Munka a sárkányerővel

Írta: Tysharina Dopson Fordította: Salem A mágia az energiák manipulációja. A sárkánymágia a sárkányok hatalmas erejének segítségül hívása. Nos, ez egy egyszerű értelmezés; természetesen gyakorlatban nem ilyen könnyű. A sárkányerőkkel való munkához tisztelned kell és meg kell értened ezt az energiát. A sárkányok, mint faj, idősebbek és bölcsebbek az embereknél. Azt mondják, ők már az idők hajnalán itt voltak, és ha a mítoszoknak, legendáknak utánanézel, meglátod, hogy a világon mindenhol megjelennek. Nem rossz egy olyan teremtménynek, aki állítólag nem is létezik... Mielőtt még fontolgatnád a sárkánymágia gyakorlását, kutass. Nézd át a Föld mítoszait és legendáit, próbáld megérteni a sárkányok természetét. A nyugati mítoszok főleg gonosz, brutális lényeknek írja le, és gyakran hősök ölik meg őket. Nézz mélyebbre a történetben, a sárkány nem csak éhes volt és félreértett? A sárkányok természete nem gonosz, de van túlélési ösztönük, mint a legtöbb lénynek, ha megtámadják őket, megvédik magukat, még ha azt is jelenti, hogy a leendő sárkányölő meghal. A keleti írók, úgy látszik, megértették a sárkányok csodáját és tudását, úgy jellemezték, mint bölcs és páratlan teremtményeket. Voltak kínai és japán sárkányölők, de nem oly sok, mint amennyi nyugaton. Miután a sárkány természetéről tanultál, nézz magadba. Ahhoz, hogy a sárkányok mágiájával dolgozz önfegyelem szükséges, őszintének kell lenned magaddal, és némi áldozatot kell hoznod. Személyes áldozat, teszem hozzá, nem megyünk és ölünk meg élő teremtményeket! Kezd az önfegyelemmel, ez magában foglalja az erkölcsöt is, és aki érdekelt a mágia és boszorkányság bármilyen formájában, megérti ezt. Bárki, aki a sárkánymágiával akar dolgozni, vagy bármilyen másfajta mágiával, nem próbálja meg más személyek irányítására használni. Mindenkinek megvan a saját akarata, te hogy éreznéd magad, ha valaki megpróbálna irányítani? Ha kísértésbe esel, hogy olyan varázslatot végez, ami másra is hat, állj meg, és gondold végig milyen lenne, ha ez rád irányulna.

Nagyon fontos őszintének lenni önmagadhoz, mindig légy hű magadhoz, nem számítanak a körülmények. Jó ötlet megkérdezni magad, hogy tényleg akarsz-e sárkánymágiát tanulni? Ha azért van, mert unatkozol, arra akarod használni, hogy barátot/barátnőt szerez, vagy csak úgy gondolod, hogy a sárkányok "menők", akkor felejtsd el. A sárkányok csak a komoly keresőnek segítenek. A sárkányokkal való munka nem játék, ha játékot akarsz, akkor próbáld ki a Dungeons and Dragons-t! Ha unatkozol, keress egy új hobbit. Ha barátot/barátnőt akarsz, menj és találkozz emberekkel. Nem a sárkánymágia a válasz minden apró bajodra.

Végül, a személyes áldozat. Ne aggódj ez nem bánt sem téged, sem másokat. Mindenkinek vannak olyasféle érzelmei, amit nem szeret, például gyűlölet, harag, kapzsiság, féltékenység, irigység, satöbbi. Ahhoz hogy elkezd a rituálékat, fel kell adnod ezeket az érzelmeket. Próbáld meg ezeket az érzelmeket eltűntetni az életedből és merőben boldogabb leszel. Úgy vallom, ez működik, de valószínűleg sosem fogod teljesen eltörölni az érzelmeket, de tedd meg a lehető legjobbat. Ha engem valami felbosszant vagy zavar, megpróbálom a haragot a Földnek adni, és ő jó energiává alakítja. Csak tedd a kezed a földre, engedd, hogy az érzelmek kiszálljanak belőled, ha ez pillanatnyilag nem lehetséges tárold egy rövid ideig, míg újra képes nem leszel rá. A másik módja hogy kiengedd a negatív érzelmeket, hogy megmosod a kezeidet és engeded lefolyni a vízzel együtt. Ha engeded felgyűlni a negatív érzelmeket magadban, rosszul érzed magad, tehát engedd el amint lehetséges.

A másik személyes áldozat, amit tenned kell talán egyes embereknek nehéz. Naponta tölts a sárkányoddal valamennyi időt, még ha az 15 perc is. A sárkányokkal dolgozni nem azt jelenti, hogy mikor varázsolsz, használod az erejüket, ha úgy érzed, és két-három hónapig nem is beszélsz velük. A sárkányok vágynak a tiszteletre és megbecsülésre. A legegyszerűbb, hogy ezt véghez vigyed, gyújts meg egy gyertyát és mondj valami hasonlót: "Köszönöm, hogy az életem része vagy(tok)". Meditálj ezen, aztán térj vissza a normális életedhez. Ezúton küldesz egy kis energiát a sárkányoknak, akik figyelnek téged és ők, mikor visszatérsz, örömmel adnak neked energiájukból a rituálékhoz. Amikor képes vagy ünnepeld a sárkányokat. Méltányolják erőfeszítéseidet és talán csatlakoznak hozzád az ünnepen.