Sárkánydoboz

Hozzávalók:

A sárkánymágia igen népszerű az oldalon, így gondoltam némileg folytatom is. A doboz célja, hogy vonzza a sárkányokat, majd további felajánlásokat tehess. A csillagozott hozzávalókról lejjebb írok, mivel azt bővebben ki kell fejtenem. A doboz ötlete eredetileg nem az enyém, de lefordítottam, kicsit átírtam és kiegészítettem a tapasztalataimnak megfelelően, hogy nektek is segítségetekre váljon. 

*Ez lesz a „fészek” része. A sárkányok szeretik a kényelmes helyeket, s noha nem ebben a dobozban fognak élni/aludni, mégis szimbolikusan fontos szerepet játszik. Az erdő sárkányok, vagy akikhez közelebb áll a növényzet, erdők és mezők, azok számára tegyél mohát. Szalma inkább az emberi otthonra emlékeztet, ez általános fészek alapanyag lehet. Ugyanígy a széna is. A tengeri sárkányoknak homok dukál. Levegő sárkányainak, vagy hasonló légies sárkányoknak toll fészek. Ilyen vonalon indulj el, attól függően, hogy milyen sárkánnyal szeretnél leginkább kapcsolatba lépni. Nagyon sokféle sárkány létezik, de azt hiszem, mindenki talál egy alapanyagot a többiekhez is. Emellett azért benne van a pakliban az is, hogy mégis másfajta sárkány keres meg, de természetesen akkor a fészket hozzáillően változtathatod. 

**Természetesen olyan növényeket kell választani, amelyek vonzzák a sárkányokat, de a szándékodat is jelzik. A sárkányok többsége igen bölcs, így válassz ehhez kapcsolódó növényt, például zsályát vagy napraforgót, mandulát. Rozmaring vagy rózsa a barátságért. 

***Az ásványok hasonló szerepet játszanak, mint a növények. Hegyikristály, türkiz, jáde, olivin, malachit, nephrit, moha agát és lazurit, de akár az általad kiválasztott kristályok között is válogathatsz. 

****A sárkányok kedvelik a fényes tárgyakat, itt a fantáziádra bízom, hogy mit teszel bele. Lehetnek gyöngyök, érmék, ékszerek, talizmánok, stb.

Opcionális, de választhatsz olyan tárgyakat is, melyek a környezetében vannak. Ezt felajánlásként használod miután kapcsolatba léptél vele. Kagylók, kavicsok, faág, stb.

Ha kapcsolatba léptél a sárkánnyal, kérdezz rá, hogy mit szeretne a dobozba, milyen felajánlásokat. Akármi lehet egy verstől kezdve egy édességig.

A doboz helyet foglalhat az oltáradon vagy a sárkányszentélyen.


Eredeti ötlet és kép: Janine Louise