Levendula muffin
Hozzávalók:
- 125 g liszt
- Fél csomag sütőpor
- 125 g margarin
- 100 g cukor
- 20 g levendula (apróra vágva vagy porítva)
- 2 tojás
- Egy csipet só
- 5 evőkanál tej
Tetejére:
- (használhatsz előre elkészített cukormázat is)
- 5-6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál tej
- Lila vagy rózsaszín (piros) ételszínezék
Litha idején már frissen lehet levendulát venni, így helyet foglalhat az ünnepi asztalon és oltáron.Melegítsd elő a sütőt 200°C vagy 6-os fokozatra. Vajazd ki vagy tegyél muffin papírt a muffin formába.
Egy tálban keverj össze mindent, kivéve a tejet. Ha teljesen összekeverted, öntsd bele a tejet. A formákban süsd 20 percig, vagy míg már nem ragad a sütőpróbánál.
A tetejére keverj össze porcukrot némi tejjel, hogy az még sűrű és krémes maradjon, majd tegyél bele némi lila ételszínezéket, majd egyenként kend le a muffinokat, s egy-egy szál levendulával díszítsd.