Sárkányok típusai

El kell mondanom, hogy a sárkányokat mindenki másképp kategorizálja, nem olyan fontos dolog, meg is teheted, hogy megismered a társad, ezt csak amolyan érdekességként is felhasználhatod.

Sárkány színek

Zöld Sárkányok - A zöld sárkányok a legkisebbek, így sok ember azt hiszi, hogy a leggyengébbek is. Noha fizikailag nem túl erősek, a Föld elem sárkányai és bizonyos szempontból nagyon anyagi lényeg. A zöld az élet színe, és ezek a kicsi, de fontos sárkányok tele vannak vele.

Arany Sárkányok - Az aranyak a sárkányvilág udvarias lovagjai. Tisztességesek, bátrak, udvariasak, bölcsek és nagyon jók a mágia területein. Élvezik felvenni más lények, például emberek és állatok formáit. Mindamellett gyakran túlságosan bíznak, és gyorsan tesznek ígéretek, amiket nem mindig úgy teljesítenek, ahogy szeretnék. A béke őrei és csak akkor támadnak másra, ha provokálják őket vagy önvédelem miatt.

Sárga Sárkányok - Ezek a keleti sárkányok tipikusan sivatagban, hegyekben vagy rónaságokon élnek. Nagyon segítőkészek, ha szükség van rájuk. Emellett nagyon szeszélyesek és hencegők is lehetnek.

Vörös/Piros Sárkányok - A déli tűzsárkányok nagyon bölcs és bátor vezetők, de van sötét oldaluk is. Irigyek és egoisták, néha a gyűlölet pontját is elérik. Noha nem mindegyikük ilyen, elég gyakori. A félelmet és a háborút fejezik ki. A kedvteléseket is jelölik, a jót és a bolondot is.

Kék Sárkányok - A kékek a nyugati sárkányok. Noha azok akik a sivatagban élnek ellenségei a bronz sárkányoknak, számos sárkány közülük víz közelében vagy magas hegyek csúcsain élnek. A részvét, béke, megbocsátás, szeretet, intuíció és nyugalom sárkányai. A negatív oldaluk, hogy van, mikor lusták vagy nem tudják kontrollálni az érzelmeiket.

Számos más színű sárkány is létezik, ez csupán egy kisebb példa. Ez a leírás az általános alapokhoz kapcsolható, de nem mutatja mindegyikük egyéniségét.

Sárkány típusok

Levegő - Levegő sárkányok a legritkábbak a négy elementál sárkány közül. Ennek az ágnak a tagjai egy drakóni faj közül. Néha csatlakoznak a tűz, vulkánok, tengerek és más vizek, hegyek és erdők, vagy a káosz sárkányaihoz. Néha konfliktusba kerülnek az elementál erőkkel, nagy atmoszferikus vagy környezeti zavart produkálva, de általában az elementálokkal harmóniában vannak.

Pozitív: A levegősárkányok sosem önzőek mindig másokat tesznek előtérbe. Hűségesek a barátaikhoz és rendkívül törődőek. A levegő sárkányoknak nincsenek előítéleteik, nagyon nyitottak és őszinték. Megjelenésük nagyon szép.

Negatív: A levegő sárkányok nagyon félénkek, és gyakran megőrzik gondolataikat mások elől. Néha naivak és kicsit lassúak.

Föld Sárkányok - Föld Sárkányok nagyon béketűrőek és bölcsek, kígyószerű teremtmények. Noha ezek a sárkányok módfelett ítélkező faj, ez segítségedre is lehet, hogy tanulj magadról. Mindemellett a föld sárkányok az ítélet körében vannak, a sárkány elbírál téged és bárkit, aki szeretné. E módon az igazság sárkányainak segítenek. Fiatalon a föld sárkányokat gyakran küldik az embereket védelmezni. Mint az embereknél, a szüleik sosem engedik el őket teljesen és bátorítják őket életükben. A leggyakoribbak az elementál sárkányok között.

Pozitív: Szellemileg nagyon erősek és gyakorlatiasak.

Negatív: Úgy gondolják fontosabbak, mint mások és elég cinikusak és durvák tudnak lenni.

Tűz Sárkányok - Habár a tűz sárkányok nem gonoszak, rövid sértődéseik vannak és hevesek, ha feldühítik őket. Nem túl megértőek a sárkánymágia kezdőivel szemben,  és nem segítenek, míg nem érzik úgy, hogy az ember hasonló erővel rendelkezik. Ámbár, ha bebizonyítod kiválóságod, a tűz sárkányok szerfelett hűséges barátok és sutba dobják arroganciájukat. A tűz sárkányok maguknak valók és nem igazán lépnek kapcsolatba másokkal, néha a saját fajukkal is durvák. Ragaszkodnak a területükhöz, versengők és nem kedvelik azt a lényt, aki gyengébb náluk. A sárkányvilág bikái, de ha ügyük van, kitartanak mellette.

