Caramellini
Recept és kép: http://www.chefkoch.de
Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin
150 g nádcukor
1 tk vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek melasz vagy juharszirup
1 tojás
250 g liszt
½ ek sütőpor
Igazán finom és egyszerű sütemény, amit a német nyelvterületeken szívesen készítenek a téli időszakban.
A vaj legyen puha, lehetőleg szobahőmérsékleten. Keverd össze az alapanyagokat (nádcukor, vaníliás cukor, só, szirup, tojás, liszt, sütőpor). Készíts 2 kb. 4 centiméteres hengert, s azokat forgasd meg némi nádcukorban.
Csomagold be egy fóliába és tedd el a hűtőbe egy órára. Ha kivetted, vágd szeletekre (kb. 1 cm) és 5 percig süsd 220 fokon, előmelegített sütőben.
A süteményt ugyanúgy dekorálhatod akár a mézeskalácsot.