Ünnepi csokoládétorta

Eredeti recept és kép: http://www.bbc.co.uk/food/

Hozzávalók:

Krém:

Az őszi nap-éj egyenlőség, azaz Mabon, igen szép ünnep, hisz az aratás és begyűjtés lassan véget ér, a kamrák tele, a munka véget ér, jöhet a pihenés és a mulatság ideje.

Alább az egyik legjobb csokoládétorta receptjét osztom meg, amit valaha ettem és készítettem. Nagyon egyszerű elkészíteni és rettentően ízletes, kiváló ünnepi torta.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (négyes fokozat), Vajazz ki és fedj le sütőpapírral két húsz centis tortaformát.

A tortához keverd össze az összes összetevőt, kivéve a forró vizet, egy nagy tálban. Érdemes átszitálni mindent, amit tudsz, mielőtt kevernéd. Addig keverd, míg szép sima nem lesz.

Adagold lassan a forró vizet hozzá, s keverj el minden adagot. A tészta most elég folyékonnyá válik.

Válaszd két adagra a tésztát és oszlasd el a formákban. Süsd 25-45 percig, sütődtől függően, vagy amíg szúrópróbán se marad tészta a tűn.

Hagyd teljesen kihűlni a formákban.

A krémhez melegítsd a tejszínt és a darabokra tört csokoládét, s jól keverd el. Vedd le a tűzről ahogy elolvadt, majd kevergesd míg fényes és sűrű nem lesz. Tedd félre 1-2 órára, vagy amíg sűrű nem lesz, hogy beborítsd a tortát. Itthon nem igazán lehet kapni azt a fajta zsíros tejszínt, amit az eredeti recept kíván, de a legalább 35%-os habtejszín kiválóan helyettesíti, mindössze nem kell felverni habosra, ahogy azt eredetileg tennénk, csak lassan átkeverni a csokoládéval.

Tegyél a két tortalap közé is krémet, majd borítsd be teljesen vele. Málnával vagy más gyümölcsökkel díszítheted.