Pozitív: Tapasztaltak a harcmezőn és fizikailag a legerősebbek az elementál sárkányok között. Hűségesek és bátrak.

Negatív: Büszkék és nem nézik sokra a másikat.

Víz Sárkányok - Ezek a kígyószerű lények nagyon segítőkészek, ha az az érzelmekhez kapcsolódik, akár ez a nyugalom vagy az akadály lerombolása melyet egy csökönyös ember épített fel. Ők testesítik meg a minden körülmények közötti nyugalmat és megőrzik a dolgok folyamatos ütemét. Segíteni tudnak a pszichikus vámpírjainktól való szabadulásért, hogy irányítani tudjuk az érzelmeinket, ahogy azt kell. A víz sárkányok szép számban megjelennek a fizikai világban. A leghíresebb a Loch Ness-i szörny. Bár néhányan látnak fekete sárkányokat, levegő sárkányokat és egészen kevés tűz sárkányt, a víz sárkányok a legtöbbet dokumentált faj.

Pozitív: Gyakran a legszebb és mágikusan legtapasztaltabb fajta.

Negatív: Nagyon önfejűek és néha sznobok.

Káosz Sárkányok - Mialatt számos kép gonosznak és gyűlöletesnek írja le, ezek a sárkányok valami egészen mást mutatnak. Bár igaz, hogy a káoszt testesíti meg, azt a káoszt, amely szükséges, hogy megoldjuk a problémáinkat, amelyeket a rendben nem lehet. Például, mikor egy nemzet fellázad egy diktátor ellen. Mikor dolgozunk velük, elmennek a kérésed mellett, és egyenesen a problémád forrásának indulnak, tehát légy biztos benne, hogy felkészültél az erejük használatára! Ezek a sárkányok az élet, kapcsolatok és életpályák újrateremtése; akadályok áttörése; szerencse változtatása; nagy változások; előző életekkel való munka; jóslás; ellenségeskedés vége vagy bármi olyannak, ami gátol. A sárkányok néha a katasztrófák előjelei, tehát ha látsz egyet az égen vagy az elmédben, menj onnan. Noha a káosz és katasztrófák lényei, nem gonoszak. Életerejük segíthet a mágusnak, amíg elég óvatos vagy. Bizonyos szempontból ezek a sárkányok a sors elleni bosszút is szolgálhatják. Ha a negatív dolgok állandó körében ragadtál, vagy valaki folyamatosan hátráltat téged, ők azok, akik segíthetnek. De, mint a mágia bármely formájában, légy biztos abban, hogy kész vagy a következményekkel szemben nézni. Abban is segíthetnek, hogy legyőzd a legrosszabb ellenséget mind közül, az alsóbb éned.

A sárkányok minden típusával, más élet stílus, virtus és más személyiség van jelen. Amíg néhány sárkány negatív és erőszakos, az aranysárkány tiszteletreméltó és sosem bánt ártatlanokat. A gonoszt sem bántja, míg nem provokálja. A sárkányok segítenek az életedben. 

Fény és Sötétség Sárkányai

A legnagyobbik a Sárkányok között, a két Ősi Sárkányt a legfontosabb leírni.

Ők testesítik meg a Fény és a Sötétség alapelveit a kozmikus szinten, a leghasonlóbb a jin és jang. Ők a kiegyensúlyozott ellentétek a harmóniában. Velük dolgozni olyan mint megérinteni a tiszta aktívat vagy befogadót, két fogalom amelyet nagyon nehéz megérteni.

Velük nem túl egyszerű dolgozni és beszélni. Nem jelenti azt, hogy lehetetlen dolgozni velük, csupán hatalmas erejük nehezebbé teszi. Őket a Tao szerint közelíthetjük meg, tisztelettel és nagyrabecsüléssel kezeljük. Tekintsük éket mint az élő megtestesüléseit a jin és jang alapelvnek. Éjszaka és Nappal, Sötétség és Fény.

Fontos, hogy megjegyezzük ők nem "gonoszak" vagy "jók" egyik sem egyedülálló területük. Ők egyszerre mindkettők, ahogy mi is.

Az Ősi Sárkányok elsődlegesen meghosszabbítása bármely dolognak, melyet elvégzel. Az egyensúly megteremtésben segít a munkáidban, ami kölcsönöz még néhány extrát.

