Növények a szellem- és kísértetmunkához

A lenti növények a legkönnyebben elérhető alapanyagok a munkához. Természetesen fogyasztás előtt érdemes tájékozódnod a veszélyekről, ha gyógyszert szedsz ütközik-e vele, stb.

Gyermekláncfű

Taraxacum officinale 

A gyermekláncfű számos varázslat és népi hiedelem főszereplője, noha használata leginkább a holtakhoz, kísértetekhez kapcsolódik. A gyökerét földhöz kapcsolódó, alatti, khtonikus szellemekhez használd; a leveleket a természetszellemekhez és birodalmunk szellemeihez; virágát és magját az istenek, égi és levegő szellemek idézéséhez. Egyik legegyszerűbb varázslat a gyermekláncfűhöz is kapcsolódik, ahogy kívánsz egyet, mikor repülőszőreit lefújod. A szellemek meghallhatják kívánságodat. A gyermekláncfű a pszichikus képességek, főleg a jós képességek fokozására használják. Használd mielőtt tarot kártyát használsz, rúnát vetsz, a látásképességét gyakorlod vagy mély álomba merülsz a próféciákért. A familiárisoddal való beszélgetéshez is használhatod, ha teáját megiszod. Segít kapcsolatba lépni a természettel, a földdel és annak lakóival. A gyermekláncfű keserű tea, mely segít a máj és vér megtisztításában, a vitaminok és tápanyagok mellett segít közelebb kerülni az isteneinkhez és szellemeinkhez. Ötletek: Porított gyökerét és szárított virágait, levelét add teához, szirmait mézhez. Babákat tölthetsz meg vele, a gyökerét akár fétisként is használhatod, mint kapcsolati eszközt a szellemeidhez. Gyermekláncfű-gyökér elixír

125 ml pirított gyermekláncfű gyökere

750 ml pálinka vagy brandy

250 ml gyermekláncfű méz

Tegyél minden alkotóelemet egy nagy befőttes üvegbe vagy palackba, zárd le, majd rázd fel. 2 héten keresztül minden nap rázd fel egy kicsit. Szűrd le egy gézzel vagy kávéfilterrel egy másik tiszta üvegbe. Hagyd leülepedni legalább három napig vagy egy egész hónapon keresztül. Óvatosan öntsd le a leülepedett részről a tiszta elixírt. Ez a recept kiváló az emésztésre is, ha evés előtt iszol egy kanállal.

Mályva

Althaea officinalis – Malva Neglecta A mályva igen elterjedt növény, gyakorta írtjuk is, mint „gyomnövényt”. A mályva a jó szellemeket vonzza és segít velük felvenni a kapcsolatot. Egy üveg mályvagyökér mindig jó ötlet az oltáron vagy szentélyeken. Nagyon jó növény, ha a szellemekkel akarsz dolgozni. Minden, ami ehhez kötődik - szellem házak, szellemhordozók, koponyák és zsákok -, kiválóan működik vele. A mályva, amellett hogy vonzza a jó szellemeket, kiváló elűző növény is. Használják szellemek elűzésében, megszállásoknál és átokvédelemben is. A legjobb használati módja, ha hideg vízben hagyjuk a friss, felszeletelt gyökerét egy éjszakán át, vagy teát főzöl a leveleiből. Ötletek: Készíts mályvakoszorút magadnak, ha kültéri rituálét tartasz, hogy segítsd az elméd a szellemekkel. Főzd a szent lakomákat mályvával, használd füstölőként a száraz leveleket, készíts szirupot vagy likőrt a gyökerekből; adj egy nagy száraz gyökeret a zsákjaidhoz, használd a virágait, hogy dekoráld a felajánlásokat a szellemeknek. Mályva kenőcs recept Mályvalevelek Növényi olaj

Méhviasz

Rozmaring illóolaj

Vegyél egy nagy adag friss mályvalevelet és tedd ki egy hétre a szabad levegőre, hogy teljesen kiszáradjon. Tedd a leveleket egy fél literes üvegbe és töltsd fel addig olajjal, hogy ellepje a növényt. Az olaj lehet olíva, szőlő, mandula, jojoba vagy akár szimpla napraforgó olaj is. 1-3 hónapon keresztül hagyd állni a polcon, majd szűrd át az olajat. Forró vizes fazékra tegyél még egy edényt, s abba öntsd bele az olajat. Alacsony lángon melegítsd, majd adj hozzá 30 g méhviaszt minden 250 ml használt olaj után. Mielőtt tárolóba öntöd, cseppents rozmaring illóolajat az egészbe, mint természetes tartósítószert és mágikus védelmezőt.

