Véres gyertya

Hozzávalók:

  • Fehér tömbgyertya
  • Vörös gyertya
  • Sütőpapír
  • Gyufa/öngyújtó

A sütőpapírt terítsd le, hogy a lecsöpögő viasz ne ragadjon oda a munkafelületedhez. Amikor kiválasztod a tömbgyertyádat, figyelj oda, hogy milyen. Ha viaszosabb, akkor vékonyabban fog folyni a vörös, ha barázdáltabb, nyersebb, akkor lassan folyó, vastagabb vonalakat kapsz.

A vörös gyertya vásárlásánál nézd meg, hogy a gyertya egészében vörös-e, mert gyakran csak a külső réteg az.

Tedd a fehér gyertyát a sütőpapírra, majd gyújtsd meg a vöröset.

Kezdd el csepegtetni a vöröset a gyertya tetején, ha egy oldallal kész vagy a kanócnál fogva forgasd meg óvatosan. Többször is átmehetsz egy-egy ponton, hogy vastagabb viaszt és élesebb színt kapj.

Hagyd száradni 5 percig és kész is vagy.