Tárgyak elbájolása

Azért bonyolult ezt a témát összefoglalni, mert több lehetőség is adódik a tárgy elbájolására/elbűvölésére. Bár mindegyik esetben magad töltöd fel az energiával, s céllal. Legalul egy példát is megosztok, hogy jobban átláthasd mit is kell tenned.

A tárgyak elbájolásának célja bármi lehet. Lehet pozitív, de negatív is. Lehet védelmi cél, lehet akár átok is. Persze felelősségteljesen kell dolgozni, mert ez később gondot okozhat más ártatlannak is. Itt nem csak az átkozott tárgyakra gondolok, hanem az áldottakra is. Mert ugyebár a bátorság nem mindenkinek áldás. Átfordulhat felelőtlenségbe is, így igyekezni kell, hogy a tárgy a célszemélynél maradjon, vagy idővel levenni róla a varázslatot. Alul szintén leírom, ezt hogyan kell, mert nem csak olyan tárgyak esetében jöhet jól, amit te készítettél, hanem olyanoknál is, ami hozzád került.

A tárgyak elbűvölésére érdemes használni más eszközöket is, nem csak a saját energiád. Sokunk szereti használni a rúnákat, hieroglifákat, stb. Ezeket azért is jó megfontolni, mert a célodat is beleírhatod/ráírhatod a tárgyra vagy éppen a célszemélyt. Kreatívan is lehet, sőt kell is gondolkodni. Akár csak a céllal kapcsolatos megfelelést is ráírhatod, ha szeretnéd, hogy némileg titok legyen célja mások előtt. Hogy érthető legyen, védelemre szeretnéd használni a gyűrűt, akkor rúnákkal leírod, hogy pajzs (most csak a hasamra csaptam), s minden alkalommal, mikor rátekintesz a rúnákra, eszedbe ötlik és táplálod energiával a védelmet. Ha vizuálisan hatásos képet használsz, akkor az energiáidat is jobban tudod irányítani. Értem ezalatt, hogy pl. a pajzs könnyen elképzelhető, s a materiális világban is elég effektív eszköz a külső ártalmak ellen. Nem igen asszociálunk róla másra, csak a védelemre.

Továbbá a bájolás felépítésére használhatsz növényeket, fémeket és ásványokat is. Mindegyik esetben természetesen a maga megfelelése szerint. Ha ékszerről van szó, akkor könnyebb a fémet vagy az ásványt elhelyezni valahogy, de növényeknek is megvan a maga helye. Csak meg kell találni. Ruhánál például belevarrod, de annyi lehetőség van, hogy mit hova, így nem sorolnám fel mindet.

Természetesen minden tárgyat el lehet bájolni, így akár a fent említett ásványokat, növényeket és fémeket is. Egy jó barátom például egy lepréselt lóherét hord magával, amit védelmi céllal bájolt el. Amellett, hogy a saját tulajdonságaival is erősíti a lóhere varázslatot, az illető energiája is megteszi a maga feladatát.

Ugyancsak erőteljes eszköz a szimbólumok használata. De akár már egy kész szimbólumot (nyakba akasztott triskele, pentákulum, stb.) is önmaga jelentésén felül is nyerhet újabb tulajdonságokat. Tegyük fel a pentákulum védelemre van (nem vitázok azon most, hogy természetesen többet jelent, most a példa kedvéért fogadjuk el), de te szeretnéd, hogy bátorságot is adjon.

Talizmánok készítéséről van szó lényegében, de a tárgyak elbájolása kicsit nagyobb esernyő annál, hogy talizmánok alatt összefoglaljuk. Persze ez is attól függ, hogy ki hogyan definiálja a talizmán készítését. A talizmán készítése is ugyanezekre az alapokra épül. Persze fokkal azért macerásabb magad készíteni tárgyakat, tehát fémlapokra karcolni, vagy éppen néhány talizmán fémöntést is kíván... Ebben a cikkben inkább a kész tárgyakra koncentrálok, de aki talizmánt szeretne készíteni, annak összességében arra kell figyelnie, hogy milyen alapanyagot használ, mit ír/karcol/varr fel rá, hogyan teszi ezt. Az ilyen talizmánok erőteljesebbek, de nehezebb is őket elkészíteni.

Persze mint minden mágikus tevékenységnél az időpontra is figyelnünk kell. Ha védelmet szeretnénk kiépíteni, akkor növekvő vagy telihold alatt tehetjük meg. Ha valamit elűzni szeretnénk, tehát olyan tárgyat akarunk létrehozni, mely pl. elűzi a negatív energiákat, akkor azt fogyó vagy újhold alatt kell tennünk. De ugyanúgy fontosak lehetnek a planetáris órák, napok, stb. Fontosabb ünnepek alatt, pl. nagyszerűen lehet tárgyakat elbűvölni.

