Fekete tükör jóslás

A következő leírásban megemlíteném, hogy a magyar nyelvben nem találtam megfelelő szót, így a jóslás használom, de a közvetítés áll talán a legközelebb ahhoz, hogy mit is csinálunk a fekete tükör segítségével. A kondenzátor szó pedig szintén ne zavarjon meg senkit, sűrítményt jelent.

A fekete jóstükör egy igen erős médium eszköz. Segíthet a használónak a rejtett tudást és a tisztánlátás képességét előhozni, plusz átjáró a létezés más szintjeire is. A történelem megmutatja, hogy számos hagyományőrző misztériumiskola és orákulum templom használta. Ma a mágikus művészetek komoly tanulói újra felfedezhetik a mágikus tükrök ősi rítusait.

Ez a fajta jóslás hasonló a kristálygömb nézéshez, segít pihentetni a fizikai szemeket, harmadik szemünket engedi kinyitni, hogy a kívánt víziókat vagy információkat meglássuk. A fekete tükör használata a legjobb módszer arra, hogy elérjük azt az állapot, melyben az elménk könnyen transzállapotba kerül a jósláshoz. Nemcsak gyújtópontként használható a vizualizációhoz, hanem ajtóként szolgálhat az asztrálsíkhoz. Engedélyezi a kommunikációt a magasabb birodalmakkal, és hozzáférést enged a tudatalattihoz és az Akasha-krónikákhoz. A hagyományos kristálygömb szintén egy csodálatos eszköz, de sokkal nehezebb jósolni és rendkívül drága (akár 20-50 ezer forint is lehet). A tükör sokkal hatásosabb mód, hogy megkezdjük a jóslás tanulását és az utazást a többi birodalomhoz. Ámbár, minden technika ebben a fejezetben használható a kristálygömbbel, nemcsak a fekete jóstükörrel.

Az Akasha-krónikákban minden ötlet, cselekedet, befolyás és rezgés el van raktározva. A gyakorlott jós képes arra, hogy "olvassa" ezeket a krónikákat és koncentráljon a hatalmas és időtlen tudás forrásán a tükör segítségével és irányíthassa a képzeletet. A vezetők a szellemvilágból gyakran vezetik a jóst az asztrálutazások, mentális utazások során a fekete tükrön vagy kristálygömbön keresztül. A jóslás segít fejleszteni a tisztánlátás képességét és különösen nagy segítséget nyújt a harmadik szem erősítésében.

Az előkészítése és felépítése a tükörnek nagyon fontos. A fekete tükröt a legmagasabb mágikus normák és hagyományok szerint kell elkészíteni. Teliholdnál, a korong formájú tükörüveget meg kell tisztítani, majd egy mágnessel vonzásra serkenteni. Ezután le kell mosni erős növényi folyadékkal, hogy vonzza és elraktározza az energiát, az életerőt és minden töltetet, amit adunk neki. Arany és holdkő tinktúrájával lemossuk a felszínét, s rituálisan megáldjuk a telihold fénye alatt. Ekkor egy éjszakára és egy napra védelem körében hagyjuk. Másnap este fessük le fekete festékkel, ez segít lepecsételni az energiát és megvédi a tükröt. A tükör rózsafából, ébenfából vagy tikfából készüljön. A festék lehet tartós, hogy ne kelljen újra lefesteni, ez ajánlott. De lehet lemosható is. A tartós festékek közt a legjobb a fekete üvegfesték, amit hobbiboltokban könnyen kézhez kapunk.

Mire használható:

A fekete tükör előkészítése és tartása:

Általában a tükröt éjszaka használjuk a telihold illetve az újhold alatt a művelettől függően. A tükröt bármikor használhatjuk, de érdemesebb ezekben az időpontokban elővenni.

Ha zárt helyen vagy, gyújts meg két hosszú szálú gyertyát. Egyet-egyet a tükör oldalán. Használj fehér vagy színezett gyertyákat, attól függően mihez dolgozol: kék gyógyításra, lila szellemi munkához, narancs a kommunikációhoz, és a többi. (Továbbiakban az Általános szín megfelelések c. résznél találod meg.)

