Mágikus önvédelem

Érdemes erre időt fordítani, mivel egyre több levelet kapok ilyen-olyan esetben, de mind a védelem témakörében. Igyekszem részletesebben foglalkozni az emberek (átkok, negatív energia, kellemetlen jelenlétük, stb.), szellemek (átjáró vagy véletlenül odatévedő - ártó vagy nem - lények), kísértetek (elhunytak kísértete, s alkalmatlankodásaik), démonok elleni védelemmel.

Emberek

Az emberek talán minden ártó lénynél rosszabbak. A démonoknál és más teremtményeknél mindig vannak szabályok, mindig van amit kezedbe vehetsz ellenük, de egy ember, akit tisztán a gyűlölet vezérel, az bármit megtesz és akár élete végéig próbálkozik.

Számos dologgal árthatnak, kezdjük is a legalacsonyabb szintűvel.

Negatív energia

Ezt általában összeszedjük, ha közösségben élünk. Valakinek rossz napja van vagy mérges ránk, kéretlenül is rajtunk hagyja nyomát. A mindennapos negatív energiáktól egy sós vizes fürdéssel szabadulhatunk meg a legegyszerűbben. Ám ha nem akarunk minden piszkot behordani a lakásba, a következőket használhatjuk:

Só: Alkalmazzuk azon a helyen, ahol bemegyünk, de érdemes minden ablak, ajtónyílásba is tenni, ám ezt már a többi alkalmatlanság miatt, de ezekről majd lejjebb. Két lehetőség van, amit ajánlanak, és amit szoktam használni. Az egyik hogy a sót csíkban leöntünk az ajtónyíláshoz (Dupla ajtónál a zárt félhez is). A másik az, hogy feloldjuk vízben és széthintjük a kezünkkel, de hatásosabb és jobban fed, ha valamilyen permetező eszközzel visszük fel a felületekre. Ez utóbbi jó megoldás, ha nem akarjuk a sót állandóan kerülgetni (mert ugyebár nem szabad megtörni), mert, ahogy a víz elpárolog, a só fennmarad a lepermetezett részen. Ennek hátránya, hogy kevésbé erős, mint a só csíkok és többször is kell megújítani.

Fahéj: Általános védelmező, s tapasztalataim szerint, ha az ajtófélfára akasztunk egyet, még a negatív energiákat is elűzi, nemcsak megvéd.

Átkok

Nem kell rögtön megijedni, ha esetleg rossz hetünk van, nem feltétlenül jelent átkot. De azoknak a magukat látóknak, boszorkányoknak, et cetera nevező embereknek sem kell mindenképpen adni a szavára, akik rögtön átkot kiáltanak egy-egy rossz kapcsolat – rossz hét összekapcsolódása esetén. Egy erős átokhoz jobb felkészültség is kell, egy laikus nem fog ránk ilyet akasztani.

Másrészt vegyük figyelembe, hogyha bepánikolunk átok esetén, akkor sokkal jobban segítjük azt, mintha egyszerűen csak úgy tekintenénk rá, mint egy szemtelen légyre. Ne ijedjünk meg, nagyon egyszerűen meg lehet szabadulni tőle, manapság nincsenek generációs átkok. Akik ma szívesen átkoznak, nem tudnak ekkorát létrehozni, akik tudnának, azok pedig nem átkoznak, legalábbis nem ilyen sűrűségben.

Egy átoktól nem kell félni, de ne is becsüljük le teljesen a dolgot. Kétségkívül nehezebb megszabadulni, mint egy átlagos negatív energiától, de nem lehetetlen.

Első körben fürödjünk meg sós vízben, ha tudunk, használjunk mellé zsálya teát vagy levendulaolajat a fürdővizünkben. Szerezzünk be egy fekete vagy fehér gyertyát. Ennél a megtisztításnál főleg a koncentrációra lesz szükség, így olyankor végezzük el, mikor senki se zavar. Üljünk le a gyertyával szemben és hunyjuk le a szemünket. Lássuk magunk előtt, ahogyan beborít minket az átok. Sűrű köd gomolyog, mely körbeveszi testünket, de néhol felsejlik egy kis fény. Aztán képzeljük el, ahogy az átok alól a fény lassan kitör, s a fekete felhő a fejünknél kezd eltávolodni tőlünk, de nem tűnik el. Lassan levetjük az átkot, s képzeljük el, hogy az átok energiája előttünk lebeg. Fekete gömb alakul ki, most képzeljük el, hogy elmozgatjuk az átkot az előttünk lévő gyertya felé. A gyertyalángja fölé helyezzük a gömböt és látjuk, ahogy hirtelen sisteregve lángra kap és elég. A gyertyát majd hagyjuk leégni, s a maradékot ne fogjuk meg puszta kézzel, de húzzuk le a vécén vagy ássuk el a kertben.

