Szolgák, avagy szervitorok

Írta: Salem

A szervitor energialény, amelyet mi hozunk létre, egyfajta gondolatforma, mely szolgálni alkotunk meg. Felépített gondolatforma, melyet „életre keltünk”, hogy egy külön feladatot végezzen el. A szolgákat több néven is ismerjük: Tulpa, Teremtmény, Hozadék, Elemi lény, Művi elementál, Egregóra, Szervitor, stb.

Noha a szolgák használata főleg a káosz és ceremoniális mágiában található meg, a készítésük és programozásuk technikáját bármelyik mágikus gyakorló megtanulhatja. Persze a fent említett nevek is, mint tulpa, gondolatforma, elemi lény, egregóra, más-más definícióval léteznek. Meg is van a sorrend, a hierarchia a komplexitásuk alapján. Itt mégis a csak kettéválasztom őket.

A két nagyobb szolgatípus a következő: Az első mikor csak egy használatra készül, a másik pedig, hogy több feladatot végezzen el.

Az első fajta csak egy feladatra van programozva és csak azokat a képességeket kapja meg, amely ahhoz szükséges, hogy azt az egy feladatot végrehajtsa. Miután a feladatnak vége, szertefoszlik, ahogy a mágus beleprogramozta.

A második fajta már bonyolultabb lény. Több képességet kap és az utasítás is az, hogy a varázslót a legjobb képessége szerint programozza.  Ez a szolga akkor hasznos, ha ez permanens (állandó) szolgát szeretnél, amely fejleszti magát, hogy jobban ismerje és szolgálja akaratodat, s képességeit is fejleszti, hogy azonnal segíthessen. A baja ennek a szervitornak a specializáció hiánya. Több képessége van, és így egyszerre többet fejleszt, de nem lehet tökéletes egy adott területen. Ez a fajta szolga a legjobban személyes okkult segítségként működik a legjobban.

A másik jellemzője a hosszú távú szervitornak, hogy egy területen dolgoznak különböző feladatkörben. A mágusnak először listát kell készíteni azokról a területekről, amire a szervitor befolyással lehet. Ez lehet széles vagy keskeny sáv, ahogy a mágus kívánja, minél keskenyebb a sáv, annál jobban specializálódik és képes koncentrálni a szervitor. Ám ezzel az is jár, hogy kevésbé tud máshoz alkalmazkodni és limitált lesz a felhasználhatósága.

Például egy szervitor, aki az elme dolgai felett uralkodik, túl sok képességre lesz szüksége, de eléggé kifinomult lesz, hogy számos területen dolgozzon a birodalmán belül. Ha készítesz egy szervitort, hogy uralkodjon az álmok felett, akkor számos dologra hatással lehet, és később akár finomítani kell, hogy csak a rémálmokhoz nyúljon, de ahhoz jobban is fog érteni, mintha szélesebb feladatkört kapna.

Ebben az esetben sokkal több szolgára lesz szükségünk, akiknek keskenyebb munkakört adunk. S akkor alkalmazzuk őket, mikor szükségünk van. Ám őket néha csakúgy is munkába kell állítani, hogy ne fogyjanak el a hívás hiányában.

Végül, a hosszútáv szolgákban biztosnak kell lennie a varázslónak, hogy az ő akaratát szolgálja. Noha adaptálódás képességét is hozzájuk kell adni, az is fontos, hogy a szervitor lénye ne árulja el a mágust és utasításait helyesen végezze el.

A szervitor belőled nyeri energiáit, ezért csak te általad létezhet. Ám figyelni kell, hogy a szolga helyesen végzi a dolgát, és hogy nem nyer máshonnan energiát. Ugyanis más energiája megfertőzheti, és más tulajdonságokat vesz fel. Ha csak belőled „táplálkozik”, akkor nem fordul ellened.

A szolgát tehát érdemes energiával feltölteni bizonyos időközönként, különben kénytelen lesz más energiaforrás után nézni, vagy elgyengül és megsemmisül. Ha ellened fordul, vagy túl önálló lesz akkor meg kell semmisíteni. Nehéz lesz mivel ellen fog állni, de mivel a szervitor készítése erős és tapasztalt mágust kíván, nem lesz olyan nehéz megsemmisíteni sem. Noha szerezhetsz sérülést is közben. Megsemmisítésének módszereit alább leírom.

