Kísértet habcsók
Hozzávalók:
4 nagy tojás fehérjéje
230 g porcukor
Melegítsd elő a sütőt 100 fokra (1/4 fokozat). Tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Egy nagy keverőtálba törd a tojásokat, óvatosan, hogy ne essen bele a sárgája. Közepes fokozaton verd fel, míg kemény habbá nem válik.
Fogd a porcukor felét (115 g) és nagyobb fokozaton lassan adagolva keverd bele a habba. Minden porcukor adag közt 3-4 másodpercet keverd még. Figyelj arra hogy ne verd túl a habot. Ha kész a hab vastag lesz és fényes.
Finoman szórd bele a maradék porcukrot és lassan forgasd bele.
Töltsd bele egy habzsákba és spirális mozdulatokkal készíts kis „hegyeket” a tepsire. Alacsony fokozaton süsd nagyjából kb. 1,5 órán keresztül, vagy míg ropogós nem lesz.
Hagyd kihűlni, ha kész és olvasztott csokoládéval fess rá szemeket és szájat.