Ártó emberek

Itt azokról lesz szó, akik veszélyeztetnek minket, fenyegetik létezésünket, s nem azokról, akiket szimplán csak utálunk. Azok ellen használhatjuk a következőt, akik többszöri kérés után sem hagyják abba fenyegetést, s más lehetőségünk (pl. rendőrség) nincs már a tarsolyunkban. Normális boszorkány/varázsló nem átokkal kezdi, szóval haladjunk újra csak sorrendben.

Nyilván vita tárgya, hogy ez most fekete mágia vagy sem. Szenteskedők szerint ez fekete mágia, de ahelyett, hogy ülünk a babérjainkon és szivárvány pónikat idézünk, mikor minket fenyegetnek, felvehetjük a harcot és kiállhatunk magunkért. Saját magunk vagy mások védelme sosem fekete mágia! Nem hinném, hogy meg kéne várni, míg vér folyik, ha a rendőrség tehetetlen, akkor ennyit igazán megtehetünk magunkért. Indítékaink, ha tisztességesek, akkor mindenképpen helyesek.

1. szint: Távoltartás

Ez általában működik, ám mégis egy gyengébb varázslat a siker érdekében. Érdemes ezzel kezdeni, mielőtt rögtön vérszomjas átkot kívánnánk.

Szükséged lesz: Egy papírlap, egy boríték, egy gerezd fokhagyma és egy lila gyertya.

Írd fel a rosszakaród nevét a lapra. A fokhagymagerezd végét vágd le, hogy nedves legyen a vége. Húzd végig a néven a fokhagymát. Tedd a papírt a borítékba, majd gyújtsd meg a gyertyát és mondd ezt vagy valami hasonlót: „(Név) nem akarok ártani neked, de ne legyél többet velem.” A viasszal pecsételd le a borítékot. S égesd el a gyertya lángjában, a hamvakat morzsold szét és a gyertyával együtt temesd el.

2. szint: Elijesztés

Ehhez már kicsit komolyabb erőbefektetés kell. De csak akkor próbáld meg, ha az első szint nem működött.

Szükséged lesz: Egy kőre a rosszakaród otthona közeléből, egy fekete gyertyára, egy alkoholos filcre vagy valamire, ami fog a kövön.

Ülj le egy csendes időpontban és gyújtsd meg a gyertyát. Fogd a kezedbe a követ és gondolj a személyre. Képzeld el minden részletét az arcának, minden mozdulatát, a hangját, mintha előtted lenne. Merengj el ezen a képen. Majd gondolj arra, hogy a kő, amit a kezedben tartasz, a személyt képviseli. Gondolj úgy a kőre, mintha ő maga lenne a kezeid között. Vetítsd ki a képét a kőre, majd fogd meg a filcet és írd rá a nevét. Érezd az összes haragot és keserűséget is, amelyet ez a személy okozott neked, majd töltsd át a kőbe. Érezd, ahogy minden negatív energia átáramlik. Tölts el egy időt a fentiekkel, majd ha készen állsz, és úgy érzed a kő megfelelő mértékben kötődik a személyhez, akkor vidd el magadtól és lakhelyedtől olyan messzire, amennyire csak tudod. Dobd el, de ne ásd el. Az ellenfél távol fog maradni.

3. szint: Megkötés

Ez még nem teljesen átok, de mégis erős varázslatfajta. Ahogy az átkot, még ezt is meg kell fontolni, hogy használjuk. Egyfajta erőszak ez, szóval, csip-csup, ügyeknél inkább ne alkalmazzuk.

Szükséged lesz: Szalagra vagy fonalra, ha nincs akkor jó lesz egy befőttes gumi is. Egy 9x9 centiméteres papírra és fekete tollra, tintára vagy ceruzára.

