Sajttal töltött szemgolyó
Kép és recept: Betty Crocker - Halloween Cookbook
Hozzávalók:
1 kg darált hús
130 g zsemlemorzsa
½ tk só
½ tk bors
3 tojás, kicsit felverve
Sajt
Olívabogyó
Ketchup vagy szósz a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és olajozz ki egy tepsit. Egy nagy tálban keverd össze a húst, a zsemlemorzsát, sót, borsot és tojásokat. Miután jól összekeverted, formálj 3 cm-es golyókat. Tedd a tepsire őket.
Vágj annyi sajtot egy kisebb 1-2 cm hosszú rúdra, ahány golyód lett. Szúrd óvatosan a sajtokat a golyókba. Süsd lefedve 20-25 percig, vagy míg a hús teljesen meg nem sült. Egy szelet olívabogyót tegyél a sajtra és szósszal tálalhatod is.