Démonbordák

Eredeti recept: Betty Crocker - Halloween Cookbook

Hozzávalók:

  • 2 kg sertésoldalas
  • 4 tk grill fűszer

Szósz:

  • 1 tk étolaj
  • 1 nagyobb fej hagyma, felaprítva
  • 2-3dl ketchup
  • 1 csili
  • 2 ek melasz
  • 1 ek almaecet
  • 2 ek barnacukor
  • 2 fokhagyma, aprítva
  • ½ ek Dijoni mustár

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra (2-3 fokozat), tedd az oldalast egy tepsibe, szórd meg az egészet a grill fűszerrel, majd takard le fóliával. Süsd 3 órán át, vagy ameddig meg nem puhul. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Süsd a hagymát az olajon, míg meg nem puhul.

Add hozzá a maradék szósz hozzávalókat, majd 15 percig, néha megkeverve főzd.

Ha kész, vedd le és teljesen hűtsd le. A sütőből vedd ki a húst, de még ne zárd el. Kend meg a húst a szósszal, majd tedd vissza 5-10 percre. A maradék szószt tálalhatod mellé, ha kész van.