Caramellini

Recept és kép: http://www.chefkoch.de

Hozzávalók:

  • 100 g vaj vagy margarin
  • 150 g nádcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek melasz vagy juharszirup
  • 1 tojás
  • 250 g liszt
  • ½ ek sütőpor

Igazán finom és egyszerű sütemény, amit a német nyelvterületeken szívesen készítenek a téli időszakban.

A vaj legyen puha, lehetőleg szobahőmérsékleten. Keverd össze az alapanyagokat (nádcukor, vaníliás cukor, só, szirup, tojás, liszt, sütőpor). Készíts 2 kb. 4 centiméteres hengert, s azokat forgasd meg némi nádcukorban.

Csomagold be egy fóliába és tedd el a hűtőbe egy órára. Ha kivetted, vágd szeletekre (kb. 1 cm) és 5 percig süsd 220 fokon, előmelegített sütőben.

A süteményt ugyanúgy dekorálhatod akár a mézeskalácsot.