Felejtés bűbáj

Hozzávalók:

Ez egy viszonylag régi varázslatom, még akkor készült, mikor egy olyan lánnyal dolgoztam, akit megerőszakoltak. Bár ez pont az egyik véglete a szituációknak, melyeknél alkalmazható, de egyszerűbb helyzeteknél is sokat segíthet.

A varázslat nem garantál teljes felejtést, ez nagyon sok alkotórésztől függ. A varázslat ereje igencsak változékony. Talán a legjobb szó erre a megkönnyebbülés, valami, ami eddig „zavart” már nem lesz annyira hangsúlyos az életben. 

Használható mások megsegítésére (vagy, ahogy érzed, bár nem javallom mások kárára), de a legerősebb mindig az, ha a probléma elszenvedője varázsol a maga számára. A varázslat eszközeit készítsd elő. 

A saját vér azért jobb ebből a szempontból, mert bár egy picivel több szükséges egy cseppnél, fontos az a momentum, mikor eláll a vérzés. Gyújtsd meg a gyertyát. 

Fogd a kezedbe a pénzérmét. Mondd a következőket, ajánld fel az érmédet az alvilág révészének, Kharónnak

 Révész, neked ajánlom az érmét. Léthé vizét hozd el nekem.

Tedd a pénzérmét a vízbe. Készítsd elő a csirkevért egy tálba, nem kell sok. Ha saját vért használsz, akkor csak szúrd meg az ujjad. A másik kezedbe fogd a vásznat (textilt, bárminemű ruhaanyagot), s kezdj el köröket rajzolni az óramutató járásával egy irányba. S ismételd ezt:

Láttam, szenvedtem és szerettem túl sokat már,

még élve keresek léthei nyugovást.

Koncentrálj a célodra, az emlék, az érzés még erős, de halványul. Kántáld a verset, míg úgy nem érzed, hogy a varázslat elindult. Ha nem vagy biztos a dolgodban, elég, ha kilencszer teszed. Nyomd meg picit az ujjad, ha nem folyik elég vér, de ne túl sokat. Ha csirkevért használsz, akkor háromszor mártsd bele az ujjad, s rajzold a köröket. A végén engedd, hogy a vér elapadjon (illetve csirkevérnél ne mártsd már többet az ujjad), s halványuljanak az utolsó körök, mire a végén eltűnnek.

Idd meg a pohár vizet (vigyázz le ne nyeld az érmét benne). Majd hajtsd össze a vásznat. Később ásd el valahol, távol otthonodtól, az érmét pedig dobd folyóvízbe.

Az utolsó versrészlet Lamartine: A völgy c. művében található.