Égess hold vagy szellemi munkáknak megfelelő füstölőt, mielőtt dolgozni készülsz a tükörrel. A keverékeket manapság készen is megkaphatod különböző fantázia neveken, de kikeverhetsz füstölőt az oldalon található füstölő receptekből is, illetve egy bizonyos növényt is égethetsz (lásd az oldalon) vagy használhatod előre elkészített füstölőjét. Javaslom a sárkányvér füstölőt. Készen is kapható az angol Dragonblood néven.

Helyezd a tükröt egy faasztalra vagy oltárra, melyre egy tiszta terítőt tettél. Tegyél egy fa széket szembe vele, vagy ha jobban kedveled, helyezkedj el lótusz- vagy törökülésben a földön a tükörrel szemben.

Tüntess el minden fényt, kivéve a gyertyákat és/vagy a holdfényt.

Ne hagyd, hogy bármi tükröződjön a tükör felszínén. Úgy fog tűnni, mint egy sötét csatorna vagy ablak.

Mielőtt elkezded, készíts egy szent teret, ahol dolgozhatsz. Rajzold fel a varázskört vagy vizualizálj egy területet, melyet fehér fény és védelem vesz körül, anélkül hogy hiba lenne rajta vagy félrevezető hatások - hívd a szellemi vezetőd és őreidet, hogy megvédd a munkát.

Használj egy naplót, hogy feljegyezd a tapasztalataid.

A jóslás rítusa

Először döntsd el pontosan, mit keresel, vagy mit akarsz elérni a munkával és készülj fel figyelmesen. Ezután készítsd elő a munkaterületet.

Mikor kész vagy, hunyd le a szemed és kezdj el megnyugodni; érezd a tested minden részét, megkönnyebbülsz minden nyomástól. Képzeld el a varázsköröd és tudd, hogy biztonságban vagy és irányítás alatt bármi is történjék benne.

Kezdj el ritmusosan nagyokat lélegezni; próbálj meg négyig elszámolni, míg beszívod, majd négyig benntartani, majd négyig számolva kifújni, aztán újra és újra. Érezd, hogy belépsz egy könnyed transz állapotba, elmozdulsz időből és az anyagi világból.

Csendesen hívd a vezetőidet vagy őrzőidet, idézd meg az isteneid vagy hívd meg az angyalokat, szellemi vezetők, fároszok őrzőit (őrtornyok őrzői) vagy bárkit, akit preferálsz. Tudatosítsd újra a vágyaid vagy az okát, amiért dolgozol.

Most nyisd ki a fizikai szemed és merülj el a tükörben; maradj nyugodt, és ne hezitálj, ha pislognod kell mikor szükséges. A figyelmed maradjon nyugodt, de maradj éber. Egy idő után a tükör felszíne változni és halványulni kezd; egy sötét köd jelenik meg.

A belső szemed most kinyílik, és az utazás a tükörbe megkezdődik. Emlékezz rá, hogy a belső szem az elmébe lát, túl a mágikus képzeleten. A legtöbb ember, ha jósol, nem látja a képeket megjelenni a fizikai szemén át a tükör felszínén, de látja a tükörben, méghozzá az elméje szemével. A tükör gyújtópontként működik, s egy kapu van benne.

Ha kész vagy az utazásoddal vagy a munkáddal, kezdj el visszatérni a testedbe és a hagyományos érzékeléshez. Lélegezz nagyokat, és maradj nyugodt, mag nem érzed teljesen, hogy visszatértél. Ezután csukd be a szemed és emlékezz mindenre amit láttál és éreztél a jóslás vagy utazás alatt. Nézd újra a teljes tapasztalatod.

Írd le mindet rögtön egy naplóba, hogy későbbi munkákra megőrizd.

Látni?

Ez egy fontos gyakorlat, amit el kell tökéletesen sajátítanod, ha új vagy a tükörjóslás köreiben, vagy nehézségeid akadnak a képek fogadásával kapcsolatban. Segíti a "vizuális képzeleted", mely engedi a harmadik és fizikai szemednek, hogy tisztán lásson együtt. A tisztánlátást megerősíti.

