Mágikus időzítés

Holdfázisok

A holdfázisok figyelése a legelterjedtebb módszer, amikor a varázsolunk, és használható a planetáris napokkal vagy órákkal is, ha akarjuk. A Hold ciklus 28 napos.

Általában azt mondják, ha olyan varázslatot végzel, ami a növekedést vagy a gyarapodást segíti, akkor jó elvégezni, ha a Hold növekszik (azaz amikor az újhold és a telihold között van, és a látható rész növekszik). Ilyenkor például pénzvarázslatot, vagy tanulást segítő varázslatot végezhetünk. Ha a varázslat, amit végzel romboláshoz vagy fogyatkozáshoz kötődik, fogyó Hold idején jó elvégezni (azaz a telihold és az újhold közötti időszakban, mikor a látható rész fogy). Ilyenkor például egy kapcsolat lezárását kívánhatod, vagy egy betegség, stb. elpusztítását. A telihold gyakorta kapcsolt a szerelemmel, barátsággal, kapcsolatokkal és a teljességgel.

Kötődik még az anyasághoz, tehát bármilyen varázslat, mely ezekhez kötődik, a telihold idején végzendő. A fekete Hold a halálhoz, megújuláshoz, titoktartáshoz, sötét művészethez tartozik. Kiváló idő az előző életek felidézésére, a halottak megidézésére, exorcizálás vagy átok elűzése céljából. Természetesen a Hold "használata" szövegkörnyezettől függ, így ezek csak példák a lehetőségeidre. Az ajánlás, de ne korlátozzon a munkádban.

Újhold - jóslás, asztrálutazás, a "sötét" istenségek bölcsességének keresése, rejtett tudás, belső munka.

Növekvő Hold - kezdetek, növelés, növekedés, egészség, gyógyítás, tisztítás, pszichikus elővigyázatosság, szépség, termékenység és pozitív mágia.

Telihold - minden pozitív mágia, növelés, növekedés, védelem, szerelem, gyógyítás, tisztítás, óvatosság, pénz, utazás, elnyerés.

Fogyó Hold - csökkenés, a problémák éltüntetése, a szokások és függőségek megszüntetése, betegség, negatív gondolatok, féltékenység, bűn, sérelmek eltörlése, a régit újjá tenni.

Napszakok

NAPFELKELTE - rituális tisztítás ideje, üzlet, siker, tanulmányok, munka, függőségek megszüntetése, utazás, bűntudat és féltékenység elengedése, gyógyítani a betegséget, a tudatos elme.

DÉL - a napfelkelte rítusainak az ideje, beleértve a mágikus és fizikai energia, erő, védelem, pénz és bátorságot.

NAPNYUGTA - függőségek megszüntetése, súlyvesztés, szenvedés és fájdalom éltüntetése, átalakítani a negatív és gyötrő szokásokat.

ÉJSZAKA - a szépség, az álmok, a pszichikus álmok, a pszichikus figyelem, a spiritualitás, az alvás, a szex, a tisztulás, a szerelem, a barátság, a béke ideje, elengedni a stresszt, gyógyítani a sebeket.

Időjárás

VIHAR - az intenzív energia periódusa. A rituálék, melyeket a vihar alatt végzünk, felerősödnek általa, és még hatásosabbak lesznek. Védelmi varázslatok ideálisak e tájt.

ZIVATAR - ez az idő optimális a tisztítás, szerelem, részvét, barátság és a szépséghez kapcsolódó rítusokhoz és a bűntudat & féltékenység elengedésére.

HÓVIHAR - a nyugtató mágia ideje, tisztítás, érzelmek lenyugtatása, viszonzatlan szerelem.

ERŐS SZELEK - felerősíti azokat a rítusokat, melyeket függőségek leküzdése, tanulás segítése vagy utazással kapcsolatban hozzunk létre.

ÉGETŐEN FORRÓ NAPOK - védelem, bátorság és energia varázslatok.

A NÉGY SZÉL - Használhatod a szelet, hogy felerősítsd a varázslataidat. Ha meg tudod állapítani, hogy egy adott napon a szél merről fúj, utat tudsz találni, hogy hogyan használd ezt a hatást. Találd meg, merről fúj a szél, egyszerű ha szélzsákot, szélkakast vagy egy iránytűt használsz.

