Kép és recept: bbc.co.uk
Hozzávalók:
1 póréhagyma, apróra vágva
2 répa, apróra vágva
1 fokhagyma, finomra vágva
1 krumpli, apróra vágva
1 ek friss rozmaring, felaprítva
½ tk cukor
410g csicseriborsó
3 ek petrezselyem, felaprítva
2 x 400g konzerv olasz paradicsom, felaprítva
425ml zöldségleves alap
Pirítós (opcionálisan fokhagymával és/vagy sajttal)
Tedd a zöldségeket egy nagyobb fazékba a fokhagymával, rozmaringgal, zöldséglevessel és cukorral.
Fűszerezd ízlés szerint (bors, só), lassan melegítsd fel, majd ha már forr, vedd le és fedő alatt főzd tovább 15 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Készítsd el a pirítósokat a leveshez.
A paradicsomot egy mixerrel aprítsd fel, míg sima, szószos állagot nem kapsz. A paradicsomszószt öntsd a leveshez.
Lassan főzd össze őket, néha megkeverve. A pirítósokra tegyél fokhagymát, majd egy kis reszelt sajtot. Tálald a leves mellett.