A varázskönyv felépítése

A varázskönyv ugyebár mindenkinek ismerős, no de nem mindenkinek tiszta, hogy ez hogyan is néz ki. 

Mindenki másképpen kezdi. Egy régi üres spirálfüzettel, vagy akinek pénze is van rá, az rendel magának egy kifejezetten erre a célra tervezet üres könyvet. 

Amíg megfelelően kezeled, tehát nem egy régi megunt füzetedet használod fel erre a célra, aminek csak pár lapját használtad, addig tökéletesen mindegy mibe is írod. 

Én egy vonalas spirálfüzettel kezdtem. Nem volt benne semmi érdekes, de az ereje csodálatos volt. Nem is a beleírt varázslatok miatt, hanem a használata miatt. 

Sokat forgattam és méláztam felette, a varázslatok alkalmával is helyet kapott a körben. Ezáltal hatalmas energiával töltődött fel. 

Tehát akármivel is kezded, míg finoman bánsz vele és használod is alkalmanként, hatalmas könyv is lehet belőle.

Külsőleg mindegy, de érdemes arra is figyelni, hogy hosszútávra tervezzük használatát. Válassz olyat, ami strapabíró, de elfér a táskádban (ha szabadba kellene menned), Borítójának nem árt egy kis eső vagy föld. 

Lehet olyan füzeteket kapni, amit spiráljánál bővíteni lehet, de ha lefűzős mappát használsz az is jó. Szóval próbálkozz olyat beszerezni, amit bővíthetsz lapokkal vagy eleve nagyobb méretben tervezték.

Több varázskönyved is lehet, ha egy betelik. De szorítkozzunk egyelőre az egy darab könyvre. Az az ideális.

Egy szó, mint száz, a könyved megvan. Érdemes hozzá könyvjelzőt is szerezni/készíteni, vagy egy szalagot csatolni a gerincéhez jelölőnek. Ha mappád van, akkor beszerezhetsz elválasztó lapokat is, hogy a témaköröknél könnyebben eligazodj. Ha egyszerű füzeted van, egy-egy oldal szélére felragaszthatsz egy színes jelölő cetlit vagy egy keményebb lap darabot, amire ráírod, hogy milyen téma jön. A jelölő cédulát bármelyik papírírószer boltban megkapod.

Kezelése:

Formai tanácsok:

A varázskönyved nem napló. A mágikus tapasztalataidat és álmaidat egy mágikus naplóba feljegyezheted, de varázskönyvedben csak a legszükségesebb dolgok foglalnak helyet.

A témák a következők lehetnek, de sajátjaiddal is kibővítheted a sort:

Zeusz

Olümposzi isten, Héra férje. Jelképe a villám. Áldozati étel/ital: Bor.

Eer-Moonan

Ausztrál őslakosok álombéli szörnye. Kutyatestű és női lábbakkal rendelkező szörny, hangyászsün fejjel. Emberekre vadásznak. Elűzésük: vaseszközök (utóbbi csak hasra csapás, csak azért, hogy lásd, mit írhatsz).

Ezt persze több mindennel ki lehet egészíteni. Minden fontos lehet a későbbiekben. Ketté is választhatod, nem kell feltétlenül egyként (Mitológia) kezelni.

Rendszerzésüket persze máshogy is megoldhatod, minden csak rajtad áll.

Sorrendiségben akár össze is keverheted az összeset, de ha át akarod látni, akkor a következőket ajánlom.

Előre azokat írd, amik egy varázslathoz szükségesek, tehát a megfelelések, növények, állatok, bájitalok és főzetek receptjei, rúnák és ábécék.

Ezután jöjjenek a varázslatok

Ha a varázslatokkal végeztél jöhetnek az általános tudnivalók az Istenekről, mágikus lényekről, stb.

Fontos tudnivalók még:

Hagyj ki helyet mindig, hogy ha új megfeleléseket, legendákat, varázslatokat találsz, oda tudd írni.

Ábrákat magad is készíthetsz a mágikus lényekről, tárgyakról, ásványokról és kövekről. Hangulatosabb lesz tőle a könyved.