Levendula muffin

Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 125 g margarin
  • 100 g cukor
  • 20 g levendula (apróra vágva vagy porítva)
  • 2 tojás
  • Egy csipet só
  • 5 evőkanál tej

Tetejére:

  • (használhatsz előre elkészített cukormázat is)
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • Lila vagy rózsaszín (piros) ételszínezék

Litha idején már frissen lehet levendulát venni, így helyet foglalhat az ünnepi asztalon és oltáron.Melegítsd elő a sütőt 200°C vagy 6-os fokozatra. Vajazd ki vagy tegyél muffin papírt a muffin formába.

Egy tálban keverj össze mindent, kivéve a tejet. Ha teljesen összekeverted, öntsd bele a tejet. A formákban süsd 20 percig, vagy míg már nem ragad a sütőpróbánál.

A tetejére keverj össze porcukrot némi tejjel, hogy az még sűrű és krémes maradjon, majd tegyél bele némi lila ételszínezéket, majd egyenként kend le a muffinokat, s egy-egy szál levendulával díszítsd.