Társalgás a holtakkal

Szigillum az idézéshez

Hozzávalók:

Bár a honlapon írtam a kísértetidézésről, mégis úgy gondoltam, hogy érdemes több variációt is megmutatni. Nem mindenkinek sikerül az egyik, így hát a másikkal is lehet próbálkozni. 

Ez a varázslat egy rövid időre biztosítja a „belépőt” a holtak világába.

 Ezt a rítust temetőben érdemes elvégezni, estefelé, de egyértelmű okok miatt, másképpen kell végrehajtani. Ha mégis lenne esélyed – legálisan – temetőben végezni, leírom annak a mikéntjét is. 


Rítus előtt 

Kezdd először a szigillum felrajzolásával egy papírdarabra. Égesd el a papírt egy biztonságos fazékban/üstben vagy szellemhordozóban. Gyűjtsd össze a hamvakat és adj hozzá néhány evőkanál olajat, keverd össze. Fogd a száraz növényeidet és keverd össze. Akár adhatsz hozzá levendulát, körömvirágot, babért, szantálfát vagy kakukkfüvet, de éppen dohányt is. Rítus alatt dobd rá egy brikett/parázs darabra és használd füstölőként. 

Rítus

Ha eljött az éjszaka és előkészítettél mindent, fogd az olajat, a füstölődet és menj ki szabad ég alá. Ha temetőben lehetséges, próbálj meg egy nyugodt, elzártabb helyet választani. Ha temetőbe ki tudsz menni, keress egy kereszteződést (egymást keresztező utak, szimpla földút is megteszi, nem kell az autóutakra gondolni) mielőtt a rituálé helyére mennél, s hagyj ott egy felajánlást. Akár érmét Kharónnak vagy tradíciód pszükhopomposzának (holt lelkek vezetője), de bármi, amit megfelelőnek találsz vagy a pszükhopomposz kedvel. Ha nem temetőben végzed, akár aznap is hagyhatsz egy kereszteződésnél felajánlást.

Fogd az ásód (elég egy kézi is) és áss egy 10-13 cm mély gödröt. Vedd le a cipőd. Ha nem temetőben vagy, szórd a temetőföldet a gödörbe, temetőben adott a helyzet (föld). Hagyj annyi temetőföldet (nem temető opció), hogy a későbbi lépéseknél felhasználhasd.

Vegyél mély levegőt, nyugtasd le magad, fókuszálj. Gyújtsd meg a füstölőt, óvatosan lélegezd be illatát. Hunyd le a szemed, relaxálj. Ne ijedj meg az éjszakától vagy a temetőtől.

Ha készen állsz, kend az olajat a szemhéjaidra, némi temetőföld kíséretében (természetesen óvatosan, hogy a szemedbe ne menjen, de ha ilyenektől félsz, akkor ez a rítus sem neked való).

Dugd bele a lábad a gödörbe. Ha nem temetőben vagy, akkor ezután szórd a maradék temetőföldet a gödörben lévő lábaidra.

Fogalmazd meg a kérésedet. Kérd, hogy (ideiglenesen) beléphess a holtak birodalmába. Ha egy bizonyos személlyel akarsz beszélni, akkor (udvariasan) kérd, hogy jelenjenek meg. A holtakat természetesen nem fogod látni, de érzékelni fogod, ahogy megérkeznek. Felajánlást is hozhatsz nekik, ha segítséget akarsz tőlük kérni. Végezd el, amit szeretnél velük, legyen az beszélgetés vagy kívánság.

Ha kész vagy, lépj le a temetőföldről, ha temetőben vagy forgasd át a felzavart földet és ásd be a gödröt. Ha nem temetőben vagy, akkor is csak forgasd át és ásd be a gödröket.

Öntsd a maradék olajat a földre és köszönd meg a segítségüket és vezetésüket. Lépj hátra hármat, fordulj meg és vissza se nézz, ahogy elmész.