Fogj egy 9x9 cm-es papírt és írd rá a megkötendő személy nevét fekete tintával vagy ceruzával. Képzeld el az arcát a személynek és tartsd a gondolatot. Rajzolj egy fordított pentákulumot (fordított ötágú csillag egy körrel) /mielőtt előítélettel jönnél, semmi köze a Sátánhoz, kizárólag csak más funkciója van a fordított csillagnak/ a gondolata közben.

Hajtsd össze a papírt kétszer és fogj egy szalagot/fonalat vagy a gumit, hogy körbe tekerd és megkösd a papíron. Mondd a következőt közben 3x:

A talizmán tőled megvéd,

Hogy ne bánts se te, se az emlék.

E papír most megköt téged,

Mivel kínzol már oly régen.

Sebeidtől megóv ez a tárgy,

Lepecsételem, hogy ne érjen kár.

Most fogd a papírt és tedd a jobb cipődbe. Hogy ne legyen kényelmetlen a cipőbetét alá. Dobbants rajta kilencszer.  Mondd a dobbantás közben: Ahogy fordul a Nap, varázslatom megragad.

4. szint: Átok

Felhívnám a figyelmet, hogy ez nem kispályásoknak való. Még ha az első három szint nem vált be, még akkor is gondold át, hogy mit teszel. Ugyanis nem lesz következmény nélküli a tetted.

Szükséged lesz: 1 fekete fonálra, 1 fekete gyertyára, pacsuli olajra és füstölőre. Ha pedig lehetséges 1 képre vagy haj, köröm, ruházatára a személynek.

Érdemes teliholdkor vagy éjfél körül elvégezni. Kilenc csomót kell kötnöd, miközben a haragodra és gyűlöletedre fókuszálsz. A csomókba kösd a hajat, körmöt vagy személyes tárgyát. A gyertyát kend fel pacsuli olajjal és gyújtsd meg. Miközben kötöd a csomókat, mondd a következőket:

Az első csomóval, amit kötök (név) megátkozlak téged ezen az éjszakán rémálmokkal.

A második csomóval, amit kötök (név) szívfájdalmat küldök a lelked legmélyéig.

A harmadik csomóval, amit kötök (név) fejfájást adok, míg nem látsz egyenesen.

A negyedik csomóval, amit kötök (név) hasfájást adok, hogy összekuporodj a fájdalmadban.

Az ötödik csomóval, amit kötök (név) zavart küldök elmédre, míg nem őrültnek érzed magad.

A hatodik csomóval, amit kötök (név) megátkozlak azzal, hogy elveszítsd igaz szerelmed az életben.

A hetedik csomóval, amit kötök (név) megátkozlak kétségbeeséssel és mindennel, amit megérdemelsz az életben.

A nyolcadik csomóval, amit kötök (név) mérhetetlen megbánást adok azok iránt, akiket megbántottál.

A kilencedik csomóval, amit kötök (név) megátkozlak, hogy érezd a szenvedést, amit okozol ebben és a következő életedben.

Kísértetek

A kísértetek ellen nagyon jó védelmet ad, ha legalább félévente megtisztítjuk a lakásunkat, otthonunkat. Ha éppen kísértetjárás folyik nálunk, akkor érdemes ezzel kezdeni. Többféle megtisztítási folyamat létezik. Zsályát égethetünk és körbejárhatjuk vele a lakást. Vagy sós vizet hinthetünk szét. Mindkét módszer alatt kántálhatunk. Én a „Távozz el!” formulát használom, nem bonyolítom túl. De közben beszélhetünk a kísértethez is, hogy megkérjük, távozzon el.

Ha megtisztítottuk a lakást, akkor le is kell zárni a védelmet. Kísértetek ellen a só a legjobb. Nem szeretik a vasat sem, de a só megakadályozza, hogy bejussanak. Ablak és ajtónyílásokra érdemes végig szórni. Megjegyezném, hogy érdemes ismerni teljesen otthonunkat, mivel ott is kell sót szórni, ahol régen ajtó vagy ablak volt.

Ez nálam mindig elriasztja a kísérteteket. Értelmes beszéd, megkérni őket/őt hogy távozzon, majd a ház megtisztítása az energiáktól.  Végül pedig a lezárása otthonunknak. Ennyi mindössze, amit tennünk kell.