A szervitor előkészítése

Mielőtt nekiállsz, végig kell gondolnod, hogy milyen célból is teremted. Milyen képességeket adsz neki, és hogy milyen tulajdonságokat kap. Az irántad való hűséget mindenképpen hozzá kell adnod. Légy tisztában vele, hogy lényed nem biztos, hogy képes összetetten gondolkozni és átlátja a dolgokat, ahogy egy emberi elme tenné, így ha lehet, kerüld el azokat a feladatokat, amihez döntenie is kell. Ha megmondod, gyógyítson téged, akkor gyógyítja a rosszul működő részeidet, ám ha azt kéred, hozzon neked szerencsét... Nos, ez túl széles terület, mert a szerencse nem így működik, s sosem lehet tudni mi a szerencse igazából. Pl. egy lábtörés is lehet szerencse, ha meggátol abban, hogy másnap pénzt veszíts el, miközben sétálsz a körúton. Az utolsó fontos dolog, hogy add meg a lehetőséget, hogy elpusztíthasd a szervitort. A készítés végén megadom a módját.

A készítés

Időpontja: Függhet a nap és megfelelésétől, hogy milyen célra szeretnéd használni a szervitort. Érdemes növekvő hold idején elkészíteni, mert fogyó hold idején nehéz életben tartani, mert sok energia vész el. Az órát is kiválaszthatod a bolygók megfelelései alapján és a planetáris órák kiszámolásával. Minden itt van az oldalon hozzá. Sokan persze újhold alatt végzik a készítést, s a következő újholdkor pusztítják el, mivel akkor a legkönnyebb.

Szükséged lesz: Növényekre (lásd alább), és 21 fehér (vagy területének megfelelő színű) gyertyára.

Gondolj ki egy nevet a szervitorodnak. Akármit. Most fogd a nevet és készíts egy szigillumot, ahogy az oldalon megadtam. Sokan csak a szigillum papírját használják, hogy elkészítsék a szervitort, ám én azt javaslom, hogy fektess bele kicsit többet, és készíts agyagból, vagy gipszből olyan talizmánt ahová kapcsolódhat. Könnyebb lesz feltölteni a szervitort és később elpusztítani, ha van egy tárgy, amihez kapcsolódik. Ha nincs agyag vagy gipszed, fogj egy olyan tárgyat, amibe belekarcolhatod a szervitor szigillumát.

Ha agyagból dolgozol, akkor fogj egy vastagabb agyaglapot, akkora legyen a mérete, hogy a szigillum jól elférjen rajta. Mikor még nedves az agyag, karcold bele a szigillumot. Majd szárítsd ki vagy égesd ki, és elvégezheted a szervitor készítésének folyamatát. Ha gipsszel dolgozol, akkor szükséged lesz formára is. Javaslom a kis tálakat és a gyurmát. A gyurmára előzőleg jól láthatóan és vastag vonalakkal rajzold fel a szigillumot. Azért van erre szükség, mert a vékony vonalakat nem tölti olyan jól ki a gipsz. Ha kész a gyurmalapod, tedd a tálka aljába és öntsd bele a gipszet. Szintén ne legyen túl nagy. Bármilyen tárgyat is választasz, legyen akkora, hogy elférjen a zsebedben, de ne legyen olyan kicsi, hogy a szigillum ne férjen rá, vagy elvesszen a tárgy.

Ha a szigillumod megvan, most jön a lényed megrajzolása. Ez a könnyebb munkához kell. Rajzold le, milyen lényt szeretnél. Legyen emberi, állat, vagy valamilyen hibrid? Akár mitologikus lény is lehet.

Ha megvan a szigillumod (tárgy) és a rajzod róla, akkor fogd ezeket és tedd a Manifesztáció Háromszögébe. Ezt alább láthatod és elkészíteni nagyon egyszerű, ha tudod, akkor a földre is rajzolhatod, de mivel ez a rítus több ideig tart, mint egy óra, érdemes állandósítani. Ennek érdekében készíts állandó háromszöget. Fogj egy kartonlapot vagy egy falapot. Vágd/fűrészeld kör alakúra, majd rajzold fel festékkel vagy bármilyen nyomot hagyó módszerrel az alábbi szimbólumot. A háromszög három csúcsán legyen egy gyertya. Az alábbi képen meglátod, hogy mi hogyan helyezkedik el. A bíbor pontokat nem kell berajzolni, azok csak a gyertya helye. Fesd fel tehát: a kör a lapod szélén és a belsejében egy háromszög. A körre a háromszög sarkaihoz rakod a gyertyákat. Az oltár keletre fordul tehát a háromszög felső csúcsa is oda fordul.

Most ülj le a háromszöggel szemben. A háromszög még üres. (Ha még jobban pontosítani akarod a szervitor területét, a háromszögbe, egy tálkába a szigillum és a rajzod alá odatehetsz növényeket is a területének megfeleléseivel. Egyelőre a kezedben van a szervitor szigillumát viselő tárgy.) Gyújtsd meg a három gyertyát.

