Hogyan törd meg a varázslatod

Szép és jó, hogy varázsolsz, de mi történik, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogyan azt tervezed, vagy ha a régi céljaid már nem egyeznek a jelenlegiekkel? 


Ez az a pont, ahol a varázslatok megtörése igen fontossá válik. Ez a téma gyakran háttérbe szorul, de azért igyekszem leírni miért és hogyan kell megtörni a saját varázslataidat és hogyan építhetsz be kiskapukat/kibúvókat, hogy megkönnyítsd a megtörésüket.


Miért kell megtörni a varázslatot?


Először is, miért akarna egy boszorkány megtörni egy varázslatot, amit fáradságos munkával hozott létre? Ennek több oka is van, a legnagyobb az, hogy a varázslat elbukott. Néha, amikor varázsolunk, a dolgok nem úgy mennek, ahogyan eredetileg terveztük, ezért olyan fontos a varázslatok részletes lejegyzése, hogy emlékezz hogyan, mit és mivel varázsoltál. Ez sokféle okból történhet, például a bizonytalan cél, az erőfeszítés hiánya, vagy éppen az, hogy túl konkrét dolgot kérünk. A felsőbb erő (legyen az bármi vagy bárki a hitedben) nagyon szó szerint érti a dolgát, és remekül megadja nekünk pontosan azt, amit kérünk, függetlenül attól, hogy az az, amit valójában szeretnénk, vagy sem. Ez azt jelentheti, hogy például egy szerelmest vonzó varázslat végül mindenki figyelmét magunkra vonzza, beleértve olyan embereket is, akiktől nem akarjuk a figyelmet.


Ha a varázslat végül visszafelé sül el vagy olyasmit adott, amit eredetileg nem akartál, akkor valószínűleg meg akarod törni a varázslatot, hogy megelőzd a további károkat. Itt jönnek be a kibúvók.


Máskor egy varázslatot azért kell eltörölni, mert nem akarjuk, hogy tovább működjön. Ez igaz a védővarázslatokra és a varázslatokra, amelyeket eltávolítunk, ha elhagyunk egy ingatlant, eladunk egy tárgyat. Bármi legyen is az ok, a varázslatok eltávolításának és feloldásának ismerete fontos ismeret.


Kibúvó létrehozása


A kibúvó (vagy kiskapu) egy gyors és egyszerű módja annak, hogy megállítsunk egy varázslatot, és megakadályozzuk, hogy az továbbra is kárt okozzon. A kibúvókat lényegében minden varázslatba be lehet építeni, bár vannak olyanok, amelyeket nem feltétlenül akarsz megtörni, mint például a legtöbb védelmi és tisztító varázslat (az ilyen típusú varázslatokat nem lehet visszacsinálni, legalábbis a hagyományos értelemben nem).


A kibúvókat sokféleképpen létre lehet hozni, és ezek teljes egészében a varázslattól függnek. Ezért is olyan fontos a varázslatok részletes nyomon követése. Még ha eredetileg nem is építettél be egy kibúvót, ha visszatekintesz és mindent átnézel, amit egy varázslat vagy rituálé során mondtál, használtál és tettél, az segíthet a kibúvók megfejtésében. Néha ez azt jelenti, hogy le kell bontanod valamit, amit csináltál, meg kell fordítanod a szavaidat és/vagy a mozdulataidat, vagy néha egy teljesen új varázslatot kell létrehoznod, hogy véget vethess a másiknak. Ez utóbbi lehetőséget leggyakrabban egy másik boszorkány varázslatának megtörésére alkalmazzák, de te is használhatod a saját varázslataid ellen.


Honnan tudod tehát, hogy melyik lehetőséget válaszd? Ez megint csak az elvégzett varázslattól függ, de az alábbiakban találsz egy listát néhány varázstípusról és a megtörésük módjáról.


Varázsüveg: Bontsd le az üveget. Dobd ki a varázslat maradványait az otthonodtól távol, különösen akkor, ha az üveg arra volt tervezve, hogy valamit vonzzon vagy védelmet hozzon létre. Érdemes megtisztítani magad utána.


Tánc vagy mozdulat varázslatok: Végezd el a mozdulatokat visszafelé, hangosan kimondva, hogy a varázslat feloldódik. Tisztítsd meg magad utána.


Gyertya varázslatok: Ezeket nehezebb megtörni, mert a gyertyát elhasználjuk a varázslat során. Azt ajánlom, hogy csinálj egy „fordított” varázslatot. Használj ellenkező színű gyertyát, például fehér helyett feketét, öltözz be varázstörő olajokkal és gyógynövényekkel, és mondd ki, hogy a varázslat feloldódott.


Csomóvarázslatok: Oldd fel a csomókat. A kötelet vagy zsinórt dobd a szemétbe, temesd el egy kereszteződésnél vagy égesd el. Az eltemetés után ne nézz vissza, és utána tisztítsd meg.


Tisztító varázslatok: Nem hiszem, hogy bárki is meg akarna törni egy ilyen varázslatot, de ha vissza akarod csinálni, tedd ki a tárgyat, személyt vagy helyet azoknak az energiáknak, amelyeket elűztél.


Védelmi körök/védelmek: Emeld fel a karjaid és képzeld el, hogy a varázslat szertefoszlik, elnyeli a Föld, ahogy lassan lefelé mozdítod a karokat. Ha az óramutató járásával megegyező irányban jártál, hogy létrehozd a védelmed, az óramutató járásával ellentétes irányban járj, hogy eltávolítsd, időnként megállva, hogy képzeletben „lehúzd”, akár egy takarót az ágyról.


Amulettek és talizmánok: Távolítsd el őket, köszönd meg a szolgálatukat, és temesd el őket (ha környezetbarát). Az amulettől vagy talizmántól függően, ezeket a saját területeden is eláshatod. Ha meg akarsz tartani valamit, amit eredetileg védelemre töltöttél fel, akkor az eltemetés helyett bármilyen tisztítási módszerrel megtisztítható.


Papíralapú kívánságok: Tépd szét a kívánságot és húzd le a WC-n vagy dobd ki a darabokat.


Zsákok és tasakok: Bontsd szét a zsákot. A varázsüveghez hasonlóan a maradványokat is az otthonodtól távol kell megsemmisíteni vagy elégetni. Tisztítsd meg magad utána.


Egyéb kimondott varázslatok: Mondd el a varázslat szövegét visszafelé. Ez lehet a mondatok fordított sorrendben történő elmondása, vagy a szavak fordítva történő kimondása. Mindez a varázslat szövegétől függ. Ha a mondat visszafelé még mindig ugyanazt jelenti, amit akartál, például „Van pénzem” a „Pénzem van” helyett, akkor magukat a szavakat kell visszafelé mondanod. Például: „meznép nav”.


Zsinórvágás: Ha félretetted a zsinórt, kösd össze a két darabot. Ha nem, akkor egy új varázslatot kell létrehoznod, hogy helyrehozd a köteléket és megtörd az előző varázslatot.