Levendula muffin

Hozzávalók:

  • 125 g liszt

  • Fél csomag sütőpor

  • 125 g margarin

  • 100 g cukor

  • 20 g levendula (apróra vágva vagy porítva)

  • 2 tojás

  • Egy csipet só

  • 5 evőkanál tej

Tetejére:

  • (használhatsz előre elkészített cukormázat is)

  • 5-6 evőkanál porcukor

  • 1 evőkanál tej

  • Lila vagy rózsaszín (piros) ételszínezék

Litha idején már frissen lehet levendulát venni, így helyet foglalhat az ünnepi asztalon és oltáron.

Melegítsd elő a sütőt 200°C vagy 6-os fokozatra. Vajazd ki vagy tegyél muffin papírt a muffin formába.

Egy tálban keverj össze mindent, kivéve a tejet. Ha teljesen összekeverted, öntsd bele a tejet. A formákban süsd 20 percig, vagy míg már nem ragad a sütőpróbánál.

A tetejére keverj össze porcukrot némi tejjel, hogy az még sűrű és krémes maradjon, majd tegyél bele némi lila ételszínezéket, majd egyenként kend le a muffinokat, s egy-egy szál levendulával díszítsd.