kell venni a bolygó uralta napot a cél érdekében. Ez egy adott órát ad a mágia munkálatára.

Tehát mondjuk, azt tervezed, hogy pénzvarázslatot viszel véghez. A pénz és a jómód a Jupiter uralta terület, tehát csütörtökön kell megtenned. De hogy még precízebben csináld a varázslatot és nagyobb "súlyt" adj neki, kiszámíthatod a planetáris órát a következő csütörtökre. Négy planetáris órát ural a Jupiter (kettőt nappal, kettőt éjszaka), tehát egyszer, ha kiszámítod az időt, megcsinálhatod a varázslatot.

A planetáris órák tehát akkor is jók, ha nem tudsz várni a megfelelő napra. Ha szükséged van arra a pénzre, és ma szombat van, akkor csináld meg a varázslatot ma, de vigyázz arra, hogy a Jupiter órájában végezd el.

Ezek segíthetnek, ha más dolgok ellened "dolgoznak", vagy beteg vagy, de muszáj a mágiával dolgoznod.

Kiszámítani a planetáris órákat

Nézd meg a napfelkelte és a naplemente idejét. Mondjuk a csillagászati szervezetek weboldalán, vagy az újságok írják az időjárás szekcióban.

Oszd el a perceket a napfelkelte és naplemente közt tizenkettővel. Ez megadja a nappali planetáris órákat.

Vond le a nappali planetáris órák perceinek számát 120-ból. Ez megadja az éjszakai planetáris órákat.

Például, mondjuk a nap délelőtt 7 órakor kell fel és délután 5 órakor nyugszik. Ez megadja neked a periódust, ami 14 óra tehát 840 perc. A 840-t elosztva 12-vel megkapjuk a 70-et. Tehát erre a napra 70 percenként következik a nappali planetáris óra. Ez azt jelenti, hogy az első nappali planetáris óra 7 órakor indul és 8 óra 10 percig tart, a második planetáris óra 8 óra 10 perctől kezdődik és 9 óra 20 percig tart, és így tovább. Ha kivonjuk a 70-et a 120-ból, megkapjuk az 50-et és ez az éjszakai planetáris óránk periódusának hossza. Az első planetáris óra délután 5 órakor kezdődik és 5 óra 50 percig tart, a második délután 5 óra 50 perctől délután 6 óra 40 percig tart, és így tovább.

A planetáris órák sorozata

Ezek a planetáris órák táblázatai a Salamon kulcsaiból valók és széles körben elterjedtek.

Nappali órák

Éjszakai órák