Cál ceannann

Kép és recept: BBC Food

Hozzávalók:

  • 500 g főtt burgonya
  • 250 g vágott, enyhén párolt káposzta
  • 2 ek tejszín
  • Só és bors
  • 1 nagyobb vékonyra vágott hagyma
  • Zsír vagy olaj a sütéshez

Hagyományos ír étel a hideg estékre és ünnepekre.Törd össze a burgonyát, majd keverd össze a káposztával és a tejszínnel. Sózd és borsozd.

Süsd alacsony lángon kicsit a hagymát az olajon, míg puha és barna nem lesz. Egy spatulával tedd a burgonya keverék felét a hagymára és süsd 4-5 percig, míg az alul barna és ropogós nem lesz. Vágd a keveréket négy egyenlő részre és fordítsd meg, hogy a ropogós része legyen fent.

Öntsd rá a maradék krumpli keveréket, majd pár perc után megint vágd és fordítsd. Ha az alja megint barna lesz, kész és tálalható.