Most gondolj arra, hogy milyennek képzelted el a szolgád. Képzeletedben pontosabban látod, mint ahogy lerajzoltad. Menj végig minden apró részleten! Ekkor hívd életre, mondván:

Elnevezlek (a szervitor neve), mostantól te vagy (a szervitor neve)! Feltöltelek, hogy elvégezd a kiszabott feladatot. (Innentől mondd el, milyen feladatot adsz neki, hogy hűségesnek kell lennie, mondd el, milyen képességekkel bír. S mindent pontosan mondj el neki. Ha rövidtávú szervitort tervezel, akkor tedd hozzá, hogy ha a feladatát elvégezte, pl. megtalálta neked a munkát, akkor megszűnik létezni.)

Most fogd a tálkát is a kezedbe a növényekkel, a szigillumoddal és rajzoddal együtt. Kezd el feltölteni energiával. Vidd bele minden gondolatodat róla, hogy hűséges legyen, hogy milyen legyen természete, hogy milyen feladatot szándékozol neki adni, s igyekezz olyan energiát sugározni, ami feladatához kell. Például ha gyógyításra szánod, tölts belé gyógyító energiát is. Figyelj oda minden részletre. Képzeld el, hogyan néz ki, gondold végig. Töltsd bele azt is, hogy milyen képességekkel bírjon. Gyógyítson? Repüljön? Lebegjen? Minden lehetséges. Töltsd bele minden gondolatodat és energiádat a szervitor tárgyába (amin a szigillum van). Lélegezz szabályosan.

Belé programozhatod, hogy értse a kéz jeleket. Később egyszerűbb lesz kommunikálni, ha közösségben vagy és nem beszélhetsz vele. Minél összetettebb lesz a lényed, annál jobban képes lesz önállóan dönteni. Ezt jól jegyezd meg. Gondolj ki egy módszert arra, hogy el tudd pusztítani. A zsidó folklórban a rabbi az „emet” szót tette a gólemére, ami azt jelenti igazság. Amikor el akarta pusztítani, csak eltávolította (gondolj rá és képzeld el, ahogy eltűnik) az e betűt. A „met” szó így halált jelent. Így a gólem meghalt. De lejjebb még egy változatot is megírok.

Ha kész vagy tedd a tálkát, a szigillumos tárgyat és a rajzot a szervitorodról a Manifesztáció Háromszögébe.

A műveletet egy hétig minden nap végezd el. Nagyon fontos, hogy később sikeres legyen a rítus.

Munka a szervitorral

Ha elkészítetted és beprogramoztad, akkor edzeni kell a szervitort. Adj neki feladatokat és dicsérd meg, ha jól végezte a dolgát. Fontos, mert így a szervitor könnyebben fog a feladataira koncentrálni. Ha végez a feladatával, akkor pihenhet a tárgyában vagy egy kis tartóban. Mint a dzsinn a lámpásban. Persze ez egy metafora a dzsinnek egészen más tészta, s nem összekeverendő velük. Ha ott pihen, akkor tartója mellett égethetsz gyertyát, dicsérheted és felajánlhatsz neki ételt vagy vizet.

Figyelj, mikor a szolgád neked dolgozik. Figyelj minden jelre vagy ómenre. Ha elküldöd egy feladatra, akkor add meg neki a feladathoz szükséges energiát. Ha jól végzi, dolgát dicsérd meg vagy adj neki extra energiát, de ha úgy érzed, nem dolgozik neked, szidd meg és vond meg tőle az élelmezését.

Általában idő limitet jelölnek ki egy-egy feladat elvégzésére, s hogy akkor vissza kell jönnie. Döntsd el te, hogy szükséges-e a limit vagy sem. Esete válogatja.

Elpusztítás

Ha rövidtávú szervitorod van, akkor már az elején megfogalmaztad, hogy ha elvégezte dolgát megszűnik létezni. Ez általában beválik, ám ha mégsem, akkor alkalmazhatod a következőket, ahogy a hosszabb távú szervitorral is.

Ha ellened dolgozik, sokszor megtagadja a parancsot és még a büntetésed ellenére is folytatja akkor, akkor kell elpusztítanod.

Fogd meg a tárgyát, amibe a szigillum van vésve (vagy rajzolva, stb.), majd kezd el a következőt. Érezd, ahogy a beléfektetett energia visszaszáll beléd. Ellenkezhet, de ne ad fel, folyamatosan szívd el energiáját, vagy vezesd az anyaföldbe. Ha érzed, hogy elszívtad az energiáját, törd el a szigillumát viselő tárgyát vagy pusztítsd el valahogy (ezért jó a gipsz vagy az agyag). Pusztítsd el azt a tárgyat is ahol pihent. A maradékát pedig temesd el a földbe valahol egy erdőben.