Munka a sárkánytárssal

Írta: Tysharina Dopson 

Ha összebarátkoztál egy sárkánnyal, hogy a mágiát vele használd a szükséges időben, a társad néha elég kíméletlennek tűnhet, de mindig a te érdekedben... Ha egyszer jó kapcsolatod lesz egy sárkánnyal, ő azt akarja, majd hogy mindent megtanulj, amit tudsz, ez elég nehézzé teszi néha a kapcsolatot velük. A sárkánymágia nem egy olyan dolog, amit egyszer felveszel és leteszel, amikor akarod, ez egy folyamatos tanulási folyamat az egész életen keresztül. Mialatt sárkányokkal dolgozol, add meg nekik a tiszteletet és ők is tisztelni fognak téged. Ez egy két irányú kapcsolat, nem tesznek meg helyetted mindent, míg te ülsz és figyelsz! 

Bánj úgy a sárkánytársaddal, mint barátoddal, ne csak akkor hívd, ha valami szükséged van rájuk, de szívesen töltik veled az idejüket. Az enyém boldogan ül a monitor tetején, amikor én írok és összegömbölyödik az ágyamon, ha alszom. A te társad is szereti, ha keresed társaságát, ellenkező esetben néz valami más dolgot, ahol eltöltheti idejét. Emlékezz arra, hogy a sárkányok még több energiát és erőt tudnak adni, mint amennyit az emberek álmodni tudnak és a tudások az idők hajnaláig vezethető vissza. Légy teljesen nyitott és őszinte, amikor a sárkányokkal dolgozol, mert tudni fogják, ha titkolsz előlük valamit. Sose parancsold egy sárkánynak, hogy tegyen valamit, mindig kérdezz, végül is te sem szereted, ha parancsolgatnak neked. Ez talán a legegyszerűbb módja, hogy elveszítsd a társad, és ha zavarsz egy sárkányt, a többiek is megtagadják, hogy veled dolgozzanak. Lehetséges, hogy egyszerre több sárkánytársaid is legyen. Ha egyszer egyre közelebb kerültetek egymáshoz, meghívhatja barátait hozzád. 

Nem kell mindig kellemetlenül érezni magad a sárkánytársad körében, de kényelmetlen érzés is lehet néha, ha ott van, amit el kell neki mondanod. Fejtsd ki a problémát, és udvariasan kérd meg, hogy most hagyjon ott. Ha elment, gondold végig, miért érzed ezeket az érzéseket. A leggyakoribb ok a sárkányok színe, például sok ember nem szereti a fekete színű sárkányokat, általában a gonosszal azonosítják. Ez nem ugyanaz! A legkedvesebb sárkányok között is vannak fekete pikkelyesek. Sose ítélj meg egy sárkányt a pikkelye színéről. Kövesd ezeket az egyszerű vezérvonalakat és jóban leszel a társaddal és néhány más sárkány is látogatóba jöhet. Emlékezz, beszélgethetsz a barátoddal, kérdezd magáról, ismerd meg. Egy szeretett társ veled marad egész életedben.