Mágikus név

Minek egy mágikus név?

Számos ember, aki megtalálja a boszorkányságot azzal kezdi, hogy új nevet vesz fel. Ezzel különbözteti meg a boszorkány énjét a szokásos "hagyományostól". Menj el egy pogány találkozóra és rögtön több tinédzser Morganát vagy Hekatét találsz, mint ahány fűszál van a réten. És garantálható hogy körülbelül három hónapon belül Morgana megváltoztatja a nevét, s valami olyasmi lesz mint Csillagpuffancs vagy Holdszőrmók.

Tény, hogy valószínűleg további két vagy három alkalommal meg is változtatja az évben.

A "hónap neve klub"

Ez egy fura jelenség, ismert mint a hónap neve szindróma, mert a személy gyakran nem tölt elég időt, hogy kutasson és tanuljon, mely elengedhetetlen, hogy megtaláld az igazi mágikus neved.

A mágikus név egyedi a gyakorlónak, és számos út vezet ahhoz hogy megtaláld. Ha megtalálod az igazit, hosszú időre meg is tartod. Néhány tradícióban, általános hogy akkor kapod meg a neved, miután tanultál egy évet, s egy napot. Néhány pogány két mágikus nevet használ - egyik a nagyközönségnek és a másik csak az istenek és a kovenbeli társaknak ismert.

Gondolkodj hosszútávon

Egy módszer szerint az emberek úgy találják meg mágikus nevüket, hogy egyszerűen csak kiválasztanak egyet, ami tetszik. A probléma ezzel a módszerrel, hogy amit egyik nap szeretünk, egy évvel később butácskának találhatjuk. Ha úgy választasz nevet, hogy az menőnek hangzik vagy sem, állj meg és gondolkodj el. Mi van azzal a névvel ami most hív téged? Tíz év múlva, még mindig jól fogod érezni magad ha azt mondod: "Helló! Tündérpudli vagyok!", amikor egy új személlyel találkozol? Fiatalon mindannyian átéltük az első emailcím létrehozását, s pár év múlva már bánhatjuk akkori választásunkat. A névnél is jobb ha nem követünk el ilyen hibákat.

A nevek jelentéssel

Válassz nevet, de ne csak a hangzása miatt, hanem a tulajdonságai miatt is. Például, valaki erőt szeretne átruházni, s belefoglalja a nevébe a "tölgy" vagy a "vas" szót, a beceneve részeként. Egy személy akik elég kreatív, neve tükrözheti művészetét vagy szakmáját. Választhatsz folklór vagy mitológiai gyökerű neveket is. Sok ember annak az állatnak a nevét foglalja bele, akit nagyon szeret. Figyelmeztetés: a pogány körökben mindig vannak népszerű állatok, többnyire a holló, a varjú (crow, raven), de sok macska is van. Ámbár kevéssé találsz olyat aki magát vombatnak vagy pingvinnek nevezi.

Istenek nevei

Jó tanács a wiccáknak: általánosan a Lord, a Lady, az Úr és a Hölgy az idősebbek vagy a vezetői tapasztalattal rendelkezők számára foglaltak. Nem sokan kedvelik, ha egy fiatal tinédzser felveszi ezt a titulust. Manapság ez is kihalóban van persze, a modernebb wiccák már nem használják a titulust.

Néhány hagyomány egyenesen gőgnek veszi, ha egy isten nevét veszed fel. Választhatsz olyan nevet ami elkötelezettségedet jelöli egy istenhez vagy istennőhöz, de ne másold le a neveiket. Ez csak faragatlan. 

Köztes megoldás lehet a továbbfejlesztett változat, mint pl. Thorrson. Legyen személyre szabott neved.

Használva a születési számod

Másik népszerű módszer, hogy megtaláld a mágikus neved. Hogy kitaláld a születési számod add össze a számokat a születésed dátumában.

Ha a szülinapod tegyük fel, 1988. január 1-én van, kezd számokkal: 198811= 1+9+8+8+1+1 = 28.

Ezután add össze a két számot: 2 + 8 = 10. Ha marad még szám add össze (1+0=1). A végső szám a születési számod.

Használd a következő sorokat, hogy megtaláld azt a nevet ami illik a születési számodhoz.

Mondjuk, a név amit kiválasztasz a Willow: 5 + 9 + 3 + 3 + 6 + 5 = 32, ezután 3 + 2 = 5. Ha nem passzol akkor próbálj meg kreatívabb lenni és megtalálni a megfelelőt.

Bár érdekes módszer, mégis azt hiszem ez legyen az utolsó mentsvár. Ne kössön meg az, hogy mikor születtél.

Ajándék az istenektől

Néhány esetben elég szerencsés vagy, hogy a nevedet egy isten vagy istennő ruházza rá. Ebben az esetben egy álomban vagy vízióban mondja el valaki, hogy "A neved ezésez". Noha bővítheted vagy variálhatod később, de bármi történik veled, fogadd el a nevet ajándékként.

Bármilyen módszert is választasz, gondold át óvatosan. Semmi baj azzal, hogy később megváltoztatod, ha spirituálisan fejlődsz, a nevedet hétről hétre változtatni vagy mindig mikor új epizódot látsz a Bűbájos boszorkákból, talán nem a legmegfelelőbb cselekedet. Találd meg a legjobb nevet. Ha tényleg AZ az igazi, tudni fogod.