Idéző gömb

Az idéző gömbök kisebb viaszlabdák, melybe a varázslattal, illetve lénnyel/istennel kapcsolatos növényeket tartalmaznak. A használatuk többnyire az oltáron történik, de a labdákat odaadhatjuk a célszemélynek, illetve egy adott helyen hagyhatjuk.

Készítése:

Készítsd elő külön tálba a növényeket, melyeket előzőleg mozsárral összezúztál. Olvassz fel egy kis adag viaszt (hobbiboltokban kaphatsz, illetve a gyertyából a kanócot kiszedheted s kész is). Érdemes aromalámpát használni, hogy a tűzveszélyt csökkentsük. A viasz színe bármilyen lehet, illetve a varázslathoz megfelelő színt is kiválaszthatsz. Egy fémkiskanállal önts pár adagot egy tányérra. Ha elégnek érzed a gömbhöz szedd fel míg meleg és gyúrd egy lapos körré. A kör egyik oldalát nyomkodd az egyik gyógynövényre, hogy felszedje. Majd ha elég van rajta, hajtsd rá a két szélét, hogy magában tartsa a növényeket. Ezután még egyszer lapos kört formázol, s megint növénybe nyomkodod. Ha kész gyúrd gömbformára. Gyorsan kell csinálnod, hogy a viasz ne keményedjen meg idő előtt. Formázása közben gondolj az adott célra.

A gömbbe szúrhatsz később növényeket, vagy akár kis szárnyakat is (pl. tündéridéző gömbnél). Díszítheted igény szerint.

Alább két példát írok a gömbökre.

Hozzávalók:

Gyógyító idéző gömb

A hozzávalókat mozsárral zúzd össze, majd a fent leírt módon add hozzá. A levendula nyugtat és fertőtlenít. Sokféle betegség kiváló gyógyszere. A hibiszkusz a szerelmet, a szenvedélyt, de legfőképpen a szeretetet jelenti. Ezzel adod bele a szereteted a célszemély iránt. A homoki szalmagyopár az élet maga, az egészség. A használata szerint az oltárodra teheted, ha neked vagy olyannak van szüksége rá, akit nem érhetsz el. Odaadhatod a betegnek is. Hordhatod magaddal. Illetve a beteg háza/lakása közelében is elhelyezheted.

Hozzávalók:

Tündéridéző gömb

A mézet érdemes csak a végén belegyúrni, mert lehűti a viaszt. A növényeket összezúzod, s belekevered. A szárított és a kandírozott gyümölcsöket szeretik a tündérek ezért érdemes beletenni pár kis darabot. A csillámpor sejtem, hogy furcsa lehet, de számos tündér kedveli a színes/fényes dolgokat.

Használni az oltáron is lehet, illetve a kertedbe is kirakhatsz párat. Tündérkörök mellé is elhelyezheted. A tündérmágia hasznos eszköze. Ha tündérekkel dolgozol, ajánlott.