Kend fel magadra, ha szellemet vagy kísérteteket akarsz idézni, nekromancia előtt vagy asztrálutazásod, esetleg a szellemvilágba történő utazásod előtt. A mindennapi életben pedig segít a sebek gyógyulásában, gyulladásokban, ha felsérted a bőröd illetve viszkető bőr esetén.

Nyárfa rügyek

Populus – Populus balsamifera – Populus trichocarpa – Populus tremuloides 

Az illatát noha nem mindenki szereti, de sokak kedvenc illata. Az illóolaja ugyan nagyon drága, gyógyszerként nagyon értékes. Kiszárítva, őrölve és égetve helyettesíti a mirhát, melyet füstölésre, megtisztításra, áldásra és felszentelésre használunk. A nyárfa rügyeket főként a szerelmi varázslatokban használják, de ami ebben az esetben nekünk fontos: a szellemek manifesztációjánál és asztrálutazásoknál is segít. Hekaté és Artemisz kertjeinek meghatározó növénye. Temetői fának is tartják, már a görögök is használták fáját a felajánlások elégetésénél, a hamvasztásnál és ágát holtak tiszteletére tartott ceremónián. Ötletek: Használd az ágakat dekorálásra, készíts koszorút. Inhalálj, idd teáját és használd a tündérekhez, illetve az idézéseknél is. Nyárfa füstölő recept Szárított nyárfa rügyek Fenyő vagy jegenyefenyő gyanta Szárított rozmaring Használd egyenlő arányban, mozsárban őröld őket. 1-3 hétig hagyd pihenni, majd füstölőként használhatod parázson. Használd idézésnél/evokációnál, bármilyen célból: felajánlás, kommunikáció, lélekutazás, alakváltás, jóslás. Ez a füstölő kiváló védelmező is, a gonosz szellemeket sikeresen távol tartja.

Vörös berkenye

Sorbus aucuparia A vörösberkenye egy igen régi és szent mágikus növény. Nagy erőt ad a mágikus rítusoknak, megvéd a megszállásoktól és bármilyen „tapadástól”. A berkenye egy régi ír történetben is szerepet kap. A történet szerint egy nő kísértetet idéz egy sírnál, kezében egy berkenye bottal. A bottal kényszeríti a kísértetet, hogy az ne hazudjon, majd mikor végzett visszaküldi a sírba. Ha gondjaid akadnak pixikkel, kísértetekkel vagy veszélyes szellemekkel állsz szemben, a berkenye kiváló segítőd lehet. Két hagyományos talizmán is berkenyével készül: egyikük egy kereszt, melyet csomó nélküli vörös fonállal kötnek össze, s felakasztanak a házban vagy ruhára varrják; a másik pedig bogyóit felhasználva nyakláncot készítenek belőlük. Berkenyét viselve könnyedén elkerülheted a pixiket és kísérteteket az erdőben. Ötletek: Készíts magadnak varázspálcát vagy –botot berkenyéből. Készíts keresztet fájából vagy nyakláncot bogyójából. Süss a bogyóival (bogyóit mindenképpen főzni vagy fermentálni kell hogy biztonságos legyen). Berkenye zselé A legjobb receptet talán a Hobbikert honlapján találod meg, nem is ismételném őket. Próbáld ki vadhússal vagy sajttal.

