Eszközök másképp

Sokan nem állnak túl közeli kapcsolatban  pénzzel, vannak akiknek kézügyességük kevésbé jó, így nekik ajánlom a következő helyettesítőket. Idővel mindenki összeszedi a tárgyakat, addig is ezek is jó megoldások. Természetesen nem lehet elhanyagolni a jól kidolgozott eszközöket, mert a kitartás, a munka, az eszme amivel készülnek a tárgyaink, mind hozzáadódnak az eszközök értékéhez és erejéhez.

Pentákulum: Bármivel pótolhatod. Rajzolhatod papírra, üvegre, fémre, fára. Pontosan olyan hatásos, amit profibb szakemberek faragnak, kovácsolnak, et cetera. Az oltáron foglal helyet többnyire wiccáknál, ám mivel ősi jelkép, más vallások is szívesen használják. Elkészítheted almából is. Ha az almát elvágod középen, vízszintes irányban, s kivágsz egy szeletet, a magház pontosan egy ötszöget alkot. A magházat körbevágva és kiszárítva kész is az első pentákulumod. 

Amit a nyakadban hordhatsz, elkészítheted hasonlóan, de azon csak egy akasztót kell átfűznöd. Bárki bármit mond, az ezüst pentákulum "követelmény" nem szükségszerű, sokan például vasat ajánlanak. Egyéb szimbólumokat is hasonlóan megoldhatod. A lényeg, hogy nem kell erőltetni a díszítést, egy nagyon egyszerű, szigorúan a formát követő szimbólum is nagyon jól működik.

Kehely: Otthoni boros vagy pezsgőspoharat is befoghatsz kehelynek. Akár úgy is, hogy minden alkalommal visszateszed a helyére. Fel is szentelheted újra és újra, de már maga a funkció felszenteli az eszközt. Ha nincs talpas pohár, akkor bármi megteszi, de legyen szép. Még akár egy papírpohár is megteszi. Különböző mintákkal kapható, amit variálhatsz alkalomadtán.

Varázspálca vagy bot: Elhullajtott faágat bárhol találsz. Ha odafigyelsz, a bot alapanyagát is megtalálhatod. Élő fát ne vágj ki, ha pálcának is lesz, s nincs hullajtott ág, akkor kérdezd meg előtte a fát.

Tálkák: Otthoni kis tálak tökéletesek. Kiszáríthatsz dísztököt vagy hasonló keményebb külsejű növényt is, amit lelakkozva (átlátszó körömlakk is megteszi) használhatsz tálként. A dísztököt vagy a növényt vájd ki rendesen addig, míg a keményebb külső héjat el nem éred, majd tegyél bele pár napra sót, hogy kiszívja a maradék nedvességet. A só telítse el teljesen természetesen. Ezután ha kiszáradt, szedd ki a maradék piszkot belőle és lakkozd le.

Athame és/vagy kard: Játékboltokból a műanyag kés vagy kard is megteszi, ha netán drágának ítéled vagy félsz az ilyen eszközöktől. Sokan ezt a variációt használják, és tökéletesen működik. Az otthoni háztartási kés is megteszi e tárgyak szerepét.

Füstölőtartó: Fogj egy cserepet, töltsd meg bármilyen földdel és tedd/szúrd bele a füstölőt. Mindig olyan felület kell, ami nem ég és nem is olvad el. A lepottyanó hamu ellen is védjen.

Üst: Otthoni lábas vagy fazék.