Vizualizáció

A vizualizáció a mágusnak/boszorkánynak az alapköve, az iránymutató. Úgy tanuljuk meg ezeket, mintha lélegeznünk kellene. Rendkívül fontos, így az alapoktól kezdem.

A legegyszerűbb gyakorlat sorral kezdjük. Ez már olyan sokat emlegetett gyakorlat, hogy talán már magyar könyvekben is szerepelt. A gyakorlat hetekre kiosztva a legjobb.

Szükségünk lesz egy sima füzetre vagy lapokra. Ne legyen rajta se egy vonal, se minta.

1. gyakorlat

Rajzoljunk rá 3 pontot háromszög alakban.

A háromszög alakban elhelyezkedő pontokat képzeletben egészítsük ki vonalakkal. A vonalakat a baloldali alsó ponttól kezdve, ugyanoda visszatérően egészítsük ki fejben. Ezt 4-5 percen keresztül ismételgessük. Az első nap fekete, második nap piros, a harmadik nap zöld, a negyedik nap kék, az ötödik nap pedig sárga legyen a képzeletbeli vonal színe. A gyakorlatot végezd el naponta többször.

2. gyakorlat

Rajzoljunk rá 4 pontot négyzet alakban.

Most a pontokat négyzetté egészítsük ki. Balról jobbra alulról induljunk. 4-5 percen keresztül ismételgessük. Az első nap fekete, második nap piros, a harmadik nap zöld, a negyedik nap kék, az ötödik nap pedig sárga legyen a képzeletbeli vonal színe. Ugyancsak naponta többször.

3. gyakorlat

Következő alak a hatágú csillag végpontjai.

Ebből úgy rajzoljunk fejben vonalakat, hogy egy hatágú csillagot kapjunk. A színek: első nap fekete, második nap piros, a harmadik nap zöld, a negyedik nap kék, ötödik nap sárga. Naponta többször.

4. gyakorlat

Álljunk egy fehér vagy pasztellszínű fal vagy kifeszített vászon elé és képzeljük oda egy nagy fekete háromszöget. Pár percig csak a fekete vonalak egymásba fonódását képzeljük el, majd jöhetnek újra a színek naponként a felsorolt sorrendben: fekete, piros, zöld, kék, sárga. A körvonalak legyenek élesek és jól kivehetőek.

5. gyakorlat

A negyedik gyakorlatot végezzük el, de most négyszöggel.

6. gyakorlat

Megint negyedik gyakorlat de most körrel.

7. gyakorlat

Képzeljünk el gondolatban virághagymát. A hagyma kihajt és képzeljük el pontosan minden pillanatát. Nézzük, ahogy hosszú szárat növeszt. A virágok kezdeményei megjelennek, majd kibomlanak, és színekben pompáznak. A levelei megnőnek és terebélyesednek. Ha jobban tetszik, fát is elképzelhetünk, a magtól kezdve. Színek rád vannak bízva.

8. gyakorlat

Képzeljünk el egy tárgyat. Ne legyen a tárgy túl bonyolult. Tartsunk a tárgy képét gondolatban, ameddig tudjuk. Ha a gondolataink elkalandoznak, hagyjuk abba a gyakorlatot és másnap, vagy később folytassuk. Ez a leghosszabb gyakorlat, mert rendkívül nehéz. Ha már 30-40 másodpercig tudjuk tartani a képet, már haladónak nevezhetjük magunkat.