Mágikus név

Minek egy mágikus név?

Számos ember, aki megtalálja a boszorkányságot azzal kezdi, hogy új nevet vesz fel. Ezzel különbözteti meg a boszorkány énjét a szokásos "hagyományostól". De nem szükséges, csak opcionális szokás. Az interneten segít megőrizni például az anonimitásodat, de azért mégis személyesebb hangulata van.

A "hónap neve klub"

Ez egy fura jelenség, ismert mint a hónap neve szindróma, mert a személy gyakran nem tölt elég időt, hogy kutasson és tanuljon, mely elengedhetetlen, hogy megtaláld az igazi mágikus neved.

A mágikus név egyedi a gyakorlónak, és számos út vezet ahhoz hogy megtaláld. Ha megtalálod az igazit, hosszú időre meg is tartod. Néhány tradícióban, általános hogy akkor kapod meg a neved, miután tanultál egy évet, s egy napot. Néhány pogány két mágikus nevet használ - egyik a nagyközönségnek és a másik csak az istenek és a kovenbeli társaknak ismert.

Gondolkodj hosszútávon

A legelterjedtebb "módszer" szerint az emberek úgy találják meg mágikus nevüket, hogy egyszerűen csak kiválasztanak egyet, ami tetszik. A probléma ezzel, hogy amit egyik nap szeretünk, egy évvel később butácskának találhatjuk.

Fiatalon mindannyian átéltük az első email cím létrehozását, s pár év múlva már bánhatjuk akkori választásunkat. A névnél is jobb ha nem követünk el ilyen hibákat.

A nevek jelentéssel

Válassz nevet, de ne csak a hangzása miatt, hanem a tulajdonságai miatt is. Például, valaki erőt szeretne átruházni, s belefoglalja a nevébe a "tölgy" vagy a "vas" szót, a beceneve részeként. Egy személy akik elég kreatív, neve tükrözheti művészetét vagy szakmáját. Választhatsz folklór vagy mitológiai gyökerű neveket is. Sok ember annak az állatnak a nevét foglalja bele, amit nagyon szeret. 

A pogány körökben persze mindig vannak népszerű állatok, többnyire a holló, a varjú (crow, raven), de sok macska is van. Ámbár kevéssé találsz olyat aki magát vombatnak vagy pingvinnek nevezi.

Istenek nevei

Néhány hagyomány egyenesen gőgnek veszi, ha egy isten nevét veszed fel. Választhatsz olyan nevet ami elkötelezettségedet jelöli egy istenhez vagy istennőhöz, de azért ha még nem vagy határozottan az istenség követője, azért kerüld egyelőre az ilyen neveket.

Köztes megoldás lehet a továbbfejlesztett változat, mint pl. Thorrson. Legyen személyre szabott neved.

Használva a születési számod

Másik népszerű módszer, hogy megtaláld a mágikus neved. Hogy kitaláld a születési számod add össze a számokat a születésed dátumában.

Ha a szülinapod tegyük fel, 1988. január 1-én van, kezd számokkal: 198811= 1+9+8+8+1+1 = 28.

Ezután add össze a két számot: 2 + 8 = 10. Ha marad még szám add össze (1+0=1). A végső szám a születési számod.

Használd a következő sorokat, hogy megtaláld azt a nevet ami illik a születési számodhoz.

Mondjuk, a név amit kiválasztasz a Willow: 5 + 9 + 3 + 3 + 6 + 5 = 32, ezután 3 + 2 = 5. Ha nem passzol akkor próbálj meg kreatívabb lenni és megtalálni a megfelelőt.

Bár érdekes módszer, mégis azt hiszem ez legyen az utolsó mentsvár. Ne kössön meg az, hogy mikor születtél.

Ajándék az istenektől

Néhány esetben elég szerencsés vagy, hogy a nevedet egy isten vagy istennő ruházza rád. Ebben az esetben egy álomban vagy vízióban mondja el valaki, hogy "A neved ezésez". Noha bővítheted vagy variálhatod később, de bármi történik veled, fogadd el a nevet ajándékként.

Bármilyen módszert is választasz, gondold át óvatosan. Semmi baj azzal, hogy később megváltoztatod, ha spirituálisan fejlődsz. Találd meg a legjobb nevet. Ha tényleg AZ az igazi, tudni fogod.