Nap szimbóluma, Szelleme a Fénynek

Légy velem most, míg a varázslat nem ér véget.

Segíts egyensúlyba hozni a Karmát és az erőket,

Míg elérem életem végét és elhagyom a Földet.

Vezess és taníts engem, Ó Fény Sárkány

Kölcsönözd erőd nekem ezen az éjszakán!

Sötétség Sárkánya, erőd rohan

Míg varázslatom ideje el nem fogy.

Taníts meg titkaidra, a sötétséget nem félni,

Hogy sötét befogadó legyen, könny és rémület nélkül élni.

Éjszakával a Szellem Álmai repülnek,

Útmutatással takarj be, Te, egyensúlya a Fénynek.

A káosz és rombolás sötét sárkányai alfajai a Sötét Sárkányoknak.

Sokkal hasonlóbb a tűz alakmásaikhoz, azért rombolnak, hogy tisztítsanak. Mint a tűz sárkányok, gyakran mennek a gondolatok emberi területeire, amikor dolgoznak, lerombolják a gondolat darabjait hogy összekapcsolhatatlan legyen a céllal az elmében.

Ámbár, a tűz sárkányokkal ellentétben, a káosz és pusztítás sárkányai az élet más területeire is odafigyelnek, nem csak a tisztításra. Ők hozzák el az életünk, kapcsolataink és karrierünk újraépítését, mikor már ezek a területek már unalmas morajjá válnak. Rendkívül jó jósok, különlegesen az előző életek visszaidézésénél.

Az előmozdító mozgások és növekedés nagy védelmezői (amelyeket például az akadályok elmozdításával hoznak létre). Egy bizonyos módszere az akadályok elmozdításának, amelyben e sárkányok specializálódtak, az a más erők behatárolása, amelyek elnyomják az idéző növekedését bármilyen formában. Eképpen tökéletesek megkötő varázslatokra. Ez ellentétesnek tűnik azzal, hogy a megkötés, úgy tűnik, az "áldozat" előmozdító mozgásai és növekedése hátráltatója. Ám, a sárkányok nem tekintik mások szándékos kárát a növekedés megrövidítésének, inkább pangásnak. A helyes megkötés, amit létrehoznak, változás (remélhetőleg a jobbért cserébe) a megkötött személyért.

Tengerek és különféle vizek sárkányai

A víz eleme uralkodik a kör nyugati negyedén. Uralkodója Naelyan, aki a tengereket, forrásokat, tavakat, pocsolyákat és a folyókat felügyeli. Színe a tiszta kék, hideg és nedves. Pozitív megfelelései: naplemente, ősz, könyörület, békesség, megbocsátás, szerelem, intuíció, nyugalom, az elme békéje. Negatív megfelelések: árvizek, zivatarok, lustaság, közöny, instabilitás, az érzelmi kontroll hiánya, bizonytalanság.

Az víz elem alfajai a tengerek és különféle vizek. Nem szokatlan, hogy ez az elem együttműködjön a szél, vihar és időjárás, hegyek, erdők és pusztítás sárkányaival.

Sárkányok, akik tengerekben, tavakban, folyókban, tavacskákban, vagy bármilyen más testben vagy vízben laknak, legyen az nagy vagy kicsi, körülbelül úgy néznek ki mint a keleti sárkányok. Általában hosszúak és kígyószerűek, láb vagy szárny nélküliek.

A kék különféle árnyalataiban léteznek, az ezüstös kéktől a sötét zöldeskékig. Valójában, árnyalataik fedik a víz minden árnyalatát, ahol laknak. Mindegyiküknek van egyfajta ezüstös árnyalata a pikkelyein, némi mellékes kék árnyalattal a hastájéki pikkelyeken. Van némi tollas bojt a szájuknál és lent a hátsójuknál. Nagy szemük van egy kígyószerű fejen. Ezek a sárkányok lehetnek nagyon nagyok, vagy nagyon kicsik is, függ attól hogy hol laknak.

A tengerek és más vizek sárkányai segítenek az érzelmekben, megnyugtatni vagy áttörni az akadályokat körötte; mozgás, valamit mozgásban tartani, vagy valamit folyamatban tartani; nyugalom a létezés minden szintjén és minden körforgásban; változásokat teremteni, olyanokat amik előrehozzák azt hogy elszabaduljunk az olyan emberektől, akik irányítani akarnak minket vagy érzelmeinket.

