Yule rönk

Kép és eredeti recept: BBC food

Hozzávalók:

Piskóta:

Bevonó:

Töltelék:

A sütés előtt egy nappal készítsd el a bevonatot. Melegítsd fel a habtejszínt és olvaszd fel benne az étcsokoládét (ne forrald!). Tedd a hűtőbe egy éjszakára, majd másnap verd fel a habot.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (6-os fokozat). Vajazz/zsírozz ki egy nagyjából 33x22 centiméteres tepsit, majd tegyél bele sütőpapírt.

A piskótához egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat és a porcukrot, míg fakó, könnyű és habos lesz. Szitáld bele a lisztet és a kakaót, majd óvatosan hajtogasd össze egy spatulával, míg teljesen összekeveredik.

Öntsd a keveréket a tepsibe és egyengesd el a sarkakba is. Süsd nagyjából 8-10 percig, vagy míg fel nem emelkedik és az oldalak elváltak kicsit a szélétől.

Tegyél egy tepsinél nagyobb sütőpapírt a munkafelületedre és szórd meg alaposan porcukorral. Óvatosan borítsd rá a kész piskótát és távolítsd el róla a sütés közben használt papírt.

A hosszabb szélein vágj le egy kicsit, majd itt kezdve, szorosan tekerd fel használva a papírt is alatta. Tekerd bele a papírt is, hogy a rétegek ne ragadjanak össze. Tedd félre és hagyd kihűlni.

A töltelékhez a habtejszínt verd fel a dobozon lévő instrukciók szerint. Csavard ki a piskótát, majd egyenletesen kend rá a tölteléket. Szorosan tekerd fel, majd kend rá a bevonatot. Díszítéshez használj egy villát vagy fogpiszkálót, hogy vonalakat húzz rá, akár a fakéreg.

Opcionális: Apróbb gyümölcsdarabok a töltelékben. Gyümölcsalakú gumicukrok díszítésnek. Porcukor miután kész a kéreg.