Kísértettároló

Hozzávalók:

Magyarul elég nehéz lefordítani ezt a tárolót, mely segít a kísérteteknek hosszabb ideig a mi világunkban maradni. Ezt létrehozhatod palackban, ládikóban, bármilyen zárható tárolóban. A név nem tökéletes, nem túl költői, de igazából úgyis a tárgy a fontos. Gondolj úgy rá, mint egy ideiglenes lakhelyre. Ez a tároló vonzza a kísérteteket, leföldeli és segít manifesztálódni, persze korlátaiknak megfelelően. A kísértet tovább tud maradni, könnyebben kommunikál és érzékelhetőbb lesz. 

A növényeket őröld vagy porítsd, majd szintezve egyenként szórd a tárolódba. Ezután a többi hozzávalót szórd szintenként. Ha kész vagy, zárd le az üveget egy parafadugóval vagy a láda tetejével (ne rázd össze), majd viasszal pecsételd le, a tetejére pedig a halálhoz kötődő szimbólumot. Ez lehet akár egy kis koponya (nem feltétlenül csont) is. Ha a kísértet kötődik hozzád, tehát családról, felmenőről van szó, akkor hozzáadhatsz a ládához a hajadból, körmödből, véredből, stb. Továbbá kvarckristály is sokat segíthet a tárolón. 

Ha az elhunyt nem mostanság távozott el, akkor egy vörös fonalat is elhelyezhetsz benne, hogy segíts neki „megkapaszkodni” világunkban. Egy másik típusa az ilyen „horgonynak” porított mályvagyökeret, porított tojáshéjat, kukoricalisztet, csontport tartalmaz, ez vonzza a jó kísérteteket és szellemeket. A palack tárolókat jobban ajánlom, esztétikusabbak és a lepecsételésük se bonyolult. Ennek a nyakát bőrrel is lekötözheted, de akár olyan fonállal is, melynek színe a halálhoz kapcsolódik. A bőrre vagy fonálra még köthetsz tollat, apró gyöngyöt vagy más, a rítusodhoz kapcsolódó szimbólumot is. Természetesen a kísértetekkel való együttműködést nem erőltetni kell, hanem kölcsönös megegyezés és bizalom alapján működik.