Közönséges orbáncfű

Hypericum perforatumHa komoly gondjaid akadnak a hívatlan szellemekkel vagy kísértetekkel, az orbáncfű a megmentőd. Legegyszerűbb talizmán, ha egy kis vörös zsákot orbáncfűvel töltesz meg és fellógatod a bejárati ajtó felett, vagy a matracod alá teszel. Ez megvéd a sötét tündérektől, kísértetektől, rossz szellemektől és átkoktól. Nagyszerű háztisztító növény. Készíts szenteltvizet forrásvízből, orbáncfűből és sóból, majd hintsd szét minden szobában, minden átjárónál, ajtónál, ablaknál, tükörnél, víz- és légjáratnál (kémény, klíma, stb.). Saját szavaidat is használhatod, de akár Valiente szavait is ismételgetheted közben: „körbe és körbe, át és túl, a jó bejön, a gonosz át nem fúr”. Egyenlő szárú kereszttel felvértezve megáldhatod és lezárhatod a bejárati ajtódat és ablakaidat a szellemek ellen. A hívatlan kísérteteket egyszerűen kiebrudalod a házadból. Akár kombinálhatod is a berkenyét az orbáncfűvel: egy vörös orbáncfüves zsákra varrd rá a berkenye keresztet és akaszd fel a házban. Hints minden újholdkor egy kis szenteltvizet a talizmánra, hogy tiszta legyen, és jól működjön. Ötletek: Zsákok, növényi szenteltvizek, füstölők, olajok és teák alapanyaga. Mentával és mézzel kiváló íze van. Orbáncfű olaj

Orbáncfű virágok

Olaj (olíva, szőlő, napraforgó vagy jojoba)

Kora reggel gyűjtsd össze a virágait és terítsd szét, majd szárítsd meg őket. Egy befőttes üvegbe tegyél annyit, amennyit csak tudsz és öntsd fel olajjal. Zárd le és egy közepes/kevés napsütötte helyen három hétig, míg az olaj vörössé nem válik. Szűrd le és palackozd az olajat. Használd vágásoknál, égéseknél, izomfájdalomnál. Mágikus szempontból pedig a talizmánjaidat illetve az ajtókat kenheted fel vele.

Dohány

Nicotiana tabacum – Nicotiana rustica Természetesen ezt valószínűleg nem magad fogod termeszteni, de könnyen megvásárolhatod (természetesen 18 év felett). Cigarettaként semmiképpen sem ajánlom, de a növényben több van, mint füst és rákkeltő anyag. A növény gyönyörű virágai szentek az amerikai és dél-amerikai indiánok számára. A dohány a szellemek és istenek étele. A vér mely megöli az embert, de táplálja az isteneket. Könnyen rabjává válhatunk, „megesszük” a füstjét, s úgy gondoljuk, tele vagyunk, de a láthatatlan szellemek táplálkoznak, akik körülöttünk keringenek. Felajánlásként hagyják az oltárakon és szentélyeken. A földbe ásott felajánló gödrökben is gyakori, de számos kultúra ajándékként használta. A dohány nagyon erős növény a nekromanciában. Dohány, üröm és tiszafa alapfontosságú a holtakkal való munkában. A dohányt rituálékban használják pipában vagy cigarettaként, hogy vonzzák és táplálják a szellemeket, hogy leföldeljék a mi birodalmunkba, így beszélhetünk velük és jelen lehetnek a rítusaink alatt. A füst ad nekik erőt. Ne táplálj olyan szellemet, amit nem ismersz, akinek nem tudod a szándékait. Ne adj olyannak erőt, akik ártanának neked. Ha felállítottad a szent helyedet és elvégezted kezdő/bevezető rítusaidat, égess vagy gyújts rá a dohányra. Óvatosan bánj vele, akár nagyon erős és szédítő hatása is lehet. Dohány átoktörő recept

Dohány

Szárított páfránylevél

A dohány erős átoktörő. Egyenlő részben keverj össze dohányt és páfrány leveleket, majd égesd el tűzön vagy parázson, miközben füstjével megtisztítod magad. Ez megtöri és visszaküldi az átkot a küldőjének.

Források:

http://www.cigarettesflavours.com

http://sarahannelawless.com/

https://www.pexels.com/