Folytathatnám még a sort, hogy mit is adhatsz hozzá még, de gondolom már kitaláltad, hogy mi alapján dolgozhatsz. Ha meg nem, akkor csak gondolkodj rajta, mágiahasználóként az önállóság nagy erény. :)

A példa

Nagyon egyszerű talajon maradunk, hisz ez egy példa, aminek a célja, hogy érthetően átlásd a feladatot.

Tegyük fel, szeretném, ha a gyűrűm megvédene. Megvan a gyűrűm, ez lehet egy tök átlagos gyűrű is. Jó esetben belekarcolhatok valamit, de ez általában nem áll rendelkezésünkre, így inkább ezen át is ugrunk.

Fel kell készülnöm a varázslatra, hisz természetesen az elbájolás is az. Kiválasztom a megfelelő szimbólumot, amit ebben az esetben most nem tudok felkarcolni, de magam elé képzelhetem varázslat közben. Használhatok füstölőt is, ez esetben legyen szantálfa. Ha van illóolaj, akkor annak is hasznát veszem, mert felkenhetem a gyűrűre is. Így ugyancsak egy pluszt adok hozzá. Legyen az illóolaj zsálya. Tisztít és megvéd. Ez kiváló lesz. Előveszek pár ásványt, például ametiszt, hegyikristály. Leteszem az oltáromra/magam elé. Gyertya színében a védelmi színekben nekem legmegfelelőbbet választom ki. Fehér, fekete, kék. Legyen most fehér. Mint minden összetevő a gyertyaszíne is pontosíthat a varázslaton, tehát ha utazáshoz kell a védelem, akkor legyen kék az a gyertya.

Időpontválasztásnál én a teliholdat preferálom. Fel is készülök rá. Este vagy hajnalban készítem el a varázslatot. Természetesen meg kell írnom a varázsigét is, mert sokat segít, ha van. Lehet nélküle is tárgyat elbűvölni, de egy erős varázslathoz érdemes kihasználni minden szintet.

Elvégzem az előkészületeket, a szükséges eszközök mind velem vannak.

Koncentrálok a célomra, míg felkenem az illóolajat a gyűrűre. A füstölő, gyertya természetesen már meggyújtva. Kezemben tartom a gyűrűt, lassan áramoltatom az energiát a gyűrűbe (képzeld el és érezd, ahogy az energia a karodon át átkúszik a gyűrűbe), s vizualizálok egy pajzsot magam körül. Elképzelem, ahogy a pajzs megvéd a balesetektől, elhárítja a negatív energiákat, visszaveri az átkokat. Precíznek kell lennem, mert az energia célját így irányítom.

Ekkor el kezdem mondani a megírt varázsigét (ez csak egy példa lesz, nem kell feltétlenül követni, s lehet hosszabb is):

Védelem hálóját fonja az éj,

Gyűrűmmel nem érhet veszély.

Ahogy ismételgetem, érzem, ahogy az energiám rátapad a gyűrűre és áramlik körülötte. A gyűrű már ekkor már készen is van, de én az erősebb védelemben bízom, így a gyűrűt még az oltáromon hagyom három éjszakán át, körülötte a kiválasztott ásványok. A gyertyát három éjszakán át égetem, míg nem az utolsó hagyom is teljesen leégni.

A bájolás leszedése

Ez viszonylag könnyű rítus, de természetesen erősebb mágikus tárgyak esetében azért nem mindenkinek megy.

Választhatsz hozzá az elűzéshez, földeléshez társuló dolgokat, mint például fekete gyertya, üröm, ördöggyökér, stb. Tisztításhoz nekem a legmegfelelőbb a zsálya, így készítek is egy zsályateát.

Egy edénybe, tálkába vagy az üstömbe töltöm a zsálya teát, s beleteszem a megtisztítani való tárgyat is. Ha a nedvesség árt neki, akkor egy csokor zsályát gyújtok meg és égetem az üstben felette tartva a tárgyat.

Ahogy fogom (egyes esetekben óvakodni kell a közvetlen kontaktustól, így valami ruhán keresztül fogd meg), érzem, ahogy a tárgyról leszakad az energia és szétoszlik a levegőben. Gyakorta ez az energia makacs módon ragaszkodik a tárgyhoz, vagy éppen új hordozót keres, mégis próbálom irányítani és szétoszlatni. Képzeld el, mintha egy papírdarabot tépnél szét apró pici darabkákra. Majd ezek a darabkák szétmorzsolódnak a légben, akár a hamvak.

Sokáig is tarthat, de lehet akár pár perc is a dolog. Ha teljesen biztosra akarsz menni, a végén temesd pár napra a földbe a tárgyat. Az bőven elvezeti a maradék energiát is.