Termékenységi tojásvarázslat

Hozzávalók:

Az ötletet egy tojásba rejtett jókívánság adta, melyet Ostara idején lehet elkészíteni. Ám mivel a tojás a legalapvetőbb termékenységi szimbólum, így kicsiny változtatással írtam rá egy varázslatot. 

Ha nincs is szükséged a varázslatra, az ötlet még mindig tökéletes az eredeti ötletként, vagyis amolyan „szerencsetojás” formájában. 

Megtöltheted a tojást általad választott gyógynövényekkel is. Ha finomítanál, hangolnál a varázslatodon, a célodnak megfelelő növényt válassz. 

Mivel a tojás igen törékeny, így érdemes apróra vágott, őrölt vagy morzsolt szárított növényeket használni.

Apró kristályokat is lehet kapni ma már, hozzáadhatod a növényeiddel együtt

Fogd a tűt, s óvatosan ütögesd bele a tojás egyik felén, majd az alján is egy nagyobb, fél centis lyukat hozz létre óvatosan bontva a szélét. De ne legyen túl nagy a lyuk, az a lényeg, hogy ne lehessen látni igazán. Told be teljesen a tűt, hogy kilyukaszd a sárgáját védő burkot.

A kisebb lyukon keresztül kezd el fújni a tojást egy kis tálkába.

Ha kifújtad, a nagy lyukon keresztül engedj bele kis vizet, rázd fel, majd fújd ki megint.

Dekorációhoz használhatsz bármit, ami eszedbe jut. Festheted, vagy rajzolhatsz rá, dekupázsozhatsz, vagy körömlakkal is díszítheted. Az alkoholos filc a legegyszerűbb, s nagyon szép mintákat rajzolhatsz vele.

Decoupage tojás

Díszítés alkoholos filccel

Díszítés feldagadó ("puffy") festékkel

Most fogj egy kis darab papírt. Írd alá a kívánságodat, vagyis, hogy babát szeretnél, de írhatsz bármilyen termékenységhez kapcsolódó dologról is.

Legyél konkrét, mert ha pl. új életet kérsz, hiába gondolsz egy babára, a varázslat hozhat változást a saját életedbe is, s ezt is nevezhetjük új életnek.

Csavard fel az üzenetet, s rejtsd el a tojásban.

Kész is vagy, a tojást akár le is zárhatod viasszal, de így is tökéletes. Ha szeretnéd, tegyél bele kis földet is némi maggal, ha van elég hely benne. Ez hozzá ad a termékenységi varázslathoz. S te is adsz valamit, valami másért cserébe.

Kész tojások

Fogd a kész tojást és ásd el kint. Ne aggódj, a tojáshéj lebomlik a természetben, s táplálja a növényeket.

Eredeti ötlet (nem varázslat) és képek: blog.freepeople.com