Ha a szél észak felől fúj, az ajánlott varázslat olyan dolgokkal foglalkozik, mint gyakorlati, materiális dolgok, pénz, tervek vagy munkaügyek.

Ha a szél keletről fúj, az ajánlott varázslat a változással és a megújulással kapcsolatos, katalitikus varázslatok, valamint művészi és spirituális törekvések.

Ha a szél délről fúj, az ajánlott varázslat a kedvtelések világával foglalkozik és minden olyan dologgal, ami az érzelmekkel kapcsolatos.

Ha a szél nyugatról fúj, a varázslat a gyógyítást és termékenységet (szó szerinti és képletes értelemben is) célozza meg, valamint az olyan dolgokat is előtérbe hozhatjuk, amelyek az intuícióval kapcsolatosak.

Az évszakok

Az évszakok erőteljes hatásai is, a zöld boszorkányoknak főleg, használható a mágikus munkában.

Hagyományosan, ezek a mágia típusok a következő évszakok alatt folynak:

TAVASZ a gyógyítás ideje; tisztítás (a tavaszi nagytakarítás maradványa ennek); pszichikus figyelem; adósságok fizetése; termékenység; mágikus kert ültetése; környezeti rítusok. Levegő mágia.

NYÁR a szerelem, házasság, barátság, szépség, védelem, bátorság, mágikus energia, fizikai energia és erő ideje. Tűz mágia.

ŐSZ a pénz, munka, új kiadások (a kocsikat és házakat is beleértve) ideje. Víz mágia.

TÉL ideje a betegségek, szokások & függőségek leküzdése, előző életek keresése. A belső vizsgálatok, meditáció, olvasás és mágikus fejlődés ideje, melyek a varázslót, mágust a megújuláshoz vezeti a következő tavaszra. Föld mágia.

Hónapok

Január: Biztonság, emberi kapcsolatok, védelem.

Február: Jólét, megbocsátás, helyreállítás.

Március: Siker, tökéletesség, a küzdelmek megnyerése.

Április: Szerencse, nyitások, fiatalos energia.

Május: Terjeszkedés, fejlődés, Föld mágia.

Június: Odaadás, állandóság, szerelem.

Július: Hatalom, méltóság, önszabályozás.

Augusztus: Béke, megegyezés, szimmetria.

Szeptember: Spirituális képességek, megértés.

Október: Növekedés, pozitív változás.

November: Szellemiség, befogadás, jóság.

December: Bölcsesség, érzékenység, diszkréció.

A napok planetáris megfelelései a következők:

Hétfő = Hold

Kedd = Mars

Szerda = Merkúr

Csütörtök = Jupiter

Péntek = Vénusz

Szombat = Szaturnusz

Vasárnap = Nap

Planetáris megfelelések

Hold = Megérzés, asztrálutazás, női ciklusok, születés és anyaság, jóslás, álmok, a tenger, illúziók (vagy bájoló mágia), stb.

Mars = Bátorság, erő, háború, férfi ügyek, vágy, energia, bosszú, akaraterő, irányelvek, viszály, stb.

Merkúr = Kommunikáció, üzlet, oktatás, munka, információ, vizsgák, logika, tudomány, utazás, mágia (a tanulás és formális/tudományos oldala), stb.

Jupiter = Karrier, megbecsülés, filozófia, politika, vallás, jog, szerencse, pénz, hatalom, stb.

Vénusz = Szerelem, szépség, művészet, barátság, kedvtelések, vágy, gyermekek, kapcsolatok, fiatal nők, stb.

Szaturnusz = Megpróbáltatás, az idősebbek, a külvilág, idő, állatok, dráma, gyász, az otthon, pénz, a régi vallás, tanulás, siker, tulajdon, stb.

Nap = Béke, erő, bizalom, barátság, jómód, státusz, siker, stb.

Mint látod, számtalan átfedés létezik, de minden bolygó rendelkezik általános jellemzővel és számos tulajdonság nyilvánvalóbb, mint a többi.