Nap szeme készítése

Hozzávalók:

A Nap szeme, vagy nevezik még Gonosz szemnek, Isten szemének (Ojo de Dios) egy fonallal és fából készített védelmi tárgy. Számos helyen létezik Amerikába, valószínűleg indián eredettel rendelkezik. Általában az otthonok számára készítik, de magaddal is viheted kisebb változatát. A nyári napforduló a legjobb időpont arra, hogy ezeket a tárgyakat elkészítsd, hisz a Nap ilyenkor van ereje teljében. Ha nem egészen érthető a leírás (nehéz ilyesmit képekkel és szöveggel megmutatni), akkor a lap alján találsz egy videót az egészről.

Kösd úgy meg a pálcákat, hogy keresztet alkossanak. Erre csak egy kis fonalat használj, még nem kell a teljes szemhez készülő fonál.

Fogd meg a hosszú fonalat, majd egy kis részét ráhajtva tekerj kettőt-hármat az egyik ágán úgy, hogy az elejét hozzátekerjed teljesen, le ne bomoljon.

Az első ágat tekerd meg felülről kezdve. A második ágra már alulról tekerj egyet, s így tovább alul-felül ágról-ágra haladva.

Ha egy második színnel akarod folytatni, vágd le a gombolyagról az első végét, s kösd hozzá a második színt.

Fonálra tehetsz akár gyöngyöket, díszítheted tekerés közben, de utána is, akár egy álomfogót.

Általában jobb, ha egyedül készíted, de akár csoportos foglalkozás is lehet. Mégis mivel védelmi célra készül, így próbálj meg arra gondolni fonás közben.

A teljes alul-felül fonást így kell készíteni:

Források:

http://www.gingerbreadsnowflakes.com

http://stamping.thefuntimesguide.com

http://crafts.kaboose.com

Videó a szem készítéséről: