Őszi zöldségleves

Kép és recept: bbc.co.uk

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma, apróra vágva
  • 2 répa, apróra vágva
  • 1 fokhagyma, finomra vágva
  • 1 krumpli, apróra vágva
  • 1 ek friss rozmaring, felaprítva
  • ½ tk cukor
  • 410g csicseriborsó
  • 3 ek petrezselyem, felaprítva
  • 2 x 400g konzerv olasz paradicsom, felaprítva
  • 425ml zöldségleves alap
  • Pirítós (opcionálisan fokhagymával és/vagy sajttal)

Tedd a zöldségeket egy nagyobb fazékba a fokhagymával, rozmaringgal, zöldséglevessel és cukorral.

Fűszerezd ízlés szerint (bors, só), lassan melegítsd fel, majd ha már forr, vedd le és fedő alatt főzd tovább 15 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Készítsd el a pirítósokat a leveshez.

A paradicsomot egy mixerrel aprítsd fel, míg sima, szószos állagot nem kapsz. A paradicsomszószt öntsd a leveshez.

Lassan főzd össze őket, néha megkeverve. A pirítósokra tegyél fokhagymát, majd egy kis reszelt sajtot. Tálald a leves mellett.