Caramellini
Recept és kép: http://www.chefkoch.de
Hozzávalók:
- 100 g vaj vagy margarin
- 150 g nádcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 ek melasz vagy juharszirup
- 1 tojás
- 250 g liszt
- ½ ek sütőpor
Igazán finom és egyszerű sütemény, amit a német nyelvterületeken szívesen készítenek a téli időszakban.
A vaj legyen puha, lehetőleg szobahőmérsékleten. Keverd össze az alapanyagokat (nádcukor, vaníliás cukor, só, szirup, tojás, liszt, sütőpor). Készíts 2 kb. 4 centiméteres hengert, s azokat forgasd meg némi nádcukorban.
Csomagold be egy fóliába és tedd el a hűtőbe egy órára. Ha kivetted, vágd szeletekre (kb. 1 cm) és 5 percig süsd 220 fokon, előmelegített sütőben.
A süteményt ugyanúgy dekorálhatod akár a mézeskalácsot.