Varázslat írása

Olyan egyszerűen hangzik, mégis annyira nehéz belefogni ebbe a témába. De mivel annyian kérdezték, úgy érzem muszáj lesz végre egy ilyet is feltenni ide.

Miből is áll vagy állhat egy varázslat? Egyszerűbb lesz felsorolni, s utána tisztázni a dolgokat.

Mikor varázslatot írunk, több dologra is koncentrálnunk kell. Elsőként a célunkra ugyebár. Mivel könnyebb konkrét példán át magyarázni, így tegyük fel, szeretnénk egy kis szerencse varázslatot írni. Innen kezdjük.

A varázslat alapjaihoz mindenképpen hozzátartoznak a megfelelések. Ezeknek a listáját megtalálod a honlapon, de számos könyv létezik, még magyarul is, ami segíthet. A megfelelések pedig azok a tartalmak, melyeket összekötünk/kapcsolunk egyes tárgyakhoz, növényekhez, színekhez, időpontokhoz, stb. Minden magában hordozza az erőt, ezt kell észben tartani. A varázserő átszövi anyagi világunkat, s gyakran bizonyos dolgokban jobban összpontosul.

Példánál maradva, a szerencsére koncentrálva. Ki kell választanunk azokat a megfeleléseket, melyek a szerencséhez kapcsolódnak vagy számunkra szerencsét jelent. A szerencséhez általánosan a zöld színt kapcsolják, tehát zöld színt használjunk a varázslatunkhoz. Ezt lehetőleg kreatívan. Tehát zöld lehet az oltárterítő, a gyertya, zöld növények, zöld tintával írjuk fel papírra a kívánságunkat, stb. Kreatívan!

A zöld színt kiegészíthetjük a fenti dolgok alapján. Tehát, ha növényt használunk, akkor lessük meg, hogy mely növények kapcsolódnak a szerencséhez, s zöldek teljesen. Természetesen használhatunk nem zöld növényt is, ami szimplán csak a szerencséhez kapcsolódik, de mint mondtam szabadon használhatjuk fantáziánkat ez esetben. Minél ügyesebben írjuk meg varázslatunkat, annál jobban sikerül.

Meg kell említenem, hogy minél több összetevőt, vagyis katalizátort használunk a varázslatunkhoz, minél pontosabban fogalmazzuk meg velük a kívánságunkat, annál sikeresebb lesz. Minden egyes összetevő finomít a varázslaton.

Összetevőkhöz ugye a szerencséhez lóhere, malac (akár képen, akár plüssállatként megteszi), saját szerencse kabalád, ilyesmi tárgyakra gondolj.

Az időpontot is pontosan kell kiválasztanunk. Vannak általános megfelelések ehhez is. Az oldalon megtalálod mindet. Ezt is jól átgondolva, mert ha a szerencsét tegyük fel, a szerelemhez keressük, akkor Vénusz napján, pénteken varázsolunk, ha munkához, akkor Merkúr napján, szerdán. Eszerint válasszuk a planetáris órát is. A holdállása is fontos lehet természetesen.

Kiválaszthatsz rúnát is vagy felírhatod a szerencse szót más ábécékkel, a gyertyára is vagy egy papírra. Ezt is aszerint válaszd (a rúnát), hogy miben szeretnél szerencsés lenni. Mindennek jelentősége van.

Adalékként olyanokat is használhatsz a varázslat írásánál, ami plusz jelentéstartalmat ad a varázslathoz. A szerencsének gyengédnek kell lenni és mértékletesnek, mert túl sok szerencse akár ártó is lehet. Ezzel tehát levendula és ametiszt jöhet szóba. Balszerencséhez üröm kell.

Képet vagy szobrot is hozzátehetsz egy állatról, ugyanúgy finomíthatsz vele a varázslat szövetén, minél finomabb annál pontosabb lesz. Így lesz a boszorkány/varázsló kiváló abban, amit csinál.

A varázslatok általában szóban és mozdulatokkal történnek. De van, amelyek csupán a meditáció és a koncentráció varázslatai. Én azt javaslom, hogy mindhárom szintet használd ki, ha jó varázslatot akarsz használni, mert a tévhitekkel ellentétben, nem az a profi varázsló, aki csak gondolatban dolgozik!

Mielőtt rátérnék a varázsige írására, el kell mondanom, hogy ezeket leírhatod, majd felolvashatod, vagy megtanulhatod fejből is. De kívánság varázslatoknál el szokták égetni a papírt, s szélnek ereszteni. Nem azt mondom, hogy ezt kell követni, de jó lehetőség, mert a szél is részt vesz, saját mágikus energiáját adja, amellett, hogy szimbolikusan is "minden irányban" elviszi a kívánságot. Más varázslatoknál is használhatod persze.

A varázsigét általánosan rímekben írjuk, mert növeli a koncentrációt, akár egy mantra, s növeli varázserőnket, könnyebben kerülünk fókuszált állapotba. Ha nem írod rímekben, akkor se baj, de mint mondtam minden számíthat. Magad döntöd el.

A varázsigénél pontosan kell fogalmazni. Kérheted a szellemeket, isteneket, megemlíthetsz benne növényneveket, akár régies nevükön is, mindent, ami a varázslathoz és megfeleléseihez kapcsolódik, de legyen pontos fogalmazás, hogy mit is szeretnél elérni. A varázslat kétélű fegyver. Ha nem vagy elég pontos, elég finom, akkor más utakat is találhat, hogy megszerezze azt, amit kívánsz, vagy éppen nem is kívántál.

Fontosak a számok is a varázslatnál, erre figyelhetsz akár a gyertyák számánál, akár a növények számánál, de akár a varázsige sorainak is a számánál. Gondold végig önállóan, hogy hol akarod alkalmazni.

Ha a varázsigét lapra írod, akkor a lap lehet akár zöld (példánál maradva ugyancsak) vagy a varázslatodnak megfelelő szín, de lehet a tinta rajta zöld. Rárajzolhatod a rúnát vagy a szimbólumot, amit szeretnél.

A varázslatnál a saját isteneiddel is dolgozhatsz, akár a gondviselőddel is, még ha a gondviselőd nem is uralja azt a területet, amelyre segítségét kéred. De általánosan a birodalmaiknak megfelelően érdemes segítségüket kérni. Alázatosan, s nem szolgaként bánj velük!

A szellemeket, tündéreket, különböző lényeket is kérhetsz a varázslatodhoz. Akár az isteneknek, nekik is áldozhatsz cserébe valamit. A tündérek lelkesednek a tejért, s a vajért. Természetesen fontold meg, hogy milyen lényt kérsz meg, mert sok szeszélyes lény van, akik csak ártanak bolondozásukkal a varázslatnak.

Na, mi is maradt még ki? Azt hiszem ennyi. Ásványok, növények, színek, időpontok, tárgyak, rúnák, szimbólumok, stb. Mindent érdemes végiggondolni egy varázslatnál. Próbáld meg rímekbe szedni varázslatodat, használj bátran papiruszt, papírt vagy textilt varázslatodnak megfelelően.

Varázslatodat akár egy tárgyhoz is kötheted, pl. egy kis kavics hozzon szerencsét, az legyen a talizmánod. A varázslatban az a szép és a nehéz, hogy önállóság szükségeltetik hozzá és kreativitás. Ezek nélkül hamar meg fogsz akadni a fejlődésedben e téren.

Azt hiszem dióhéjban ennyi. Ha nem igazán értitek, akkor írjatok bátran. Visszajelzésekből tudom meg, hogy mit is hagytam ki.