Tündércsillag

A tündércsillag vagy elfcsillag, esetleg szeptagram, egy hétágú csillag. Számos modern pogány és boszorkány hagyomány szent szimbóluma. Az alkímiában a hét (akkor ismert) bolygót jelöli. A hétágú csillag egyik interpretációja a következő. Az első pont a Nap, ami az élet egyik legfontosabb forrása. A második a fa, mely az elfek kötődését jelöli az erdőkhöz. A titokhoz, mely a fákban bújik meg. 

A harmadik pont a tenger, ahol egyesülnek a legnagyobb elementáris erők. A negyedik pont a mágia, az elfek életének szerves része. Nem csak értik, de élik is a varázslatot. 

Az ötödik pont a Hold. A Hold nélkül nem lennének áradások, egyes időjárási jelenségek. Emellett számos fizikai és spirituális kötődést is hordoz. A hatodik pont a szél. Számos elf erős kapcsolatban áll a széllel és a levegő aspektusaival. A szél segít a megtermékenyítésben és az élet hordozásában a világban. A hetedik pont a kapcsolat. Az elfek emlékeznek a kapcsolatra a világhoz, a földhöz, a valósághoz, másokhoz, a mágiához, magunkhoz és a világegyetemhez.