Ritka az a szellem, amelyik emberi életeket veszélyeztet, ám azokhoz ez nem mindig elég. De ilyen esetén inkább tapasztaltabbaktól kérjünk segítséget, ha nem bízunk magunkban, mert elűzésüknek a metódusa is bonyolultabb, de nem tapasztaltam még olyat, hogy ne távozott volna a kísértet egy erős akarat hatására.

Szellemek és más lények

Hosszú lenne minden lényt leírni, hogy mitől fél, mi árt neki, de igyekszem nagy általánosságban összefoglalni.

Ha megtámadt valami, azt úgyis először le kell ellenőrizned. Kutatnod kell utána, hogy mik vagy kik a lehetséges támadóid. Szóval ehhez kevés lenne a hely ebben a cikkben. A legendák, régi történetek nagyon szépen elmesélik, hogy mi is használ a szellemek és egyéb lények ellen.

Érdemes először rávenni beszéddel a lényt, hogy távozzon, mivel a legtöbbjük igen értelmes és lehet csak véletlenül toppant be életedbe. Később, ha agresszív és nem távozik, a fent említett tisztítással kezdhetjük az elzavarást.

Minden lényre más-más dolog hat, de azért nagyjából az ezüst, a vas és a só talán közös pont lehet. Persze nem minden lénynél. Ahogy vannak növények, amelyek vonzzák a lényeket, úgy vannak olyan növények is, amelyek taszítják őket. Ezért érdemes inkább kutatni a lény kiléte után, mert ez esetben nem lehet megfogalmazni egy teljesen általános módszert távol tartásukra. Lent leírok egy védőzsákot, amely távol tartja a betolakodókat, de a lények esetében pontosan különbözőségük miatt nem százszázalékos az arány.

A növények, melyeket általában felhasználhatsz a védelemre: fokhagyma (vámpírok és lárvák kifejezetten menekülnek tőle), bangitafélék, zsálya, levendula, sárkányvér, ördöggyökér.

A lények esetében a legelső tanácsom, hogy először tudd meg, mivel állsz szemben, aztán akkor meglátod, hogy mit is használj ellene.

Sokszor követik el azt a hibát, hogy egy egyszerű vámpírt vagy valami kártékony lényt démonnak tudnak be. Ne pánikoljunk szükségtelenül! A démonok nem olyan gyakoriak ahhoz, hogy ez lehessen az első gondolatunk.

Démonok

Manapság igen ritkán állunk szemben ilyen fenyegetéssel. Elterjedt babona, hogy akik varázsolnak, vonzzák a démonokat is. Ez nem ilyen egyszerű. A mágia vonz bizonyos lényeket, de a démonokhoz azért több kell. Ha valóban ennyire vonzanánk a démonokat, szinte minden ember veszélyben lenne. Még a keresztények is. Igen, még ők is, hisz az imáik is varázslatok.

Először ellenőrizzünk le minden más lehetőséget, mielőtt démonra gyanakodnánk. Érdemes kipróbálni az említett fokhagymát, mivel allicin tartalma elűzi a legtöbb lényt, legalábbis azokat, amelyek gyakrabban támadnak ránk. Ha nem történik változás, akkor is nézzük meg a lény tetteit, hogy biztosak legyünk kilétében. A démonok túl kedves teremtmények, s határozottan kell bánni velük, szóval, ha egy mód van rá, inkább a szükségtelen pánik helyett, legyünk biztosak abban, amit csinálunk, minthogy varázslat közben azon gondolkozzunk vajon jól csináljuk-e vagy biztos, hogy démonnal van dolgunk.

Megelőzés, hogy ne történjen baj. Ez a legelső teendőnk. Nyilvánvaló, hogy akkor a legajánlottabb, ha tényleg nagy ügyekkel foglalkozunk, de nem árt akkor se, ha hozzá se szagolunk olyanokhoz, amiket a démonok érdekesnek találnának. Jobb ma az elővigyázatosság, mint holnap a gyógymód.