Ülj le a tükröd előtt és képzelj el tárgyakat a felszínén, egyiket a másik után. Meg kell próbálnod, hogy lásd ezeket a tárgyakat tisztán, mikor a szemeid nyitva vannak. Próbálj meg egyszerű formákat és színeket elképzelni először. Tartsd a forma, tárgy vagy szín képét egy percig, mielőtt eltűnik, aztán menj a következő képre. Például képzelj el egy piros háromszöget, egy sárga négyzetet, egy kék kört és egy ezüst félholdat; lásd, ahogy ezek feltűnnek a tükrön. A legjobb eredményekért csináld meg ezt a gyakorlatot naponta 15 percig, addig, míg nem mestere nem lettél.

Ez a gyakorlat megéri a fáradtságot; mágikus fegyelmet ad és erősíti a harmadik szemed.

Feltölteni a tükröt fénnyel

Hogy feltöltsd és megerősítsd a tükröd a fénnyel, egy egyszerű de erőteljes procedúra. Gyakorta el kell végezni, főleg mielőtt használni kezded a tükröt, így biztosítod a korrekt víziókat, összekapcsolod a pozitív energiákkal, s nem engeded meg, hogy zavar keletkezzen.

Először képzelj el fehér fényt, melyet a testedben gyűjtesz össze, s a korona (fejtetődön) csakrádon keresztül áramlik beléd. A tested lesz a hordozó, mely fénnyel van tele. Emlékezz arra, hogy ritmusosan és mélyen lélegezz. Most állj a tükörrel szemben és fordítsd a kezeidet szembe egymással (tenyerek egymás felé nézzenek). Képzeld el, hogy ez a belső fény most a kezeidbe áramlik, és egy fehér fény labdát tudsz formálni közöttük. Lásd és érezd tisztán az elmédben. Ha kész vagy, ezt a labdát küldd a tükör felületére, megtisztítod és felfrissíted a tükröt, feltöltöd mágikus erővel. Lásd a fényt, ahogy elmerül a tükörben. Ezt a procedúrát addig ismételd, míg azt nem érzed, hogy a tükör "tele" van.

Ezt a módszert használhatod arra is, hogy egy speciális vagy programozott töltést adj a tükörnek. Kövesd a lépéseket és készíts egy fénygömböt a kezeid között, ezután mentálisan vetítsd ki a vágyaidat a fényre, mielőtt elküldöd a tükörbe. Ez a technika használható gyógyító munkákra és önfejlesztésre. A fényt feltöltheted külön színnel vagy rezgéssel - bármivel, amit úgy érzed bele akarsz vinni a tükörbe. A feltöltő gyakorlat használható más mágikus műveletekhez is, például feltölteni a mágikus eszközeid vagy gyógyító fényt adhatsz egy másik személynek. Minden, ami kell egy erős vágy és erőteljes képzelet.

A töltést a tükörbe zárni már akaraterő kérdése. Amikor a fény eltűnt a tükörben, határozd el az elmédben és minden hiteddel, hogy a töltés addig megmarad míg szükséged lesz rá. Hogy elengedj vagy eltüntess egy speciális töltés, egyszerűen fordítsd meg a procedúrát, húzd ki a fényt a tükörből a kezeid közé. Ezután szórd szét az energiát az atmoszférában a képzeleted segítségével. Ne töltsd vissza a testedbe - lásd, ahogy visszatér az univerzumba.

A folyékony kondenzátor készítése és használata

A folyékony kondenzátor egy keveréke a növényi tinktúráknak, illóolajoknak és a hozzáadott aranynak. A mágikus töltés fenntartását és az elementáris erők vonzását szolgálja. A kondenzátor nem kizárólag a tükrön, hanem más rituális eszközön is használható. A növények, ásványok és fémek kis mennyiségben is vonzzák az éteri energiákat. Ezek  folyadékok egyénileg is elkészíthetőek, hogy például minden elemet jelképezzen vagy megerősítsen egy munkát. Azt tanácsolom, hogy egy univerzális folyadékot készíts, ami minden cél érdekében működik, s minden elemet megjelenítettél az arany és holdkő tinktúrával együtt, jelképezve a Nap és a Hold energiáit.

