Gumisüti

Kép: Pinterest

Hozzávalók:

Megosztom veletek kedvenc süteményemet, amit jól formázhatósága miatt kiváló étele ünnepeinknek. Halloween idején nagyon jó tök, denevérformákat lehet belőle kihozni. Nem mellékesen nagyon finom és eteti magát.

Nos, az igazat szólva nem egészen sütemény, mivel sütést nem igényel. Nem nehéz összehozni, szóval nem is kell profinak lenni elkészítéséhez.

Réteges sütemény. A rétegek közt érdemes hűtőbe tenni és hagyni megdermedni. Ha egy réteg megkeményedik, akkor jöhet a következő főzése. Hagyhatod kint is, de úgy igencsak lassabb. Egy réteg közt kb. 20 percet várj, de minél nagyobb annál több időt hagyj rá a sütinél.

1. réteg

2 tojásnak széttesszük a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét felverjük habnak. A sárgájához 1 csomag vaníliát, 5 evőkanál porcukrot keverünk. A zselé mellette: 2 és fél evőkanál zselatint (20 g, az általában 1 csomag) másfél dl meleg vízben feloldunk (nem forraljuk). A zselét a sárgájához keverjük, majd hozzátesszük a habot is. Lassan és óvatosan keverd, ne törjön össze a hab. Ezután formába öntheted az első réteget.

2. réteg

Ugyanaz mint az első, de a sárgájához kell másfél kanál kakaó.

3. réteg

Ugyanaz mint az első réteg.

4. réteg

2 doboz tejfölhöz 1 csomag vaníliát, 5 evőkanál porcukrot keverünk, majd a zselét hasonlóan elkészítjük mint az elsőnél és hozzáadjuk a tejfölhöz.

5. réteg

A zseléhez hozzáöntjük a szörpöt (ízlés szerint, színre és édességre való tekintettel). Majd ráöntjük az utolsó réteget a többire.

A rétegeket színezheted is (ahogyan a képen is látszik). Nem kell megijedni ha a tojásos rétegek alján zselésebb réteg alakul ki, ugyanúgy nagyon finom lesz a végeredmény.