Szokásos megtisztítás természetesen, ahogy azt fentebb leírtam. Aztán a só csíkok szintén hatásosak az ajtók, ablakoknál. Ha ezzel megvagyunk, az erősítés érdekében, ám helyette is lehet, használhatunk bangitaféléket és ördöggyökeret. Utóbbi rendkívül büdös tud lenni, szóval azt csak módjával. A bangita az ördög cipőfűzőjeként is ismert és a voodoo területén elég gyakran használatos növény. Számos fajtáját használják zsákokban, de tapasztalatom szerint mindegyik fajtája hasonlóan hatásos. A növényeket is a bejáratok, ablakokhoz tegyük.

Ha megtörtént a baj, tehát démontámadással van dolgunk, fel kell készülnünk mind fizikailag, mind pszichológiailag. A démonok fő erőssége, hogy az elmére hatnak, s azután a testre. Tehát ha akaratunk megtörik, s engedünk félelmeinknek, csak közelebb kerülnek hozzánk. Ne segítsük őket ezzel, mert mindig van kiút. Noha nem tudjuk elpusztítani őket, de elűzni igen.

A démontámadások esetén érdemes segítséghez fordulni, mert nem biztos, hogy vagyunk olyan tapasztaltak, hogy végig vigyük az elűzést.

A démonok hízelegnek, csábítanak, próbálnak rábeszélni dolgokra. De jegyezzük meg, hogy hívatlanul nem vehetik át a hatalmat a testünkön. Akik elgyengülnek, máris kaput nyitnak nekik.

A szertartásmágia számos rítust ismer, amivel meg lehet szabadulni a démonoktól. Érdemes utána keresni a pecséteknek, jeleknek. Be lehet őket zárni tárgyakba is, de ez nagyon erős akaratot kíván, s nem is javasolt. Tulajdonképpen hosszas gyakorlat kell hozzá, szóval ezt máris elfelejthetjük opcióként. A tömjén szagát nem kedvelik túlzottan a démonok, de mégis vannak olyan erősebb fajták, melyek leküzdik iszonyukat irántuk. Olyasmi érzés nekik, mint nekünk a záptojás. A démonok nálunk alacsonyabb rendű lények, ennek tudatában talán magabiztosabban is küzdhetünk ellenük.

Elűzéshez használhatunk régi forrást is, de hatásos az is, ha magunk írunk hozzá szöveget. A rítust írja meg mindenki maga, mert személyre szabottabb és jobban bízhatunk működésében. A hozzávalók legyenek az ördöggyökér (Ázsiai vagy bio szaküzletekben kapható, fűszerként is használják), só, szentelt víz (só és víz keveréke). Ezek a minimális dolgok, amiket megtehetünk. Ha egy időre el tudtuk űzni a démont, akkor fogjuk a sót és húzzunk a bejáratokon és ablaknyílásoknál só csíkokat, hogy többet be se jusson.

Van ennél bonyolultabb elűzés is persze. Ám démontámadás elég ritka, még akkor is, ha egyesek azt hiszik a démonok kitüntetett figyelmét élvezik (számos levél kezdődik így). Másrészt, ha valakit megtámadnak, az még tapasztalt mágusként is jobb, ha kér segítséget, mert egyedül nem mindig bírja az ember, könnyebben törik meg. Ha valóban démontámadásról van szó, akkor jöhetnek a szertartásmágia elemei, a démonológia tudománya és az ördöggyökér minden mennyiségben.

Eredetileg általános áttekintést ígértem, s az is marad a cél. A démonokhoz rövid a hely, s a támadás alanya is jobban jár, ha végiglapoz néhány könyvet, hogy megtudja mivel áll szemben, mert a démonok sokkal nagyobb téma egy pár oldalas cikknél.

Általános védőzsák

Hozzávalók: Babérlevél, zsálya, fenyőtű, hajlított szeg, fokhagyma, egy kis darab textil, piros fonál.

A hozzávalókat tegyük bele a textilbe és kössük össze a zsákszáját a fonállal. A zsákra rajzoljunk egy Tyr rúnát (felfelé mutató nyíl). Én ilyen zsákot használok. Készíthetünk többet is, akár minden szobába, plusz a bejárati ajtó(k)hoz. Fekhely és ajtófélfa jó barátságban lesz vele. Kivédi az átkokat, távol tartja a nemkívánatos lényeket. Évek óta ezt használom, néha kiegészítem növényekkel, de nekem bevált. Mégis érdemes a saját zsákoddal is kísérletezni.

Összegzés

Általánosságban tehát: