Sajttal töltött szemgolyó

Kép és recept: Betty Crocker - Halloween Cookbook

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 130 g zsemlemorzsa
  • ½ tk só
  • ½ tk bors
  • 3 tojás, kicsit felverve
  • Sajt
  • Olívabogyó
  • Ketchup vagy szósz a tálaláshoz

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és olajozz ki egy tepsit. Egy nagy tálban keverd össze a húst, a zsemlemorzsát, sót, borsot és tojásokat. Miután jól összekeverted, formálj 3 cm-es golyókat. Tedd a tepsire őket.

Vágj annyi sajtot egy kisebb 1-2 cm hosszú rúdra, ahány golyód lett. Szúrd óvatosan a sajtokat a golyókba. Süsd lefedve 20-25 percig, vagy míg a hús teljesen meg nem sült. Egy szelet olívabogyót tegyél a sajtra és szósszal tálalhatod is.