A folyadékot felviheted a tükörre, vagy csupán mágikus szimbólumokat rajzolhatsz vele. Amikor a tükör nincs használatban, hintsd be a felületét a folyadékkal, mielőtt elteszed. A folyadékot lemoshatod alkohollal vagy desztillált vízzel később.

Hogy elkészítsd a folyadékot, először a növényeket kell begyűjtened. Használhatsz frisset vagy szárítottad, de minél több életerő van benne annál jobb. A lenti növénylista ajánló jellegű, de nem fontos minden növényt felhasználnod, hogy egy jó kondenzátort készíts. Használd azokat, melyeket találsz, és jó minőségűnek ítélsz.

Mikor összegyűjtötted, a növényeket tedd egy edénybe, melybe esővizet vagy desztillált vizet tettél. Nagyjából 28 gramm kell minden növényből és elegendő víz, hogy elfedje azt (kicsit több is lehet). Forrald fel a keveréket, majd lassú tűzön hagyd még egy órán át fedővel főni. Ha kész, engedd, hogy a keverék kihűljön és szűrd át egy muszlin vagy tüll anyagon. Tedd vissza a folyadékot az edénybe és forrald fedő nélkül addig, míg az eredeti mennyiség egy negyede eltűnt. Ha kihűlt, add hozzá az arany tinktúrát, körülbelül 13 cseppet minden nagyjából 0,5 liter folyadék után. Ezután add hozzá a holdkő esszenciáját. Az arany tinktúrát otthon is elkészítheted.

Az arany tinktúrához fogj egy tiszta aranydarabot, és egy fogóval hevítsd fel addig, míg nem tűzforró nem lesz. Az izzó aranyat dobd bele egy edénybe, melyben nagyjából 1 liter desztillált víz vagy esővíz van. A gyors lehűlés után arany molekulák maradnak a folyadékban. Ezt a módszert még kilencszer meg kell ismételni. Légy óvatos a feltörő gőzzel és a forró fogót még véletlenül se tedd bele a vízbe!

Ha túl nehéz, vagy fiatal vagy még az arannyal dolgozni, íme az egyszerűbb, de hasonlóan hatásos tinktúra:

Fogj egy holdkövet és egy napkövet (bármelyik kristályboltban kapható), s hagyd három napig esővízben vagy desztillált vízben ázni. Nem egyben, két külön üvegben! Egy holdkő, s egy napkő tinktúra.

Ha minden megcsináltál keverd össze egy sterilizált üveg tárolóban a folyadékokat, ezután adj hozzá egyenlő mennyiségű faszeszt vagy izopropilalkoholt, hogy tartósítóként működjön. Tárold a kondenzátort légmentesen záródó üveg konténerben, s sötét helyen. El fog állni évekig.

Egy erőteljes és egyéni kondenzátorhoz adj néhány cseppet a saját véredből a keverékhez. Kvarckristályt is hagyhatsz a folyadékban, míg tárolod, hogy tisztán tartsd.

Növények a folyékony kondenzátorhoz

Víz elemért: bodza virágok, tavirózsa, nősziromgyökér, fehér rózsa, fűzfa, uborka magvak, jázmin.

Tűz elemért: piros pipacs, fahéj, babérlevél, narancshéj, rozmaring, körömvirág, damiána, dohány, szerecsendió

Föld elemért: tölgy, borostyán, ciprus, fekete üröm, macskagyökér, pacsuli növény, búza, kankalin

Levegő elemért: fagyöngy, akác, lóhere, fenyő, zsálya, levendula, szantálfa

Szellemért: arany, vér, kristályok

Gyógyításért: boróka, kakukkfű, mandragóra, árvácska, bodza, koriander, levendula, szalmagyopár, zsálya, ciprus

Univerzális kondenzátorhoz: kamilla, borostyán, tölgyfalevél, babérlevél, mandula, ciprus, lóhere, szőlőlevél, rózsaszirom, fekete üröm, jázmin, macskagyökér, mandragóra gyökér