Ezeknek a teremtményeknek a megfigyelése elég jól dokumentált, noha a szkeptikusok ezeket delfineknek, tintahalaknak, vagy más átlagos vízi lényeknek tekintik. A tengeri sárkányokat a világ minden táján láttak már, de főleg Skandinávia, Dánia, Brit-szigetek, és Észak-Amerika partjain, de szintúgy tavaknál és folyóknál.

Semmilyen más sárkány fajta nincs ennyire dokumentálva, mint ez. Nemcsak történetekben és mítoszokban, hanem számos kormány hivatalos dokumentumában is.

Más sárkányfajták

Rövidebb sárkányleírások.

Sárkányok - Szél, vihar és időjárás

A szelek, viharok és időjárás sárkányok levegő sárkányok. Ahogy azt már számtalanszor írtam, ezek a sárkányok kiválóak az akadályok eltüntetéseben.

Ez a nyílt elméjüknek köszönhető. Az útakadályokon való pánikolás helyett elméjüket az új ötleteken tartják. Náluk található a legtöbb alfaj, több mint a többi levegő sárkányoknál. A rugalmasságuk őrzi meg a kreativitást és intellektusukat akadályok idején.

A szél, vihar és időjárás sárkányok hosszú, karcsú sárkányok, néhányuknak nagy áttetsző szárnyaik vannak, mások a keleti "repülő-kinövéssel" rendelkeznek a homlokukon. Lent a gerincnél a hátsó szárnyaknál vékony fátyolhártya. Általában fakó sárgák és fakó kékek, de ha dühösek változhat piros-narancssárgára, lilára vagy feketére, amikor viharokat idéznek elő. Hosszú, tollas "csápjaik" vannak a szemöldöküknél. Kiváló segítők az időjárás irányításában; a dolgok megmozgatásában az életedben, különösen a kreativitás és szellemi tevékenységek területén; védelemben; az elme rugalmasságában; az új ötletekre való nyitottság terén; akadályok leküzdésében, a legtöbb drámai helyzetben.

Néha ezeknek a sárkányoknak tollszerű pikkelyek vannak a szemeik és nyakuk körül. Hasonlóan a Brit Henham sárkányhoz, amit 1669-ben dokumentáltak. Leírások alapján 2,74 méter hosszú, kis szárnyai és kíváncsi szemei vannak "tollakkal" körülölelve.

A Henham sárkányt később számos alkalommal megjelent és többen is látták, mielőtt végleg eltűnt.

Sárkányok - Sivatag és száraz régiók

A sivatag és száraz régiók sárkányai a földdel és a tűzzel is összhangban állnak. Ha  sárkány egy száraz és forró környezetből jön, az tűzhöz kapcsolható. Ha a sárkány egy száraz, hideg környezetből jön, az föld.

A sivatag és száraz régiók sárkányai meglehetősen előnyösek. Sikert hoznak, főleg gazdasági sikereket. Ha a sárkány a tűzhöz kapcsolódik, ez drámai úton következik be. Ha a sárkány föld elemű, fegyelmezetten, tervezgetéssel és erőfeszítésekkel jön.

Létrehozók, ugyanúgy mint pusztítók. A fizikai síkra hoznak dolgokat, de eltüntetik az akadályokat is. A későbbiekben általában csapatot alkotnak a levegő sárkányokkal, akik természetüknél fogva is nagy akadályleküzdők.

Sárkányok - Tűz és vulkánok

A tűz eleme uralkodik a déli negyedén a körnek, és az elem uralkodója Fafnir, aki a tűz és napnyugta sárkányait felügyeli. A tűz színe a tiszta piros és meleg, száraz.

Pozitív aspektusai: dél, nyár, a tőr és kard, gyertyák, füstölőtartó, a Nap, vér, lézerműtétek, lelkesedés, aktivitás, változás, kedvtelések, bátorság, törődés, akaraterő és vezetés. Negatív aspektusai: gyűlölet, féltékenység, félelem, düh, háború, ego, konfliktusok, villámlás, vulkánok.

A Tűz sárkányok megidézése

Táncodban és dalaidban imitáld a lángok mozgását. Válasz olyan zenét mely tükrözi ezt a képet.

Használj gyertyákat vagy más tiszta vörös színű tárgyakat. A gyógynövények és az olajok is kapcsolódjanak a tűz eleméhez.

Ismételd meg háromszor:

Lakhelyeden, mely üreges, tűzzel töltött,

Visszhangzik a név, amit most üvöltök.

Fafnir! (rázd meg a csengőt kétszer)

Akarat mozduljon a vérből.

Készíts új változást a régből.

Fafnir! (rázd meg a csengőt kétszer)