Halloween koktélok
Szerelem első harapásra
Hozzávalók:
25 ml vaníliás vodka
1 ek zöld alma likőr
2 ek mézes pálinka
25 ml friss almalé
1 ek Grenadine szirup
Rázd jól össze az hozzávalókat.
Vérző szív martini
Hozzávalók:
60 ml száraz vermut
240 ml jó minőségű gin
4 kis bébi cékla, fogpiszkálóra tűzve
Jégkocka
Hűts le 4 martinis poharakat a fagyasztóban vagy hagyd jéghideg vízben kb. 5 percig. Oszd el egyenlően a vermutot, majd forgasd meg, hogy beborítsa az üveget, s öntsd ki. Egy shakerhez add hozzá a jégkockát és a gint, majd jó erősen rázd össze, míg teljesen lehűl. Díszítsd az átszúrt bébi céklával.
Vámpír szerelem
Hozzávalók:
150 ml rum (light)
150 ml mangó rum
150 ml eper rum
150 ml Triple sec
150 ml Grand Marnier likőr
60 ml áfonyalé
30 ml Citromlé
30 ml Grenadine
2 koktélcseresznye
A Grand Marnier likőrön kívül keverj mindent össze egy jéggel töltött shakerben, rázd össze jól. Öntsd ki poharakba, majd tetőzd a Grand Marnier likőrrel. Szúrd át a két cseresznyét egy fogpiszkálóval és díszítsd a poharaidat.
Fekete ördög martini
Hozzávalók:
60 ml fekete rum
15 ml száraz vermut
Fekete olívabogyó
Narancsszínű cukor
A martinis poharak szélét mártsd vízbe, majd forgasd meg a cukorban. Keverd össze az alapanyagokat, majd öntsd a poharakba. Díszítsd átszúrt olívabogyókkal.
Fekete özvegy
Hozzávalók:
45 ml fekete vodka, hűtve
15 ml áfonyalé, hűtve
1 koktélcseresznye
Piros színű cukor
A cukrot vidd fel a pohár szélére, majd töltsd meg jéggel. Öntsd rá az áfonyalevet, s lassan rétegezd a fekete vodkát. Díszítsd a cseresznyével.
Zombi vér
Hozzávalók:
30 ml vodka
30 ml barackpálinka
30 ml zöld alma likőr
30 ml kókusz rum
30 ml édes-savanyú szirup
Tedd az összetevőket egy jégkockával félig töltött shakerbe. Rázd jól össze, majd öntsd jégkockával töltött poharakba.