Őrző sárkányok

Az őrző sárkányok odaadóak a feladataikban és eléggé tapasztaltak. Jegyezd meg, hogy a dolguk az őrködés és titkok megőrzése, nem csinálnak semmi mást és ha megpróbálják... a siker nem garantált. Ez abból ered, hogy nem követi a hierarchiát. Más ügyek más sárkányokra tartoznak, akik a legközelebb állnak az ügyhöz. Az őrző sárkányokat lehet egy rövidebb periódusra hívni (pl. egy út hosszúságára) vagy egy meghatározhatatlan időre (pl. egy házasság hosszáig). Az őrzősárkányok a legbarátságosabb és mókaszeretőbb fajtái a sárkányoknak. 

Örömüket lelik a rögtönzött rituálékban, mint például tánc, éneklés vagy általános tréfák. Egyszerű, nagyon megnyugtató rítusok tökéletesek, hogy bemutassuk a gyerekeket a rituálék mezején és összeismertessük a sárkányokkal. Nagyon jó útja, hogy a felnőttek lerázzák és elengedjék a stresszt. A gyömbér és az édes, fűszeres illatok vonzzák ezeket a sárkányokat. Érdeklődést mutatnak a divináció iránt és hajlamosak a válladon ücsörögni, miközben te például a kártyákat vagy a kristálygömböt nézed. Érdeklik őket a történeteket, különösképpen, ha a sárkány jellemzője a ravaszság és nem győzik le őket apró halandók. 

Ha nehézséget okoz vizualizálni a sárkányod, próbálj egy darab hegyikristályt használni. Nem kell hibátlannak lenni és nem is kell hogy élei legyenek. Úgy működik, mint egy nagyító a szellemnek a harmadik szemen keresztül. Ha elsajátítottad a technikát a hegyikristályokkal, kísérletezhetsz más átlátszó kövekkel. Jegyezd meg, a sárkányoknak is saját ízlésük van a dolgokban, ahogy az embereknek is. Vers:

Kis sárkányok, élénk szivárványok.

Barátai a családnak,

Küldjetek jó kívánságokat,

Jöjjetek, együtt nő a varázslat.

Óvjatok minket nappalon és éjen át

Míg ébren vagyunk vagy álmodunk,

Szeretettel és éberséggel

Őrizzétek családunk.

Három módszer van arra, hogy megidézd őket, egy a sürgős szükségekhez, egy a rövidebb időtartamokra, egy a hosszabb időtartamokra. Mindegyiknek véges időszaknak kell lennie. Nem idézhetőek meg örökre. Tartsd az időkeretet az elmédben, miközben idézed őket és utána köszönd meg nekik.

Az őrző sárkányok megidézése

1. típus: A hirtelen szükség.

Ez az idézés rövid és egyenes. Általában arra használják, hogy megvédje az idézőt vagy mást a hirtelen krízisekben.

Itt van néhány idézés hasonló esetekre:

"Sárkány szárnya és karma,

Védelmem nincs meghasadva."

"Árnyékolj sárkányerő,

Tüntess el szemük elől."

"Ragyogó sárkány előttem szállj,

Vakítsd el őket, ne érjen árny."

"Haraggal és szörnyű dühvel,

Égesse őket a sárkány tüzed!"

"Sötét és szörnyű legyen haragod,

Sárkány, védj meg utamon!"

Készítsd el az Őrző jelét (a levegőben is és a homlokodon is).

Az Őrző jele:

A levegőben fordítsd a hüvelyk és mutatóujjadat a tenyered közepe felé, és a középső, mutató, és gyűrűsujjaddal húzz három vonalat. Ezután a gyűrűs, és középső ujjadat a tenyered közepe felé hajlítva húzz egy vonalat a másik háromtól jobbra lefelé. Bármely felszínre ugyanúgy rajzolj, mintha a levegőben tennéd.

Ha a feladat kész, mondd:

"Őrző sárkány köszönetem,

Barátom mind szilárd és igaz nekem."

2. típus: A rövid időtartamú védelem.

Ez az idézés rövid időtartamú célok és szükségek, mint például egy tárgy védelme vagy bármi rövidebb periódus, egy autós utazás vagy egy lift utazás idejére való. Jelöld meg a tárgyat, amit védeni akarsz az őrző jelével és ismételd el az alábbi idézést:

Nemes Őrző, bölcs és szilárd,

Tarts meg, ne leljek rajta hibát.

Gondod és védelmed álljon rajta,

Míg elmúlik a probléma.

Ne essen baja, kára ne legyen,

Őrzött és védett át mindenen!

3. típus: Hosszabb időtartamú szükség.

Ez az idézési forma olyan időszakra használható amennyire mi meghatározzuk. Tartsd az időtartamot a fejedben, amíg dolgozol.

Az őrző sárkányok megidézhetők ebben a módban helyek, emberek és dolgok védelmére használható. Több dolog is megvédhető, csak a nyelvtanát kell megváltoztatnod (ahogy az összes többinél fent, ha más személyt, tárgyat akarsz megvédeni), de ezeket együtt kell tartanod egy sárkányhoz, hogy megvédd.

Bölcs és bátor sárkány,

Szemed elől ne szökjön ármány.

Megidézlek rejtett barlangodból,

Vigyázz a (tárgy neve) óvón.

Oltalmad legyen éber és heves,

Tőled minden gonosz megered.

Hús vagy lélek veszélyes teremtménye,

A (objektum neve) ne közelíthesse.

Söpörd el azt, ki ártani akar,

Ijesztő és vészjósló arcot mutat.