Házi ír krémlikőr

Hozzávalók:

  • 250 ml 35%-os tejszín (vagy közel hozzá)
  • 310 ml (400 g) sűrített tej
  • 350 ml ír whisky
  • 1 tk folyékony kávé aroma
  • 3 tk csokoládé szósz
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk mandula aroma

Sterilizáld az üveget a likőrnek: mosd el magas hőfokon vagy mosogatógépben. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (3-as fokozat).

Egy tepsire téve szárítsd a palackot 10-15 percig. Hagyd kihűlni.

Egy mixerbe vagy tálba öntsd össze az alapanyagokat és magas fokozaton keverd 30 percig. Ízlés szerint adj hozzá több csokoládét vagy kávét, ha kell. Öntsd a sterilizált palackokba és hűtőben tárold.

A likőr két hónapig eláll, használat előtt rázd fel.