Erdei Imbolc leves

Kép és eredeti recept: bbcgoodfood.com

Hozzávalók:

Imbolc idején még nem bővelkedünk a gyümölcsökben és zöldségekben. Ám az erdő így is szolgáltat begyűjteni valót. Íme hát egy könnyed erdei leves.Tegyél fel némi vizet főni, s mikor eléri a forráspontot, vedd le és öntsd rá a szárított vargányára. Éppen csak lepje el. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és gyengéden süsd át a hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet 5 percig, vagy míg fel nem puhul. Szűrd le a vargányát, de tedd félre a vizet róla. 

A vargányát add a hagymához és öntsd hozzá a gombakeveréket. Főzd együtt 5 percig, vagy míg a gomba el nem ernyed. Öntsd rá a zöldséglevest és a félretett vizet, forrald fel, majd lassú tűzön főzd 20 percig. Öntsd bele a tejszínt és főzd tovább még pár percig. 

A levest majd öntsd bele egy robotgépbe, hogy krémes legyen, majd szűrd át egy finom szűrőn. A maradék vajat olvaszd fel egy serpenyőn és süsd a kenyérkockákat, míg barnák nem lesznek. Tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges vajat felszívja. Melegítsd fel a levest és akár kicsit fel is habosíthatod mielőtt tálalod. 

A szarvasgomba olaját finoman hintsd a kenyérkockákra, majd szórj kis metélőhagymát a levesre.